ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Какви размери трябва да има гаражът?

like0 unlike0
Boris Prodanov 05 Mar 2014 Статии
28656
1
Какви размери трябва да има гаражът?

Гаражът може да се направи от ламарина, от бетон или тухли. Той е важен за колата, но какви са идеалните му размери?

Няма конкретна информация за това, а като „капак” у нас липсва и стандарт за подобно строителство. И има над какво да се замислим, защото ако гаражът е малък, обикновено в него се препъваме в какво ли не. Не можем да подредим различните резервни части и инструменти. Самата кола заема над 90% от мястото и за удобства е трудно да се говори.

Очевидно – „домът за автомобила” е добре да е просторен, но не твърде. Защото ако се налага да се строи специално, това са допълнителни и доста сериозни разходи. Не съществува универсална формула за габаритите, но пък тя е функция на 3 основни неща: големината на возилото, от наличното място и естествено, от притежаваните средства за реализация на проекта.

Оптимални са размерите, които са хем удобни в обгрижването на колата и отговарят на финансовите възможности. Най-познатите гаражи са 6 на 3 метра. Който е влизал в тях се е убедил категорично, че това в никакъв случай не е достатъчен. Затова по-често се говори за 4 метра широчина, около 7 метра дължина и 3 метра височина. Последното е съчетано с възможността за автоматична врата. Тя се нуждае от още пространство, за да работи безаварийно.

Гаражът не е само за автомобила, но и за инструментите, резервните части, аксесоарите и още доста неща. Добре е да помислите и за канал в него. Често това спестява доста разходи откъм поддръжка на автомобила.

По стените не забравяйте, че се поставят всевъзможни рафтове и секции, в които събирате „джунджуриите”. Необходимостта от простор се подчертава и от факта, че освен резервни части, често в гаража се събират всякакви вехтории. Освен това в него съхранявате резервните гуми (зимни или летни) и джанти.

По тази причина широчината на гаража се оформя от 4 до 5 – 6 метра. За входа споменахме, че може да е с автоматична врата, затова е добре да предвидите „резерва” откъм пространство. Оттам идват и споменатите 2,5 – 3 метра. Самият вид на гаражната врата е въпрос на избор и финансови възможности. Има секционни порти, които минават за най-удобни и практични. Пък и външният им вид е атрактивен.

Като цяло в гаража трябва да се чувствате удобно, като у дома си. В него често се налага да прекарате доста време.

Имайте „едно наум” и за това!

Система за деактивация на цилиндрите Как да разберем когато турбокомпресора "умира"?

Подобни

Какво представляват тяговите акумулатори и за какво се използват

Какво представляват тяговите акумулатори и за какво се използват

Поддръжката на автомобила не е лесна работа. Да си купим кола е първото, но е и последно нещо, за което трябва да помислим. След това следват...

Защо не трябва да подценявате автоаксесоарите като грижа за колата?

Защо не трябва да подценявате автоаксесоарите като грижа за колата?

Автоаксесоарите в никакъв случай не бива да бъдат подценявани при грижата за колата. Сега ще разберем кои са полезните допълнения при поддръжката...

Осчетоводяване при закупуване на лек автомобил и разходите по него

Осчетоводяване при закупуване на лек автомобил и разходите по него

При придобиване на лек автомобил се разглеждат абсолютно всички детайли по осчетоводяването му. От особена важност е предварителната подготовка,...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

1
г-н Ганьо Чорбаджийски 02 Jan, 12:38ч.
Колкото повече-толкова повече ,стига да да можете да си го позволите.В момента строя гараж с размери 8х5м,обичам да ми е широчко,но все пак не забравям и факта,че този гара ще трябва да се отоплява зимата,когато реша да прекарам повече време в него а отоплението на по-големи площи е по-скъпо удоволствие,от това на по-малки.Също и цената за изграждане,която да речем,че е еднократна инвестиция,ако трябва и със заем ще го построя по-големичък,но после само ще му се радвам на простора,но проблема с отоплението ще продължи във времето и примерно няма да си струва да платя 10лв за 1 ден отопление,за да си сменя някоя част,която в сервиза ще ми я сменят за 5лв....
Напиши коментар..
Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: