ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Какви гуми да вземем за товарен автомобил?

like0 unlike0
Ангел Евтимов 28 Apr 2021 Статии
3703
0
Какви гуми да вземем за товарен автомобил?

Качествените автомобилни колела предопределят до голяма степен безопасното и сигурно шофиране. Точно това е причината да бъдем безкомпромисни към техния избор, както ако става дума за лека кола, така и когато тяхното предназначение е за камиони. Дойде ли времето за тяхната смяна, е нужно да заложим на възможно най-добрите решения, така че да сме спокойни на пътя, също както и изрядни пред властите. В онлайн магазин Медина-Мед ще откриете изгодни предложения за нови товарни гуми за тирове и автобуси, на водещи производители и на изгодни цени.

Как да изберем товарни гуми

Най-важният критерий за избор на товарни гуми е качеството на пътищата, по които ще се движи тежкотоварния автомобил. Задължително е да се вземе под внимание пътната настилка, за да бъде и селекцията на колела правилна. Офроуд условията изискват гуми, чието налягане може да се регулира, а проходимостта им е дотам висока, че придвижването би било възможно дори и в затруднени пътни условия. Пневматичните модели на свой ред са удачни при каране по магистрали и пътна настилка с добро качество.

На кои характеристики да обърнем внимание

Товарните гуми биват радиални и диагонални. Различията в случая се дължат на тяхната вътрешна конструкция и слоевете каучук. Освен това автомобилните колела за тежкотоварни автомобили могат също така да са безкамерни и камерни, като при първите не е налице вътрешен слой, докато вторите са снабдени с такъв. Решението какви точно колела да изберем лежи на търсеното качество и поведението на автомобилния компонент в случай на спукване и прочее. Основните критерии за избор следва да са:

  • Производител - Continental, Dunlop, Michelin, Goodyear, Pirelli, Nokian и др.;

  • Модел;

  • Вид ос - предна, задвижваща, ремарке;

  • Скоростен индекс;

  • Товарен индекс;

  • Горивна ефективност;

  • Спиране на мокро;

  • Ниво на шум;

  • Клас

  • Приложение - дълги разстояния, регионални, градски, смесени и др.;

  • Предназначение - зимни, летни, всесезонни;

  • Цена.

Колкото по-качествени автомобилни колела изберете, толкова по-комфортно и безопасно ще е пътуването на дълги и по-късни разстояния. Доверете се на Медина-Мед и си осигурете сигурност при всякакви пътни условия.

Защо да се доверим на Медина-Мед

Покупката на товарни гуми е отговорна инвестиция в дългосрочен план. Доверете се на Медина-Мед и открийте най-добрите и финансово изгодни решения за автомобила, възползвайки се от постоянното разнообразие от стоки, които са с гарантирано оригинален произход. Поръчайте избрания продукт в няколко лесни стъпки и се насладете на бързата и коректна доставка, която е част от безупречната търговска политика на магазина.

Какви са предимствата на пътна помощ? Топ украси на автомобил за сватба или абитуриентски бал

Подобни

Какво е серво усилвател на волана?

Какво е серво усилвател на волана?

Технологиите в областта на автомобилостроенето не спират да се развиват, като една от ключовите иновации, която променя играта за всеки шофьор, е...

Колко често трябва да обслужваме Мерцедес?

Колко често трябва да обслужваме Мерцедес?

Обслужването на Мерцедес е ключов елемент за поддържането на автомобила в оптимално състояние. Редовната поддръжка гарантира не само безопасността...

Как да изберете ЛЕД крушки за коли?

Как да изберете ЛЕД крушки за коли?

Изборът на ЛЕД крушки за кола е важна част от поддръжката на всяко превозно средство. С правилния избор се подобрява видимостта по време на...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: