ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Какво говорят в Германия за електрическите автомобили?

like0 unlike0
Auto-Press 16 Sep 2020 Новини
88
0
Какво говорят в Германия за електрическите автомобили?

Електрическите автомобили са модерна тема за автомобилистите през последните години. През последните няколко седмици делът на електрическите превозни средства сред новите регистрации в Германия се е увеличил до над шест процента. Но много хора остават скептични, дори има явна критика към техническите им аспекти като пробег, инфраструктура за зареждане и рециклирането на батериите.

И така, какви са предимствата при закупуването на електрическо превозно средство? И къде потенциалните купувачи все още виждат потенциал за подобрение? Анкета с тези въпроси направиха от застрахователната компания DEVK.

Отговорите - 43 процента от германците виждат опазването на околната среда като най-важния аргумент в полза на закупуването на електрическа кола. С ясен марж - 21 процента са посочили като плюс тихата работа на елколите по въпроса за шумозащитата. Най-малко- 17 процента, от участниците, особено младите респонденти, виждат покупката като възможност за „подкрепа на напредъка“.

За 19 процента настоящите високи държавни премии/помощи/ са важна причина за закупуване на електрическа кола. Особено важно значение в този аспект премиите за сваляне на цената за купувача придават мъжете (23 процента). 15 процента от анкетираните виждат добър потенциал чрез по-ниските разходи за елмобила в ежедневието, тъй като електричеството е по-евтино от дизела или бензина, а електрическият мотор има по-малко износващи се части.

Едно нещо е ясно в проучването наречено YouGov - електронните автомобили все още не се приемат от всички респонденти. 33 процента не виждат причина да купуват подобен автомобил, особено жени (37 процента) и хора над 55 години (45 процента).

На въпрос „Какво трябва да се промени, за да можете да закупите като допълнителна в семейството електрическа кола?“, 38 процента биха искали по-ниска покупна цена, 37 процента от анкетираните изискват по-голям пробег, 31 процента по-добра инфраструктура за зареждане. Между другото интересен друг резултат от анкетата е че едва девет процента призовават за още по-голямо държавно финансиране на покупката на електромобил.

Два български екипажа на рали Breslau Poland 2020 Renault с два изцяло нови електрически кросовъра

Подобни

Новият пистов хиперкар на PEUGEOT и TOTAL (Видео)

Новият пистов хиперкар на PEUGEOT и TOTAL (Видео)

Peugeot разкри нови подробности за програмата си за завръщане в състезанията за издръжливост на FIA- FIA World Endurance...

Bridgestone обяви проект за спиране на дейността в завода си в Бетюн във Франция

Bridgestone обяви проект за спиране на дейността в завода си в Бетюн във Франция

• Структурната мярка е единственият приложим вариант за защита на конкурентоспособността на дейността на Bridgestone в Европа •...

Електрическият F-150 на Ford ще предложи върхово ускорение и мощност (Видео)

Електрическият F-150 на Ford ще предложи върхово ускорение и мощност (Видео)

Успоредно със стартирането на производството на изцяло новото поколение на бестселъра си F-150 в легендарния комплекс Ford Rouge...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: