ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Как (и къде) да не ни оберат колата

like0 unlike1
23 Feb 2014 Статии
10497
1
Как (и къде) да не ни оберат колата

Всичко ценно на видно място в колата може да изчезне. Но има начини, с които да се предпазим от посегателствата.

Алармата, за която писахме, е един изпитан метод. Често обаче се случва да забравим да я включим. А апашите имат апетити към доста неща в автомобила – чанти, всякакви торби, кутии. В тях се припознават ценни вещи.

Никаква аларма не помага при счупено с голям камък стъкло – събитието отнема секунди, бандитът взема всичко налично и изчезва. Сигнализацията се включва, но какво от това?!

Най-големите удари стават в часове, при които има минимум свидетели. Откраднатите предмети бързо се продават чрез изградени канали. Често ги намират, но до извършителя се стига рядко.

От родната полиция съветват, независимо от наличието на аларма в колата, да паркирате на осветени места или дори на охраняеми паркинги.

В никакъв случай не трябва „на гюме” в купето да има скъпи вещи, опаковки, чанти. Радиокасетофонът трябва да е с падащ панел. Или така монтиран, че да може да се сваля.

Автомобилът не бива да се оставя с включен двигател. Дори в студените дни. Желанието да „мръднете” за малко уж при гарантирана сигурност, често струва скъпо. Возилото е лесна мишена и ако в него има ценни предмети – обикновено те изчезват.

Предпоставката за посегателство е потенциалната ценна вещ в колата. Или нещо, което предполага наличието на такава. Дамите е хубаво да внимават къде оставят чантите си. Те са като магнит за апашите, а и често съдържат пари, документи, ценности.

Центрове на престъпност са конкретни зони в градовете. Обикновено това са зоните около университетите. Там има много коли, които са на студенти. Често дошлите от чужд град кандидат-висшисти оставят всичко налично в автомобилите. Включително компютри и GPS-и.

Мит е, че ако нещо е прибрано под седалката е на сигурно място. „Специалистите” не пропускат да надзърнат и там, а ако заподозрат плячка – ударът се реализира.

Местата с много хора – около училища, детски градини, ясли и заведения са предпочитани за престъпна дейност. Вниманието не трябва да ни напуска дори за мимолетно напускане на купето. Ако не всичко ценно е у нас, то често става неприятно.

Нерядко няма къде да се паркира. И се правят компромиси по мястото и с цел да се спести някой лев от такса. Като оставим настрана опасността колата да бъде вдигната от „паяк”, то намирането на „пристан” в някоя забутана уличка е възможност за бандитите да „проверят” съдържанието на купето. Дори нищо да не вземат самият взлом си е неприятен.

Всички тези „събития” могат сериозно да намалеят ако има активно видеонаблюдение в по-голяма част на града. Но понеже у нас поне засега това не е съвсем така, безопасността на колата и имуществото в нея е изцяло в нашите ръце.

Защо се разминава заявения от производителите разход на гориво от реалния? Качествено ли са балансирани колелата на автомобила Ви?

Подобни

Какво е серво усилвател на волана?

Какво е серво усилвател на волана?

Технологиите в областта на автомобилостроенето не спират да се развиват, като една от ключовите иновации, която променя играта за всеки шофьор, е...

Колко често трябва да обслужваме Мерцедес?

Колко често трябва да обслужваме Мерцедес?

Обслужването на Мерцедес е ключов елемент за поддържането на автомобила в оптимално състояние. Редовната поддръжка гарантира не само безопасността...

Как да изберете ЛЕД крушки за коли?

Как да изберете ЛЕД крушки за коли?

Изборът на ЛЕД крушки за кола е важна част от поддръжката на всяко превозно средство. С правилния избор се подобрява видимостта по време на...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

1
регистър 23 Jan, 00:29ч.
Публичен Регистър на откраднати автомобили и други превозни средства, мобилни телефони, техника и други..Публикуването и обявяването на извършена кражба е полезно: - С регистрация като собственик на откраднато МПС или вещ за извършената кражба в публичният ни регистър предоставяте възможност на всеки купувач да провери предварително обявено ли е за издирване в сайтът ни и в полицията - Препръчително е всеки купувач желаещ да закупи автомобил , телефон или техника да се увери и проучи регистрирана ли е в сайтът ни, като извършена кражба! Справката можете да извършите със засичането на посочените серийни номера на мпс, телефони, техника и други в съответните регистри по категории. www.registarbg.com
Напиши коментар..
Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: