ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Новият пистов хиперкар на PEUGEOT и TOTAL (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 19 Sep 2020 Новини
1117
0

Новият пистов хиперкар на PEUGEOT и TOTAL (Видео)

Новият пистов хиперкар на PEUGEOT и TOTAL (Видео)
/add_images/news/092020/s_1600502402_677.jpg
  1. Новият пистов хиперкар на PEUGEOT и TOTAL (Видео)

Peugeot разкри нови подробности за програмата си за завръщане в състезанията за издръжливост на FIA- FIA World Endurance Championship (FIA WEC), през 2022 година, като разпространи първите изображения на новата си състезателна кола.

Проектът Le Mans Hypercar (LMH) на PEUGEOT и Peugeot Sport, реализиран в сътрудничество с TOTAL, ще бъде електрически хибриден хиперавтомобил, който ще разполага с мощност от 680 конски сили и четири задвижващи колела.

"Льо Ман е Светия Граал на автомобилния свят", коментира Жан Филип Импарато, изпълнителен директор на Peugeot. "Това е състезанието, което определя кой да го спечели. За нас това се равнява на 3 победи, но също така безкрайно упорство, сълзи и радост и изключителен отборен дух с TOTAL, с който ние през тази година отбелязваме 25 години сътрудничество".

От Peugeot коментират, че изборът за включване на LMH категорията е продиктуван от няколко причини, една от които е свободата по отношение на аеродинамиката, която предлага тя. "Тази категория обединява цялата наша компания и нашия обхват, който включва елементи и технологии, подобни на тези от нашите серийни автомобили", споделя Импарато. "С този ангажимент, Peugeot разкрива нова тема, тази на neo performance. Ние се връщаме в състезанията за издръжливост, защото имаме възможност развием спорта по един различен начин, с хибридизацията на горивото и електричеството. Peugeot Sport променя своята идентичност и лансира емблемата си за електрифицирани суперспортни автомобили- PEUGEOT SPORT ENGINEERED с първия си модел- 508: 360 конски сили, задвижване на четирите колела и CO2 емисии от 46 грама."

Bridgestone обяви проект за спиране на дейността в завода си в Бетюн във Франция Opel Mokka и във виртуалното пространство (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: