ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Автомобил с пръстен

like0 unlike0
Boris Prodanov 11 Apr 2014 Статии
46819
0
Автомобил с пръстен

На някои бензиностанции има надпис: „МПС с пръстен”. Ще Ви обясним какво значи това.

Fill&Drive Easy Ring е приставка, която се монтира на автомобили със закрити резервоари. Поставя се близо до отвора за зареждане с гориво.

Работата на системата е сравнително проста. Когато решите да налеете гориво, между този пръстен и пистолета на колонката се активира четец, който обработва определено количество данни.

Основната част от тях е свързана с идентификацията на колата. Ако системата правилно разпознае водилото, се осъществява и зареждането. Допълнително собственикът на автомобила може да въведе данни за някакъв лимит и данни за самото гориво – бензин, дизел, пропан-бутан или евентуално метан.

Автоматично се обработва информацията за транзакцията в базата данни на доставчика. Съществува интернет базирано приложение Fill&Drive manager. С него клиентът на услугата „МПС с пръстен” може да наблюдава всички свои сделки в реално време. В обявен период той получава и фактури за направените от него плащания.

Подобна екстра е доста полезна. Първо, автомобилът при зареждането се идентифицира. За това се грижи микро-чип, който е свързан със споменатия пръстен. Той генерира данни за марката кола, модела, регистрационния номер на автомобила и дори името на собственика. Логично – това е добра превенция за посегателство към личното МПС.

Лесно се осигурява контрол за изразходваното гориво и на количеството заредено. Чипът „съобщава” информация за вида гориво, както и стойността му. В случай на нужда, може да се програмира месечен или седмичен лимит.

Споменахме за мобилното приложение Fill&Drive manager. В реално време чрез него собственикът на автомобила е „в час” с всички разходи, направени на бензиностанцията. Пак чрез него и информацията от чипа можете да изчислите средният разход на гориво. Трябва само на терминала в бензиноколонката да се въведат ръчно показанията от километража. Те веднага се обработват от базата с данни и идва съобщението за разходите.

Fill&Drive гарантира, че именно Вашата кола е заредена, а не друга. Това е особено важно при служебни автомобили с лимит на горивото. Но и при личните пак е удобно, защото можете предварително да внесете определена сума и според нея да зареждате – месечно или седмично.

Освен това не чакате на опашка (автомобилите с пръстен все още не са толкова много), не се чудите как да платите, не търсите пари, дебитни или кредитни карти. Фискален бон за момента също липсва – получавате го след изтичането на желания от Вас период време.

Приложението Fill&Drive manager веднага дава информация какви са разходите по автомобила. Особено удобно е ако трябва да се осъществява управление на автопарк.

При няколко автомобила имате пълната свобода да променяте лимитите на отделните коли, ако е необходимо.

Разполагате и с приятната възможност за отложено плащане на сметките.

Бензинова помпа, карбуратор и инжекцион Висок или нисък клиренс: решете сами!

Подобни

Защо да изберем качествено оборудване за сервиз?

Защо да изберем качествено оборудване за сервиз?

При избора на оборудване за сервиз е от съществено значение да се обърне внимание на неговото качество и надеждност. Предложенията от по-висок...

Как работи автомобилната турбина?

Как работи автомобилната турбина?

За увеличаване на мощността на двигателя, често се слага специална автомобилна турбина, позволяваща подаване на допълнителен сгъстен въздух към...

Откъде се купуват авточасти?

Откъде се купуват авточасти?

Частите за коли са взаимозаменяеми. Това означава, че, когато един компонент от автомобила се повреди, той може да бъде заменен с друг. При замяна...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: