ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Полезни статии

Бърза диагностика на бензинов двигател по запалителните свещи
0 1
Владислав Георгиев
04 Feb 2014
Запалителните свещи в бензиновия двигател, като един от основните участници в горивния процес винаги носят на себе си белези от работата на двигателя. По тази причина от вида на свещите може относително точно да се определи работата му и да се диагностицира евентуален проблем.
Как правилно да оценяваме свещите?
Какво трябва да знаем за подгревните свещи
0 1
Boris Prodanov
02 Feb 2014

Дизеловите автомобили палят благодарение на подгревните свещи. Изправен мотор се стартира дори в студено време от раз. Другото подсказва проблеми.

mySPIN от Bosch - перфектна интеграция на  смартфоните в автомобила
0 0
Ангел Евтимов
31 Jan 2014

С приложението за навигация шофирате по най-краткия маршрут към следващата среща от личния Ви календар, докато слушате музика по интернет радиото и междувременно си търсите стая в подходящ хотел – тази ситуация ще ни става все по-позната. Специалистите по автомобилни мултимедии в Bosch разработиха интеграционната платформа за смартфони mySPIN, която осигурява перфектна връзка на телефона с автомобила. Любимите приложения за iPhone® и за смартфони с Android могат да се използват по обичайния за потребителя начин.

Спасение от „студения старт” през зимата: Избор на масло
0 2
Владислав Георгиев
30 Jan 2014

Който и автомеханик да питате „студеният старт” на двигателя е един от факторите, които най-бързо го „убиват”. Според дебелите книги всеки старт на двигател с температура по-ниска от работната му се счита за „студен старт”, но реално ще говорим за старт на двигателя през зимата при отрицателни температури. В случая няма да обсъждаме темата с акумулатора и изправността на запалителната система (без значение бензин дизел), условно приемаме че те са изправни. Какво се случва в двигателя през зимата при – 10 или – 20 градуса?

Какво е това автомобилен борд-компютър?
0 0
Владислав Георгиев
27 Jan 2014

Съвременните автомобили са оплетени от жици и датчици, всякакви системи и блокове за управление и всичката тази информация и електронни импулси могат много лесно да се изведат и да се предадат в удобен за водача вид. Това става посредством т.нар. борд-компютри за допълнително вграждане, които свободно се продават в магазинната мрежа и интернет.

Как да помогнем на колата в студа
0 1
Boris Prodanov
26 Jan 2014

Зимата пак ни „изненада”! Но има проблеми, с които Голям Сечко ни засипа в минусовите температури.

Колко често и защо трябва да се сменят амортисьорите?
0 0
Владислав Георгиев
24 Jan 2014

Според направени замервания за 1 километър пробег амортисьора сработва около 5000 – 7000 пъти, това умножено по показанията на километража на автомобила Ви, дава много ясна представа за какво натоварване става въпрос. В какво точно се състои работата на амортисьора? Ами много просто, той забавя или по-точно погася амплитудата и честотата на вертикалните колебания на автомобила породени от пружините на окачването и поддържа максимално добро сцепление на гумата с настилката.

Кога и какви добавки да ползваме за дизелов двигател?
0 1
Владислав Георгиев
17 Jan 2014

Двигателя нещо се „мъчи”, колата е мудна... ами първата причина може да е заради нещото което са Ви наляли в никому неизвестната бензиностанция в последното село през което минахте. Вариантите са следните: първо да източите горивото и да промиете резервоара, доста сложен и скъп вариант, втория да допълните резервоара с качествено гориво и да се надявате че двигателя Ви ще преживее поредния експеримент на някой съвременен алхимик и третият да си изберете някой красив и многообещаващ флакон с добавка за горивото с цел да докарате някакво подобие на нафта на „нещото” което са Ви наляли в резервоара.

Сменяйте филтрите навреме
0 0
Boris Prodanov
16 Jan 2014

Основен консуматив за всеки автомобил е филтърът. Той отстранява замърсяващите елементи от околната среда.

Какво трябва да знаем за експлоатацията на автоматична скоростна кутия през зимата?
0 2
Владислав Георгиев
12 Jan 2014

Щастливите собственици на автомобили с автоматични скоростни кутии стават все повече и повече, но неправилната експлоатация (особено през зимата) на тази достатъчно сложна и прецизна технология много често води до непредвидени финансови разходи загуба на ценно време и немалко нерви. За такова нещастно стечение на обстоятелствата може да помогне само един невинен десет минутен опит да излезете от пряспата натрупана пред автомобила Ви предната вечер, особено ако закъснявате за работа и от бързане не подгреет новата си автоматична скоростна кутия.