ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

В устройството на този вид скоростна кутия отсъстват отделни зъбни колела за всяка предавка а въртящият момент се определя от плавната промяна на диъметъра на задвижващия и задвижвания вал, затова се нарича и безстепенна или още вариатор.

Допълнително приспособление към гумата на автомобила, което се монтира на задвижващите колела с цел предотвратяването на боксуване в условията на дълбок сняг, лед или кал.

Електронно устройство с градена камера и памет, което се монтира от вътрешната страна на предното стълко на автомобила и записва (регистрира) всичко случващо се по врема на движение и престой.

Водородна клетка или генератор е мобилна система за производство на Газ на Браун (HHO газ), която се монтира към двигателя на превозното средство и получения газ се явява допълнително гориво, което се добавя към горивовъздушната смес с цел икономия и подобряване на горивния процес на двигателя.

Пасивно устройство за защита на шофьора, пътниците а според някой нови разработки и на пешеходците. Устройството на въздушнта възглавница или еърбега се състои от надуваема камера, пиро-патрон, датчик за сблъсък и електронен блок за управление. 

Принципа на действие на пневматичното окачване напрактика е същия както при стандартното, но с тази различка че еластичния елемент е херметична камера с въздух под налягане, а не пружина или ресор. Камерата е монтира на самия амортисьор или в страни от него.