ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Как да cвалим до 30% от pазходитe на гоpиво

like0 unlike2
08 Nov 2012 Статии
12465
0
Как да cвалим до 30% от pазходитe на гоpиво

Прилагането на подходящи практически съвети намалява разхода на гориво с до 30%. За целта обаче е необходимо шофирането да е умерено, а поддръжката на автомобила - добра. Не забравяйте налягането в гумите да е оптимално, а моторното масло - препоръчаното за автомобила. Видно е, че цените на горивото няма да намалеят драстично, затова всеки съвет е ценен. В някои специалистите откриват доста възможности за икономии.

  • Избягвайте рязкото ускоряване и/или спиране като шофирате плавно. Ако се държите агресивно на пътя вместо 30% икономии реализирате 30% увеличение на разхода.
  • Когато давате газ, използвайте по-рано по-висока предавка. Тя при ниска скорост сериозно влияе върху икономиите.
  • Двигателят трябва да е изправен. Ако е настроен правилно разходът на гориво пада с до 4%. За това влияе редовната смяна на масло и съответните препоръки за поддръжка на возилото.
  • Гумите трябва да са напомпани според предписания. Така те имат по-дълъг живот и съответно са по-безопасни. Ако налягането в тях е по-ниско с 0,1 атмосфери съответно се стига до преразход на гориво с над 3%.
  • В багажника и на задната седалка не трябва да има излишни вещи. Около 50 кг тежест в колата увеличава нуждата от гориво с 1-2%.
  • Климатикът е за умерена употреба, защото хаби гориво и товари двигателя. Затова е добре да се включва само при жега и студ. Вентилаторът е достатъчен за през другото време.
  • При шофиране с висока скорост прозорците трябва да са затворени. Скоростта намалява от влизането на вятър в колата. Компенсирането на това става чрез нуждата да се подаде газ, което пък води до повишен разход на гориво.
  • Маслото за колата винаги трябва да е препоръчаното. Ако спазвате това, генерирате икономия около 1-2% на горивото.
  • Когато зареждате колата - не се "хвърляйте" да сипвате малки количества гориво. То "излита" при всяко отвинтване на капачката. Последната трябва да е с добро уплътнение.
  • Спирането на колата става плавно, за да се осигурят икономии. Спазването на дистанция е необходимото условие за това.

Това са само няколко съвета, които помагат да икономисвате от скъпото гориво - било то бензин, газ, метан или дизел. Дори само част от тях могат да повлияят сериозно на месечните сметки за поддръжка на автомобила. Вижте повече и за това дали е по-икономично шофирането на свободна скорост.

Избор на автомобил втора ръка Система за нощно виждане или „Третото око”

Подобни

Какво е серво усилвател на волана?

Какво е серво усилвател на волана?

Технологиите в областта на автомобилостроенето не спират да се развиват, като една от ключовите иновации, която променя играта за всеки шофьор, е...

Колко често трябва да обслужваме Мерцедес?

Колко често трябва да обслужваме Мерцедес?

Обслужването на Мерцедес е ключов елемент за поддържането на автомобила в оптимално състояние. Редовната поддръжка гарантира не само безопасността...

Как да изберете ЛЕД крушки за коли?

Как да изберете ЛЕД крушки за коли?

Изборът на ЛЕД крушки за кола е важна част от поддръжката на всяко превозно средство. С правилния избор се подобрява видимостта по време на...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: