ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Автомобил с пръстен

like0 unlike0
11 Apr 2014 Статии
47717
95
Автомобил с пръстен

На някои бензиностанции има надпис: „МПС с пръстен”. Ще Ви обясним какво значи това.

Fill&Drive Easy Ring е приставка, която се монтира на автомобили със закрити резервоари. Поставя се близо до отвора за зареждане с гориво.

Работата на системата е сравнително проста. Когато решите да налеете гориво, между този пръстен и пистолета на колонката се активира четец, който обработва определено количество данни.

Основната част от тях е свързана с идентификацията на колата. Ако системата правилно разпознае водилото, се осъществява и зареждането. Допълнително собственикът на автомобила може да въведе данни за някакъв лимит и данни за самото гориво – бензин, дизел, пропан-бутан или евентуално метан.

Автоматично се обработва информацията за транзакцията в базата данни на доставчика. Съществува интернет базирано приложение Fill&Drive manager. С него клиентът на услугата „МПС с пръстен” може да наблюдава всички свои сделки в реално време. В обявен период той получава и фактури за направените от него плащания.

Подобна екстра е доста полезна. Първо, автомобилът при зареждането се идентифицира. За това се грижи микро-чип, който е свързан със споменатия пръстен. Той генерира данни за марката кола, модела, регистрационния номер на автомобила и дори името на собственика. Логично – това е добра превенция за посегателство към личното МПС.

Лесно се осигурява контрол за изразходваното гориво и на количеството заредено. Чипът „съобщава” информация за вида гориво, както и стойността му. В случай на нужда, може да се програмира месечен или седмичен лимит.

Споменахме за мобилното приложение Fill&Drive manager. В реално време чрез него собственикът на автомобила е „в час” с всички разходи, направени на бензиностанцията. Пак чрез него и информацията от чипа можете да изчислите средният разход на гориво. Трябва само на терминала в бензиноколонката да се въведат ръчно показанията от километража. Те веднага се обработват от базата с данни и идва съобщението за разходите.

Fill&Drive гарантира, че именно Вашата кола е заредена, а не друга. Това е особено важно при служебни автомобили с лимит на горивото. Но и при личните пак е удобно, защото можете предварително да внесете определена сума и според нея да зареждате – месечно или седмично.

Освен това не чакате на опашка (автомобилите с пръстен все още не са толкова много), не се чудите как да платите, не търсите пари, дебитни или кредитни карти. Фискален бон за момента също липсва – получавате го след изтичането на желания от Вас период време.

Приложението Fill&Drive manager веднага дава информация какви са разходите по автомобила. Особено удобно е ако трябва да се осъществява управление на автопарк.

При няколко автомобила имате пълната свобода да променяте лимитите на отделните коли, ако е необходимо.

Разполагате и с приятната възможност за отложено плащане на сметките.

Бензинова помпа, карбуратор и инжекцион Висок или нисък клиренс: решете сами!

Подобни

Колко често трябва да обслужваме Мерцедес?

Колко често трябва да обслужваме Мерцедес?

Обслужването на Мерцедес е ключов елемент за поддържането на автомобила в оптимално състояние. Редовната поддръжка гарантира не само безопасността...

Как да изберете ЛЕД крушки за коли?

Как да изберете ЛЕД крушки за коли?

Изборът на ЛЕД крушки за кола е важна част от поддръжката на всяко превозно средство. С правилния избор се подобрява видимостта по време на...

Защо да изберем качествено оборудване за сервиз?

Защо да изберем качествено оборудване за сервиз?

При избора на оборудване за сервиз е от съществено значение да се обърне внимание на неговото качество и надеждност. Предложенията от по-висок...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

93
Анонимен 09 Feb, 02:42ч.
555
Напиши коментар..
94
Анонимен 09 Feb, 02:42ч.
555
Напиши коментар..
95
Анонимен 09 Feb, 02:42ч.
555
Напиши коментар..
Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: