ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Два български екипажа на рали Breslau Poland 2020

like0 unlike0
Auto-Press 15 Sep 2020 Новини
261
0

Два български екипажа на рали Breslau Poland 2020

Два български екипажа на рали Breslau Poland 2020
/add_images/news/092020/s_1600167612_690.jpg
  1. Два български екипажа на рали Breslau Poland 2020
  2. Два български екипажа на рали Breslau Poland 2020
  3. Два български екипажа на рали Breslau Poland 2020
  4. Два български екипажа на рали Breslau Poland 2020

Днес стартира международния оф-роуд маратон Breslau Poland 2020. Една от най-старите и мащабни европейски надпревари, ще се проведе в рамките на 5 състезателни дни, с близо 1500 километра обща дължина на маршрута.

Въпреки кризата с Ковид-19, Breslau Poland 2020 привлече на старта си над 200 състезателни машини от почти цяла Европа във всички състезателни класове. По-голямата част от участниците са в скоростната „крос кънтри категория”, но висок е интереса и към класическия „екстремен клас”, отворен за автомобили и мотоциклети.

Точно 202 са машините на старта на мащабния маратон, като 152 са в скоростния крос-кънтри клас. Най-многобройни са участниците с автомобили (43) и мотоциклети (39), плътно следвани от категорията на SSV-бъгитата (38). 21 са пилотите с ATV-четириколки, а 11 са участниците с камиони. В екстремната категория пък, на старта на Breslau Poland 2020 застават 26 автомобила и 16 камиони. Осем са ентусиастите, които ще участват в клас Discovery, който не е за време, а е по-екстремно преживяване за дебютанти и фенове, по трасетата на ралито.

Два са българските екипажи, които ще се пуснат в битка за победата. И двата тандема ще участват в класа на SSV-бъгитата. Търновлиите Цанко Цанков и Зорница Тодорова, ще защитават титлата си от миналогодишното издание на Breslau. Заедно с тях, в надпреварата се пускат Константин Чолаков и Ивайло Жеков. И двата тима разчитат на машини Can-Am Maverick X3.

За Чолаков и Жеков това е дебютно участие в Полша, като ще се опитат да направят „Голям Бреслау Шлем”, след като победиха с автомобил в сестринското Balkan Offroad Rallye в България през 2018 година, но с автомобил. Цанков и Тодорова вече имат комбинирани титли от веригата надпревари, организирани от родния оф-роуд доайен Александър Ковачев. В България търновският екипаж победи два пъти – през 2015 и 2019 година.

Макар тази година ситуацията заради корона-кризата да бе много затегната и доведе до отмяната на куп автомобилни и мотоциклетни надпревари, Breslau Poland 2020 е факт, като стриктно се съблюдават всички противоепидемични мерки.

„Как успяхме да се справим с това, рали Breslau Poland 2020 да се случи? Никога не сме спирали с организацията и планирането”, заявява българският директор на международния маратон Александър Ковачев. „Доверието, което ни оказаха състезателите в такъв тежък период е нещо много специално. Както и подкрепата и силните връзки на партньорите ни в Полша и нашите спонсори. Това е резултат от години неуморен труд и сме щастливи да сме тук. Пожелавам си всичко да мине по план и без проблеми”, допълва някогашният офроуд шампион.

Може да следите представянето на българските екипажи на живо в сайта на рали „Бреслау” https://rallye-breslau.com/. Цанков и Тодорова са със стартов номер 101, а Чолаков и Жеков със 143.

Всичко за ... новия JAGUAR F-PACE Какво говорят в Германия за електрическите автомобили?

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: