ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Полезни статии

Защо не трябва да подценявате автоаксесоарите като грижа за колата?
0 0
Ангел Евтимов
22 Oct 2020

Автоаксесоарите в никакъв случай не бива да бъдат подценявани при грижата за колата. Сега ще разберем кои са полезните допълнения при поддръжката на интериора и екстериора на автомобила.

Осчетоводяване при закупуване на лек автомобил и разходите по него
1 0
Ангел Евтимов
25 Jun 2019

При придобиване на лек автомобил се разглеждат абсолютно всички детайли по осчетоводяването му. От особена важност е предварителната подготовка, която обхваща детайлите по придобиването му и разглеждането им.

Пътна помощ и репатрак по време на коледните празници
1 0
Ангел Евтимов
26 Oct 2015

Наближават коледните празници. Децата ще излязат в зимна ваканция и цялото семейство ще има време и възможност да попътува малко – на екскурзия, на почивка или при роднини. Все пак Коледа е време за семейството.

Висок или нисък клиренс: решете сами!
1 0
Boris Prodanov
16 Apr 2014

Клиренсът е действителното разстояние от долната страна на колата до повърхността на пътя. Защо този параметър е важен, ще обясним в статията.

Автомобил с пръстен
0 0
Boris Prodanov
11 Apr 2014

На някои бензиностанции има надпис: „МПС с пръстен”. Ще Ви обясним какво значи това.

Бензинова помпа, карбуратор и инжекцион
0 0
Boris Prodanov
04 Apr 2014

При бензиновите автомобили гориво-въздушната смес се осигурява от системата помпа – карбуратор. В по-новите – от инжектори.

Помпи за гориво в дизеловите автомобили
0 0
Boris Prodanov
25 Mar 2014

Дизелът, за разлика от бензина, се изпарява много по-трудно. Затова и създаването на гориво-въздушна смес не става с карбуратор.

Какви летни гуми да изберем?
1 0
Boris Prodanov
19 Mar 2014

Производителят на автомобила дава възможност да се използват няколко размера на летни гуми. Освен големината им, при тях се посочват скоростния и товарен индекс.

Лятна течност за чистачките или проста чешмяна вода?
1 0
Владислав Георгиев
18 Mar 2014

Някой автолюбители смятат че покупката на специална течност за чистачките през лятото си е чиста загуба на пари, други напротив, ползват единствено и само такава течност, а има и такива, които си я правят сами от пречистена или т.нар. „изворна” вода която продават в магазините и добавят малко миещ препарат. Кой е прав и кой крив няма да обсъждаме, нашата цел е да разгледаме плюсовете и минусите всички варианти а избора си е напълно и само Ваш.

„За” и „Против” доизносването на зимните гуми през пролетта и лятото
1 0
Владислав Георгиев
16 Mar 2014

Навън вече е пролет, за автомобилистите освен всичко друго е време да сменят зимните гуми с летни, ако вече не сте го направили, крайно време е да се замислите по въпроса. Но една част от шофьори въобще не сменят старите зимни гуми а ги „доизносват” през пролетта и лятото и „икономисват” летните гуми вместо да ги изхвърлят както правят по-богатите им европейски колеги.