ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Дайте колата за скрап изгодно и екологично

like0 unlike2
15 Apr 2013 Статии
2548
0
Дайте колата за скрап изгодно и екологично

Безопасното изпращане на колите в пожизнена пенсия не е толкова просто, колкото изглежда от пръв поглед. И не просто от екологични съображения, а и заради факта, че вземате някой лев при репатрирането на возилото в последния му път. Самият процес за изпращане на скрап не е толкова елементарен, колкото може да изглежда.

Изберете фирма

Добре е да се заинтересувате от цените, които различните фирми за рециклиране на отпадъци предлагат. Печели не само най-голямата сума, а и най-изгодната откъм спестяване на време оферта. Уговаряте парите, но за да ги вземете е добре да оправите документацията по личното МПС.

Източете горивото

Колата не може просто ей-така да бъде вдигната и изнесена. Резервоарът е добре да е празен, а после и самият той да се премахне, особено ако е бензинов. Защото в него има пари и взривът не е невъзможен. Ясно, че за коли с газово устройство се „ампутира” цялата система.

Освободете се от всички течности

Горивото е само първата течност в автомобила, от която се освобождавате. Идва ред на маслото. И не го изпускайте директно на улицата или в градския канал. Това си е чиста проба екотероризъм. Съберете маслото от мотора във варел и после намерете къде ще го пратите за преработка. Другите опасни флуиди също трябва безопасно да се отстранят – фреон, антифриз. От климатичната система фреонът не се изпуска в атмосферата, а се събира по специален начин. Същото важи за антифрица и течностите за чистачки.

Акумулаторът се продава отделно

За тази част от колата се вземат още пари. Освен това оловото в него е достатъчно токсично. Затова има нужда от намеса на специалист, защото съдържа и още опасни вещества - примерно електролити. За тях също е добре да помислите. Ако колата има батерии – от тях се освобождавате по друга процедура.

Идва ред на неметалите

Всички неметални елементи от вашето старо возило се свалят. Това не е особено трудно – иде реч за гумите, пластмасовите брони, огледалата, стъклата и др. елементи.

Дотук бяхте вие

След като изпълните гореописаните процедури личното МПС може спокойно да бъде пресовано. Така е удобно за съхранение и транспортиране. Второто е особено съществено, ако сте договорили да продадете ламарината на фирма, различна от тази, която обработва автомобила.

Не забравяйте още нещо

Автомобилът съдържа не само желязо. Често в него има алуминий и други метали. Има начини пресованият му вариант да се раздроби и с магнит да се отдели желязото от по-ценните компоненти. Ясно какво следва като приключите с всичко.

Естествено, ако не ви се занимава с комерсиални процедури, дайте колата на автоморга. Или пък се опитайте да продадете по-читавите чаркове.

При всички случаи обаче, не я оставяйте да гние на улицата!

Система за следене и предпазване на пешеходци Миенето на двигателя – за и против!

Подобни

Какво е серво усилвател на волана?

Какво е серво усилвател на волана?

Технологиите в областта на автомобилостроенето не спират да се развиват, като една от ключовите иновации, която променя играта за всеки шофьор, е...

Колко често трябва да обслужваме Мерцедес?

Колко често трябва да обслужваме Мерцедес?

Обслужването на Мерцедес е ключов елемент за поддържането на автомобила в оптимално състояние. Редовната поддръжка гарантира не само безопасността...

Как да изберете ЛЕД крушки за коли?

Как да изберете ЛЕД крушки за коли?

Изборът на ЛЕД крушки за кола е важна част от поддръжката на всяко превозно средство. С правилния избор се подобрява видимостта по време на...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: