ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Полезни статии

Как се изплащат щетите от сключена гражданска отговорност
0 0
Ангел Евтимов
29 Oct 2020

Всяка година собствениците на МПС трябва да сключат застраховка "Гражданска отговорност", която е задължителна и неотменима. Нейното покритие важи при обстоятелства, които са свързани с вреди, засягащи имущество и такива, причинени от физически или юридически лица към трети такива.

Какво представляват тяговите акумулатори и за какво се използват
1 0
Ангел Евтимов
26 Oct 2020

Поддръжката на автомобила не е лесна работа. Да си купим кола е първото, но е и последно нещо, за което трябва да помислим. След това следват многобройни дейности, с които е добре да се занимаем, за да използваме колата колкото се може по-дълго време.

Защо не трябва да подценявате автоаксесоарите като грижа за колата?
0 0
Ангел Евтимов
22 Oct 2020

Автоаксесоарите в никакъв случай не бива да бъдат подценявани при грижата за колата. Сега ще разберем кои са полезните допълнения при поддръжката на интериора и екстериора на автомобила.

Осчетоводяване при закупуване на лек автомобил и разходите по него
1 0
Ангел Евтимов
25 Jun 2019

При придобиване на лек автомобил се разглеждат абсолютно всички детайли по осчетоводяването му. От особена важност е предварителната подготовка, която обхваща детайлите по придобиването му и разглеждането им.

Пътна помощ и репатрак по време на коледните празници
1 0
Ангел Евтимов
26 Oct 2015

Наближават коледните празници. Децата ще излязат в зимна ваканция и цялото семейство ще има време и възможност да попътува малко – на екскурзия, на почивка или при роднини. Все пак Коледа е време за семейството.

Висок или нисък клиренс: решете сами!
1 0
Boris Prodanov
16 Apr 2014

Клиренсът е действителното разстояние от долната страна на колата до повърхността на пътя. Защо този параметър е важен, ще обясним в статията.

Автомобил с пръстен
0 0
Boris Prodanov
11 Apr 2014

На някои бензиностанции има надпис: „МПС с пръстен”. Ще Ви обясним какво значи това.

Бензинова помпа, карбуратор и инжекцион
0 0
Boris Prodanov
04 Apr 2014

При бензиновите автомобили гориво-въздушната смес се осигурява от системата помпа – карбуратор. В по-новите – от инжектори.

Помпи за гориво в дизеловите автомобили
0 0
Boris Prodanov
25 Mar 2014

Дизелът, за разлика от бензина, се изпарява много по-трудно. Затова и създаването на гориво-въздушна смес не става с карбуратор.

Какви летни гуми да изберем?
1 0
Boris Prodanov
19 Mar 2014

Производителят на автомобила дава възможност да се използват няколко размера на летни гуми. Освен големината им, при тях се посочват скоростния и товарен индекс.