ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Ford по следите на причините за произшествия

like0 unlike0
Auto-Press 25 Aug 2020 Новини
265
0
Ford по следите на причините за произшествия

Къде се случват пътните злополуки, кога и защо? Консорциум, ръководен от базирания в Лондон екип на Ford Mobility, проучва тези въпроси в 18-месечен проект. Целта е да се разработи иновативна технология за прогнозиране на горещи точки на потенциални аварии и техните причини.

Резултатите от изследването са предназначени да дадат възможност на общините да прилагат превантивни мерки за подобряване на тези особено застрашени участъци и кръстовища, като по този начин да се намали риска от инциденти за участниците в движението.

Тестваната в проекта технология анализира информация от различни източници - например от мрежови превозни средства и сензори на натоварените кръстовища. За тази цел Ford изгради мрежа от около 700 автомобила и търговски превозни средства в английския Оксфордшир предварително.

Получените от тях анонимно телематични данни - като задействане на педалите на спирачката и газта или ъгъла на завъртане на волана - се оценяват заедно с информацията от крайпътни сензори. Те идват от Vivacity Labs и използват алгоритми за откриване на пропуски в организацията на движението и за анализ на моделите на движение на превозни средства, велосипедисти и пешеходци.

„В не твърде далечното бъдеще всяко ново превозно средство ще бъде свързано в мрежата и с другите участници в движението. Ние виждаме това като възможност за намаляване на пътнотранспортните произшествия и по този начин да спасим човешки животи“, казва Джон Скот, ръководител на проекта за City Insights от Ford Mobility.

Компанията също така работи с властите в Кьолн и Валенсия, Испания, за да намери начини за използване на оценката на данните в мрежата за превозни средства и да анализара на пътната инфраструктура за подобряване на безопасността на движението в градовете.

PEUGEOT започва честването на 210-годишнината си Как екологичният бонус в Германия прави хибридите по-евтини

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: