ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Какви размери трябва да има гаражът?

like0 unlike0
Boris Prodanov 05 Mar 2014 Статии
32369
1
Какви размери трябва да има гаражът?

Гаражът може да се направи от ламарина, от бетон или тухли. Той е важен за колата, но какви са идеалните му размери?

Няма конкретна информация за това, а като „капак” у нас липсва и стандарт за подобно строителство. И има над какво да се замислим, защото ако гаражът е малък, обикновено в него се препъваме в какво ли не. Не можем да подредим различните резервни части и инструменти. Самата кола заема над 90% от мястото и за удобства е трудно да се говори.

Очевидно – „домът за автомобила” е добре да е просторен, но не твърде. Защото ако се налага да се строи специално, това са допълнителни и доста сериозни разходи. Не съществува универсална формула за габаритите, но пък тя е функция на 3 основни неща: големината на возилото, от наличното място и естествено, от притежаваните средства за реализация на проекта.

Оптимални са размерите, които са хем удобни в обгрижването на колата и отговарят на финансовите възможности. Най-познатите гаражи са 6 на 3 метра. Който е влизал в тях се е убедил категорично, че това в никакъв случай не е достатъчен. Затова по-често се говори за 4 метра широчина, около 7 метра дължина и 3 метра височина. Последното е съчетано с възможността за автоматична врата. Тя се нуждае от още пространство, за да работи безаварийно.

Гаражът не е само за автомобила, но и за инструментите, резервните части, аксесоарите и още доста неща. Добре е да помислите и за канал в него. Често това спестява доста разходи откъм поддръжка на автомобила.

По стените не забравяйте, че се поставят всевъзможни рафтове и секции, в които събирате „джунджуриите”. Необходимостта от простор се подчертава и от факта, че освен резервни части, често в гаража се събират всякакви вехтории. Освен това в него съхранявате резервните гуми (зимни или летни) и джанти.

По тази причина широчината на гаража се оформя от 4 до 5 – 6 метра. За входа споменахме, че може да е с автоматична врата, затова е добре да предвидите „резерва” откъм пространство. Оттам идват и споменатите 2,5 – 3 метра. Самият вид на гаражната врата е въпрос на избор и финансови възможности. Има секционни порти, които минават за най-удобни и практични. Пък и външният им вид е атрактивен.

Като цяло в гаража трябва да се чувствате удобно, като у дома си. В него често се налага да прекарате доста време.

Имайте „едно наум” и за това!

Система за деактивация на цилиндрите Как да разберем когато турбокомпресора "умира"?

Подобни

Как да наемем кола за пътуване в чужбина

Как да наемем кола за пътуване в чужбина

Какво по-хубаво от това да пътуваш с любимите хора, слушайки приятна музика със свалени прозорци? Правейки всичко това на път - за почивка към...

Топ украси на автомобил за сватба или абитуриентски бал

Топ украси на автомобил за сватба или абитуриентски бал

Подготовката за специален повод като сватба или абитуриентки бал е много натоварена и e от изключителна важност да организирате и приотизирате...

Какви гуми да вземем за товарен автомобил?

Какви гуми да вземем за товарен автомобил?

Качествените автомобилни колела предопределят до голяма степен безопасното и сигурно шофиране. Точно това е причината да бъдем безкомпромисни към...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

1
г-н Ганьо Чорбаджийски 02 Jan, 12:38ч.
Колкото повече-толкова повече ,стига да да можете да си го позволите.В момента строя гараж с размери 8х5м,обичам да ми е широчко,но все пак не забравям и факта,че този гара ще трябва да се отоплява зимата,когато реша да прекарам повече време в него а отоплението на по-големи площи е по-скъпо удоволствие,от това на по-малки.Също и цената за изграждане,която да речем,че е еднократна инвестиция,ако трябва и със заем ще го построя по-големичък,но после само ще му се радвам на простора,но проблема с отоплението ще продължи във времето и примерно няма да си струва да платя 10лв за 1 ден отопление,за да си сменя някоя част,която в сервиза ще ми я сменят за 5лв....
Напиши коментар..
Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: