ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Какво трябва да знаем за катaстрофите

like0 unlike1
22 Nov 2013 Статии
2737
1

Какво трябва да знаем за катaстрофите

Какво трябва да знаем за катaстрофите
/add_images/news/112013/s_p_54995_894.jpg
  1. Какво трябва да знаем за катaстрофите
  2. Какво трябва да знаем за катaстрофите
  3. Какво трябва да знаем за катaстрофите
  4. Какво трябва да знаем за катaстрофите

Според направено проучване, на човек му е необходима средно  1 секунда, за да реагира на пътя. При скорост от 50км/ч. за това време ще сте изминали 14м., ако карате с 90км/ч., то разстоянието се повишава на 25м., а ако скоростта ви е 130км/ч. ще сте изминали цели 35м., през които каквото и да се случи, вие няма да сте в състояние да го предотвратите.

Друга интересна информация е за последствията за шофьорите при настъпване на ПТП. При скорост от 50км/ч. ударът за водача ще е равен на падане от 10м. височина, ако тя е 75км/ч. – на 22м., а ако е 100км/ч. това е равносилно на падане от 40 м.

Много важно е да знаете и какво се случва с пешеходеца при удар с автомобил, тъй като според статистиката, когато той бъде ударен със 75км/ч., шансът му да оцелее е нулев. При удар с 50км/ч. вероятността за смърт е 50%, а едва до 30км/ч. е нулева.

 Една трета отПътно Транспортните Произшествия се дължат на техническа неизправност на автомобила, а 50% от тежките катастрофи са в следствие на несъобразена скорост. За периода 2000-2010г. в България са регистрирани 32 714 произшествия, породени от неправомерна скорост.

Съвети към шофьорите за по безопасно шофиране. На първо място трябва да спазвате всички скоростни ограничения, което намалява с 30% броя на жертвите. Освен това бързото шофиране не спестява толкова много време. Например за 100км. път ще спестите само 6 мин., ако шофираш със 150км/ч., при позволени 130км/ч.

 Възможните причини за отклоняване от пътя при спиране са: различно налягане в гумите, различни размери на гумите, различно състояние на отделните спирачни механизми, нарушена регулировка на предния мост и различно състояние на настилката от ляво и дясно. 

Възстановяване на „необслужваем” акумулатор Няма да има глоби за нерегистрираните коли с газови уредби

Подобни

Какво е серво усилвател на волана?

Какво е серво усилвател на волана?

Технологиите в областта на автомобилостроенето не спират да се развиват, като една от ключовите иновации, която променя играта за всеки шофьор, е...

Колко често трябва да обслужваме Мерцедес?

Колко често трябва да обслужваме Мерцедес?

Обслужването на Мерцедес е ключов елемент за поддържането на автомобила в оптимално състояние. Редовната поддръжка гарантира не само безопасността...

Как да изберете ЛЕД крушки за коли?

Как да изберете ЛЕД крушки за коли?

Изборът на ЛЕД крушки за кола е важна част от поддръжката на всяко превозно средство. С правилния избор се подобрява видимостта по време на...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

1
При премахване на излишните знаци за ограничение на скоростта, т.е. хранилки за КАТ, и оставяне на реалните знаци, определено катастрофите ще намалеят
Напиши коментар..
Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: