ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Познай по пушека от ауспуха проблемите на колата

like1 unlike0
Boris Prodanov 16 Aug 2013 Статии
77648
1
Познай по пушека от ауспуха проблемите на колата

Често по вида на пушека от ауспуха можем да разберем какво се случва в колата. Двигателят ли е повреден? Или нещо друго?!

Майсторите се ориентират първо според цвета му. Като цяло промяната на излизащия дим подсказва за проблеми с двигателя или прилежащите му компоненти.

Видим ли черен пушек добре е да знаем, че става въпрос за навлизащ излишък от въздух към горивната смес. Точно 4 са основните възможни „диагнози”. Няма да е неочаквано замърсяване на въздушния филтър. Ако е така, добре. Но пък друга причина е карбураторът – или разстроен, или задръстен. Като нищо и горивната помпа може да е дала дефект, това вече подсказва сериозни разходи за ремонт. Най-„приятен” се оказва проблем със зацапани свещи. Тогава минаваме само с лека уплаха.

Белият пушек е нормален за първите минути на работа на двигателя на колата. Това е очакван конденз, но ако се задържи в следващите минути идва ред да търсим причините.

А те водят все към стабилни по харч корекции на мотора. Един от вариантите за бял пушек е дефект в гарнитурата на главата. Или пък спукан блок. Не е изключено да става въпрос с деформирано бутало или цилиндър. Уплътненията, когато са остарели, дават също подобен цвят на дима. Като нищо и изтичане на охладителната течност.

Монтьорите се обединяват към сходни „диагнози”, когато видят син пушек. Логично – обикновено той се дължи на влизащо масло в цилиндрите. И пак стигаме до необходимост да сменяме уплътненията. Ако синият цвят на дима се появи веднага при запалване на двигателя (вместо „нормалният” бял) често се прави заключение освен за изпускащи уплътнения, а и за амортизирани водачи на клапаните. Добре е да се има предвид и вероятен проблем с буталото – обикновено износване. Най-лесно се приключва проблемът ако е запушен масленият филтър или от престараване сме наляли излишък от масло.

Това са само няколко съвета, получени от дългогодишния опит на знайни и незнайни специалисти по автомобилите. Нерядко проблемът се нуждае действително от професионална монтьорска намеса. Затова не се колебайте, не рискувайте и веднага идете в сервиз.

Цената на безплатната есктра при кабриото „Вятър в косите” „Консервация” на автомобила

Подобни

Топ украси на автомобил за сватба или абитуриентски бал

Топ украси на автомобил за сватба или абитуриентски бал

Подготовката за специален повод като сватба или абитуриентки бал е много натоварена и e от изключителна важност да организирате и приотизирате...

Какви гуми да вземем за товарен автомобил?

Какви гуми да вземем за товарен автомобил?

Качествените автомобилни колела предопределят до голяма степен безопасното и сигурно шофиране. Точно това е причината да бъдем безкомпромисни към...

Какви са предимствата на пътна помощ?

Какви са предимствата на пътна помощ?

Ако гумата е спукана на пътя и е невъзможно да се придвижите по-нататък, специалисти от пътна помощ винаги ще се притекат на помощ. Те ще помогнат...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

1
Мустафа ефриев 28 Aug, 12:31ч.
Искам да разбера защо ми пуши бмв то х5 44i 286hp бензин
Напиши коментар..
Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: