ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

F.B Mondial HPS 300i ABS – двуколесник с шик

like0 unlike0
Auto-Press 26 Aug 2020 Новини
155
0

F.B Mondial HPS 300i ABS – двуколесник с шик

F.B Mondial HPS 300i ABS – двуколесник с шик
/add_images/news/082020/s_1598425204_780.jpg
  1. F.B Mondial HPS 300i ABS – двуколесник с шик
  2. F.B Mondial HPS 300i ABS – двуколесник с шик
  3. F.B Mondial HPS 300i ABS – двуколесник с шик
  4. F.B Mondial HPS 300i ABS – двуколесник с шик
  5. F.B Mondial HPS 300i ABS – двуколесник с шик
  6. F.B Mondial HPS 300i ABS – двуколесник с шик
  7. F.B Mondial HPS 300i ABS – двуколесник с шик

Специално за auto-press.net от Рудолф Хубер, Global Press, Гросгерау, Германия

Интересна мода се развива напоследък при мотоцикетите - ретро стилът е с все по-голямо търсене. Машини като BMW BMWs R nineT или моделите Scrambler от Ducati и Triumph носят добри продажби на производителите. Няколко класа по-долу, много по-достъпни и с италиански чар на моделите си, марката F.B. се завръща от 2018 г. след дълга пауза. Тествахме за вас модела им HPS 300i ABS в ежедневието.

Истински обект на любопитство, който привлича много погледи и заинтересовани въпроси по време на почивките за зареждане и на паркинга, той е истински скрамблер с класическа къса спортна седалка, кръгли фарове, кръгъл скоростомер с цифров оборот и дисплей на предавката, и груби спицови колела. Спортният ретро вид е засилен от сложно боядисания резервоар в двутонна технология в лъскаво и матово черно с елегантни сребърни линии.

Съкратената, повдигната двойна изпускателна тръба, широките, извити дръжки с външните огледала за обратно виждане също имат ефекта върху общия положителен навсякъде резултат, който е доказателство че потомъкът на модела Mondial се справя добре по отношение на външния си вид.

Спецификация 300 в името на модела е малко приповдигната - дръзкият италианец е оборудван с четвъртлитров, четиритактов двигател с водно охлаждане с технология с четири клапана и електронно впръскване на горивото. Той развива максимална мощност от 17 кВт / 23,1 к.с. при 8500/ мин и е свързан с 6-степенна скоростна кутия.

Не звучи особено вълнуващо за опитни мотористи, но в действие двигателят прави впечатление не само със звука си за възрастни, но и с много оживеното си развитие. Е, под 3000 оборота, единият цилиндър доставя доста малко мощност - понижаването на предавката е по-добрият избор тук. Но от 4000 оборота нататък нещата вървят бързо, до петцифрени скорости в диапазона, дърпането напред не спира.

Четвъртлитровият двигател осигурява стабилни 120 км/ч на автобана, ако посоката на вятъра и топографията съвпадат, докато скоростомерът показва 130. Но F.B Mondial всъщност не е подходящ за отхвърляне на километри. Той е идеалният ”кафе-състезател”за отиване до любимия ви еспресо бар. Или подходящата основа за забавен излет в страната на ездач, склонен да бъде сам - седалката е къса, пътническите стъпала са високи - това всъщност не е забавно за втория пътник. Пилотът може да се чувства комфортно, стига да не е по-висок от около 1,80 метра.

Въпреки това, вдлъбнатините на коляното на единствения резервоар от 9,5 литра могат да се използват само по подходящ за вида начин от наистина хора с не толкова дълги крака. А високо легналите стъпала ви принуждават енергично да огъвате ако сте с дългите крака - в дългосрочен план това се забелязва в мускулите и сухожилията.

При пътуване в завой човекът на кормилото бързо забравя донякъде ограничената свобода на движение. Въпреки грубия протектор на гумите му, мотоциклетът, който тежи само 150 килограма с пълен резервоар, се вписва целенасочено и вдъхва увереност в люлеенето от ляво на дясно и обратно, машината остава приятно стабилна и същевременно пъргава. Тя не е “мека мебел”, което не би отговаряло на цялостната концепция. Но регулируемите двойни амортисьори изглаждат грубите пътни неравности по абсолютно задоволителен начин.

Остават въпросите за потреблението и цената. И ретро италианецът може да ви зарадвас тях. Той харчи повече от добрите 3,5 литра на 100 километра в ежедневието. И предлага сравнително голямо количество мотоциклет за парите. Германският вносител MSA от Вайден в Горен Пфалц го предлага за 4089,24 евро, както и калкулатор за евентуални плащания на вноски на уебсайта на Mondial.

Технически данни F.B Mondial HPS 300i ABS:

- Двигател: едноцилиндров с течно охлаждане

- Обем: 249,6 куб.см

- Трансмисия: 6 предавки

- Мощност: 17 кВт / 23,1 к.с. при 8500/ мин

- Макс. въртящ момент: 22,5 Нм при 6800/ мин

- Максимална скорост: приблизително 125 км / ч

- Капацитет на резервоара: 9,5 литра

- Височина на седалката: 790 мм

- Тегло: 149 кг (готов за шофиране)

- Стандартна консумация: 3,3 л / 100 км

- Емисии на CO2: 77 г/ км

- Гуми: 100/90 R18 (отпред), 130/80 R17 (отзад)

- Цена: 4089 евро

Пчеличките на Porsche с богата реколта Ситуацията с доставчиците остава напрегната

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: