ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Система за асистиране при паркиране на автомобила, която отчита движението на автомобила и разстоянието до препятствията намиращи се в треакторията му на движение.

Принципа на действие на пневматичното окачване напрактика е същия както при стандартното, но с тази различка че еластичния елемент е херметична камера с въздух под налягане, а не пружина или ресор. Камерата е монтира на самия амортисьор или в страни от него.

Част от задния мост която предава въртящия момент от двигателя, главното предаване и диференциала към задвижващите колела. В обратна посока предават  спирачното усилие в зависимост от разположението на спирачните механизъми и всички сили действащи на колелата.
Полусинтетичните масла са комбинация от минерални и синтетични масла. Стойнсотта и качествата на този вид масла сътоветно са между тези на минералните и синтетичните.

Това е съединител работещ на принципа на „втвърдяване” под действието на електромагнитно поле на феромагнитна работна смес от метални частици и смазочно вещество между дискове от метал свързани с задвижващия и задвижван вал.

Специален вид масло което се използва за промивка на двигателя при смяна на маслото. Бива основно два вида, за краткорайна промивка и за дълготрайна промивка. Краткотрайната промивка се прави непосрдствено преди смяната на маслото, като старото се излиза, налива се промивъчното масло двигателя се пали и се оставя да поработи 15 - 20 мин., излизава се и се налива новото масло.

Приспособление което се монтира на задвижващите колела с цел да се премине силно заснежен, заледен или кален участък от пътя.