ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Търговията с автомобили накъде?

like0 unlike0
Auto-Press 23 Sep 2020 Новини
4765
0
Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през август 2020 г. европейският пазар на леки автомобили е с 18 процента под нивото от предходната година.

Най-големите загуби са в Германия и Франция. Там търсенето е спаднало с около една пета в сравнение с предходната година. В Испания (-10,0 процента) новите регистрации също спаднаха с двуцифрени цифри. Обединеното кралство трябваше да отчете спад в продажбите от 6,0 процента. Италианският пазар остана почти стабилен.

След първите осем месеца на 2020 г. европейският пазар на леки автомобили има регистрационен обем от 7,3 милиона превозни средства. Това е с една трета по-малко в сравнение със същия период на миналата година.

На пазара на леки автомобили в САЩ (автомобили и пикапи) продажбите са намалели с 19 процента през август 2020 г., спрямо предходния месец. Продадени са общо 1,3 милиона нови автомобила. През годината до момента обемът на пазара е намалял с около една пета до 9,0 милиона леки автомобила.

За разлика от това, китайският автомобилен пазар нараства за четвърти пореден месец през август. С повече от 1,7 милиона превозни средства продажбите са почти 6,0 процента над нивото от същия месец на миналата година. Въпреки положителното развитие от май, балансът за първите осем месеца все още е отрицателен. Между януари и август 2020 г. обемът на пазара е спаднал с повече от 15 процента до 11,1 милиона бройки.

Alfa Romeo Stelvio Sprint – с типичен италиански дизайн и спортен дух Опасно забавният Quad! - видео

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Alfa Romeo Stelvio Sprint – с типичен италиански дизайн и спортен дух

Alfa Romeo Stelvio Sprint – с типичен италиански дизайн и спортен дух

Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Гросгерау, Германия С Alfa Romeo Stelvio италианците предложиха...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: