ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Полезни статии

Лятна течност за чистачките или проста чешмяна вода?
1 0
Владислав Георгиев
18 Mar 2014

Някой автолюбители смятат че покупката на специална течност за чистачките през лятото си е чиста загуба на пари, други напротив, ползват единствено и само такава течност, а има и такива, които си я правят сами от пречистена или т.нар. „изворна” вода която продават в магазините и добавят малко миещ препарат. Кой е прав и кой крив няма да обсъждаме, нашата цел е да разгледаме плюсовете и минусите всички варианти а избора си е напълно и само Ваш.

„За” и „Против” доизносването на зимните гуми през пролетта и лятото
1 0
Владислав Георгиев
16 Mar 2014

Навън вече е пролет, за автомобилистите освен всичко друго е време да сменят зимните гуми с летни, ако вече не сте го направили, крайно време е да се замислите по въпроса. Но една част от шофьори въобще не сменят старите зимни гуми а ги „доизносват” през пролетта и лятото и „икономисват” летните гуми вместо да ги изхвърлят както правят по-богатите им европейски колеги.

Проблеми с горивната помпа
0 0
Boris Prodanov
13 Mar 2014

Личното МПС има различна горивна помпа. Всичко зависи от това дали колата върви с бензин или с дизел. Съответно и авариите в тях не са съвсем еднакви.

Как да разберем когато турбокомпресора "умира"?
1 0
Владислав Георгиев
07 Mar 2014

Турбираните двигатели навлизат в най-масовия среден клас автомобили и вече не се считат за нещо екзотично, но основните навици по експлоатацията и поддръжката им сред голяма част от автолюбителите не е на ниво. Много често дребните признаци, на които никой не обръща внимание говорят за бъдещи проблеми с "турбото".

Какви размери трябва да има гаражът?
0 0
Boris Prodanov
05 Mar 2014

Гаражът може да се направи от ламарина, от бетон или тухли. Той е важен за колата, но какви са идеалните му размери?

Система за деактивация на цилиндрите
0 0
Boris Prodanov
28 Feb 2014

Около 1 литър гориво на 100 км пробег икономия идва от системата за деактивация на цилиндрите. Тя все по-често намира приложение.

Качествено ли са балансирани колелата на автомобила Ви?
0 0
Владислав Георгиев
25 Feb 2014
Термина балансиране е много добре познат на автолюбителите, той се използва за много от детайлите в автомобила, но най-често при монтажа и демонтажа на автомобилното колело. Всеки който поне веднъж е „преобувал” колата си по една или друга причина се е сблъсквал с тази на пръв поглед не толкова сложна и абсолютно рутинна операция, дори много биха казали „Аз мога да го направя по-добре от гумаджията”, в действителност не е точно така.
Как (и къде) да не ни оберат колата
1 0
Boris Prodanov
23 Feb 2014

Всичко ценно на видно място в колата може да изчезне. Но има начини, с които да се предпазим от посегателствата.

Защо се разминава заявения от производителите разход на гориво от реалния?
0 0
Владислав Георгиев
19 Feb 2014

Много често щастливите собственици на наскоро придобит автомобил и особено на тези които са си го купили направо от магазина след няколко месеца започват да задават един много важен въпрос „Защо разхода по технически данни от производителя, респективно продавача е един а реално е по-висок (по не аз не съм чувал някой да се е похвалил с по-нисък разход от заявеното по техническия паспорт на возилото)?”.

Подготовка на автомобила за пролетта
1 0
Boris Prodanov
17 Feb 2014

Зимата е към своя край. И преди да дойде лятото е добре да подготвим автомобила за настъпващата пролет.