ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

За карбона в автомобила

like0 unlike1
09 Apr 2013 Статии
5252
0

За карбона в автомобила

За карбона в автомобила
/add_images/news/042013/s_carbon1_429.jpg
  1. За карбона в автомобила
  2. За карбона в автомобила
  3. За карбона в автомобила

Въглеродните влакна са получени в специална пещ при висока температура, от която са с напълно променена структура. Получените тънки нишки имат специална форма на материята, в която са вплетени по подобие на тъкан.

Именно това най-близко до познатия и популярен карбон.

Самата дума най-често се използва за означаване на "въглероден плат" или "въглеродни влакна”. Самата дума се употрябава, за да означи именно такава тъкан.

Карбонът е съставен материал на частици, който съдържа въглеродни влакна като свързващо средство в полимерната матрица. Тези композитни материали са и най-напреднали в своите свойства. Имат висока издръжливост на опън и уникална якост. И са в порядък по-леки от металите.

Частите от карбон имат отлични механични свойства и ако не беше цената им, със сигурност щяха да изместят металите. Когато парите не е от значение, те се използват преимуществено - вижте болидите от Формула 1, например.

Якостта на опън на въглеродните влакна и 4 пъти по-висока от най-добрите класове на стомана. С тези характеристики, масатата на въглеродните сплави е нищожна.

Карбонът  осигурява реални ползи, а именно - красив външен вид, като намалява общото тегло на елементите, увеличаването на силата на детайлите. Материалът не е податлив на химични реакции. Не се топи или гори, като по този начин е „читав” при температури до 1600 градуса. Именно тези забележителните свойства на въглеродните влакна правят този материал култова класика сред феновете автомобилостроенето или тунинга.

По отношение на аеродинамиката, формиране на предна и задна броня, странични прагове, калници, спойлери, корпуси огледало и т.н., карбонът е магнетичният материал за хората с дебели портфейли. В допълнение към външния тунинг, въглеродните влакна се използват и за интериора и луксозни автомобили - панели, дръжки на преносни превключвател, дръжки на врати, вложки на волана и т.н.

В комбинация с правилно подбрани цветова схема, въглерод в кабината изглежда много стилно и практично - например, не може да случайно да се изгори от цигара или силно да се надраскат.

Вече цветът може да се подбира при тунинг и да не нарушава цялостната хармония на интериора или екстериора на колата. Всичко се променя в зависимост от вашите желания и потребности.

Независимо от особената си гъвкавост, здравина и ниска маса, въглеродните влакна имат и редица недостатъци: разрушават се от ултравиолетовите лъчи, избледнявайки на слънце с жълтеникав оттенък. С цялата си сила, карбонът лесно се разпада над кухини.

За цената стана въпрос.

Затова и карбоновите коли са скъпи, в лимитирани версии и специално изработени. Що се отнася до тунинг - всичко е на ваша отговорност, но ще трябва да се бръкнете сериозно.

Колата се тресе – баланс на гуми или реглаж на окачването? Система за следене и предпазване на пешеходци

Подобни

Какво е серво усилвател на волана?

Какво е серво усилвател на волана?

Технологиите в областта на автомобилостроенето не спират да се развиват, като една от ключовите иновации, която променя играта за всеки шофьор, е...

Колко често трябва да обслужваме Мерцедес?

Колко често трябва да обслужваме Мерцедес?

Обслужването на Мерцедес е ключов елемент за поддържането на автомобила в оптимално състояние. Редовната поддръжка гарантира не само безопасността...

Как да изберете ЛЕД крушки за коли?

Как да изберете ЛЕД крушки за коли?

Изборът на ЛЕД крушки за кола е важна част от поддръжката на всяко превозно средство. С правилния избор се подобрява видимостта по време на...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: