ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Полезни статии

Как да разберем когато турбокомпресора "умира"?
2 0
Владислав Георгиев
07 Mar 2014

Турбираните двигатели навлизат в най-масовия среден клас автомобили и вече не се считат за нещо екзотично, но основните навици по експлоатацията и поддръжката им сред голяма част от автолюбителите не е на ниво. Много често дребните признаци, на които никой не обръща внимание говорят за бъдещи проблеми с "турбото".

Какви размери трябва да има гаражът?
0 0
Boris Prodanov
05 Mar 2014

Гаражът може да се направи от ламарина, от бетон или тухли. Той е важен за колата, но какви са идеалните му размери?

Система за деактивация на цилиндрите
0 0
Boris Prodanov
28 Feb 2014

Около 1 литър гориво на 100 км пробег икономия идва от системата за деактивация на цилиндрите. Тя все по-често намира приложение.

Качествено ли са балансирани колелата на автомобила Ви?
0 0
Владислав Георгиев
25 Feb 2014
Термина балансиране е много добре познат на автолюбителите, той се използва за много от детайлите в автомобила, но най-често при монтажа и демонтажа на автомобилното колело. Всеки който поне веднъж е „преобувал” колата си по една или друга причина се е сблъсквал с тази на пръв поглед не толкова сложна и абсолютно рутинна операция, дори много биха казали „Аз мога да го направя по-добре от гумаджията”, в действителност не е точно така.
Как (и къде) да не ни оберат колата
1 0
Boris Prodanov
23 Feb 2014

Всичко ценно на видно място в колата може да изчезне. Но има начини, с които да се предпазим от посегателствата.

Защо се разминава заявения от производителите разход на гориво от реалния?
0 0
Владислав Георгиев
19 Feb 2014

Много често щастливите собственици на наскоро придобит автомобил и особено на тези които са си го купили направо от магазина след няколко месеца започват да задават един много важен въпрос „Защо разхода по технически данни от производителя, респективно продавача е един а реално е по-висок (по не аз не съм чувал някой да се е похвалил с по-нисък разход от заявеното по техническия паспорт на возилото)?”.

Подготовка на автомобила за пролетта
1 0
Boris Prodanov
17 Feb 2014

Зимата е към своя край. И преди да дойде лятото е добре да подготвим автомобила за настъпващата пролет.

Важна ли е стойката по време на шофиране?
0 0
Владислав Георгиев
13 Feb 2014

Оказва се че това е един от важните фактори за нашата и тази на останалите участници в пътното движение безопасност и личния ни комфорт. Извинението за неправилна стойка обикновено е „На мен така ми е по-удобно”, но неправилната стойка, на първо място е предпоставка за недостатъчно бърза и правилна реакция в екстремна ситуация а това застрашава безопасността на всички участници в движението.

Не подценявайте алармата!
0 0
Boris Prodanov
11 Feb 2014

Освен основните части на колата, като задължителна екстра напоследък все по-често се явява алармата. Особено при по-скъпите марки.

Трябва ли да се разработва нов двигател?
0 0
Владислав Георгиев
07 Feb 2014

Разработката на нов двигател и по-точно някакви сериозни ограничения и препоръки за началната му експлоатация си останаха в миналото. Поне така е по инструкциите към новите автомобили, които се продават. Навремето имаше множествто ограничения и указания как да се шофира с новия автомобил, и едва ли не имаше отделна инструкция за това как да разработим новия двигател, а сега почти всички препоръки са в рамките на няколко изречения и не налагат никакви сериозни правила и ограничения.