ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Какви гуми да вземем за товарен автомобил?

like0 unlike0
Ангел Евтимов 28 Apr 2021 Статии
1510
0
Какви гуми да вземем за товарен автомобил?

Качествените автомобилни колела предопределят до голяма степен безопасното и сигурно шофиране. Точно това е причината да бъдем безкомпромисни към техния избор, както ако става дума за лека кола, така и когато тяхното предназначение е за камиони. Дойде ли времето за тяхната смяна, е нужно да заложим на възможно най-добрите решения, така че да сме спокойни на пътя, също както и изрядни пред властите. В онлайн магазин Медина-Мед ще откриете изгодни предложения за нови товарни гуми за тирове и автобуси, на водещи производители и на изгодни цени.

Как да изберем товарни гуми

Най-важният критерий за избор на товарни гуми е качеството на пътищата, по които ще се движи тежкотоварния автомобил. Задължително е да се вземе под внимание пътната настилка, за да бъде и селекцията на колела правилна. Офроуд условията изискват гуми, чието налягане може да се регулира, а проходимостта им е дотам висока, че придвижването би било възможно дори и в затруднени пътни условия. Пневматичните модели на свой ред са удачни при каране по магистрали и пътна настилка с добро качество.

На кои характеристики да обърнем внимание

Товарните гуми биват радиални и диагонални. Различията в случая се дължат на тяхната вътрешна конструкция и слоевете каучук. Освен това автомобилните колела за тежкотоварни автомобили могат също така да са безкамерни и камерни, като при първите не е налице вътрешен слой, докато вторите са снабдени с такъв. Решението какви точно колела да изберем лежи на търсеното качество и поведението на автомобилния компонент в случай на спукване и прочее. Основните критерии за избор следва да са:

 • Производител - Continental, Dunlop, Michelin, Goodyear, Pirelli, Nokian и др.;

 • Модел;

 • Вид ос - предна, задвижваща, ремарке;

 • Скоростен индекс;

 • Товарен индекс;

 • Горивна ефективност;

 • Спиране на мокро;

 • Ниво на шум;

 • Клас

 • Приложение - дълги разстояния, регионални, градски, смесени и др.;

 • Предназначение - зимни, летни, всесезонни;

 • Цена.

Колкото по-качествени автомобилни колела изберете, толкова по-комфортно и безопасно ще е пътуването на дълги и по-късни разстояния. Доверете се на Медина-Мед и си осигурете сигурност при всякакви пътни условия.

Защо да се доверим на Медина-Мед

Покупката на товарни гуми е отговорна инвестиция в дългосрочен план. Доверете се на Медина-Мед и открийте най-добрите и финансово изгодни решения за автомобила, възползвайки се от постоянното разнообразие от стоки, които са с гарантирано оригинален произход. Поръчайте избрания продукт в няколко лесни стъпки и се насладете на бързата и коректна доставка, която е част от безупречната търговска политика на магазина.

Какви са предимствата на пътна помощ? Топ украси на автомобил за сватба или абитуриентски бал

Подобни

Как да наемем кола за пътуване в чужбина

Как да наемем кола за пътуване в чужбина

Какво по-хубаво от това да пътуваш с любимите хора, слушайки приятна музика със свалени прозорци? Правейки всичко това на път - за почивка към...

Топ украси на автомобил за сватба или абитуриентски бал

Топ украси на автомобил за сватба или абитуриентски бал

Подготовката за специален повод като сватба или абитуриентки бал е много натоварена и e от изключителна важност да организирате и приотизирате...

Какви са предимствата на пътна помощ?

Какви са предимствата на пътна помощ?

Ако гумата е спукана на пътя и е невъзможно да се придвижите по-нататък, специалисти от пътна помощ винаги ще се притекат на помощ. Те ще помогнат...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: