ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Всичко за ... новия JAGUAR F-PACE

like0 unlike0
Auto-Press 15 Sep 2020 Новини
298
0

Всичко за ... новия JAGUAR F-PACE

Всичко за ... новия JAGUAR F-PACE
/add_images/news/092020/s_1600167605_623.jpg
  1. Всичко за ... новия JAGUAR F-PACE
  2. Всичко за ... новия JAGUAR F-PACE
  3. Всичко за ... новия JAGUAR F-PACE
  4. Всичко за ... новия JAGUAR F-PACE
  5. Всичко за ... новия JAGUAR F-PACE
  6. Всичко за ... новия JAGUAR F-PACE

НОВИЯТ JAGUAR F-PACE: ЛУКСОЗЕН, СВЪРЗАН, ЕЛЕКТРИФИЦИРАН

Моделът идва с усъвършенстван екстериорен дизайн, изцяло обновен интериор, усъвършенствана свързаност и електрифицирани двигатели за първи път

С впечатляващ обновен екстериор, красиво изработен изцяло нов интериор, последно поколение информационно-развлекателна система на Pivi Pro и избор от редови четири и шестцилиндрови двигатели, включително с PHEV и MHEV технология, новият Jaguar F-PACE е по-луксозен, свързан и ефективен. Четирицилиндровият, 404 к.с. PHEV може да измине до 53 км. изцяло на електричество.*

Новият екстериорен дизайн придава на F-PACE по-изчистено и сигурно присъствие, включващо нов изваян преден капак и по-гладки повърхности. Предният капак също така допринася за един по-поразителен завършек, като разширява визуално предната част на автомобила.

Уголемената решетка разполага с „диамантено“ изображение на логото на Jaguar, демонстрирайки изключително внимание към детайлите. Новата предна броня с тъмни мрежести детайли визуално разширява новия F-PACE за по-сигурно и динамично присъствие.

Обновените тънки LED фарове с характерни дневни светлини, които се предлагат и опционално с Pixel LED технология, осигуряват увеличена разделителна способност и яркост. Технологията Adaptive Driving Beam, която оценява пътя напред и автоматично адаптира светлината, за да освети насрещното движение или пътните знаци, може да създава различни модели светлинни лъчи, като избира различни LED сегменти, за да оптимизира видимостта и да минимизира риска от заслепяване на другите водачи.

Премиум LED технологията е стандартно оборудване за цялата гама и се предлага с Auto High Beam Assist при SE и HSE моделите. Технологията използва предна камера, за да превключва автоматично между дълги и къси светлини, като намалява риска от заслепяване на насрещните автомобили. Анимирани мигачи са налични и при всички модели, когато са монтирани като част от допълнително опционално оборудване.

Обновените задни фарове имат двойна графика на Jaguar - за първи път използвана на изцяло електрическия I-PACE - за да се подчертае ширината на автомобила. Новият дизайн на бронята и изваяната задна врата също добавят визуална драматичност и придават по-уверен външен вид на модела.

При нивото на оборудване R-Dynamic новият F-PACE разполага със серия от различни дизайнерски елементи за динамичен външен вид, а всички модели се предлагат и с пакет Black Exterior, който осигурява още по-динамичен външен вид с елементи, завършени в черен гланц.

Изцяло обновен интериор

F-PACE разполага с изцяло обновен интериор, който предоставя повече лукс, подобрена свързаност и по-голямо спокойствие и изисканост. Новият дизайн на купето е по-дързък, по-динамичен и с по-голям фокус върху водача. Новата централна конзола включва опция за безжично зарядно устройство и повече пространство за съхранение.

В основата на новия интериор е централен 11,4-инчов HD сензорен екран с извито стъкло в елегантен корпус от магнезиева сплав, чрез който се контролира новата информационно-развлекателна система Pivi Pro.

Джулиан Томсън, директор на поразделението Дизайн на Jaguar, сподели: „Новият F-PACE е динамичен и настойчив с елегантна стойка на пътя, представяйки значително развитие в дизайна на Jaguar. Повишеният лукс и внимание към детайлите във F-PACE с безпроблемно интегрирани съвременни технологии гарантират, че шофьорът и пътниците изпитват истинско удоволствие, когато се качат в автомобила."

Новият селектор на скоростите - един от многото красиви детайли - разполага с горна секция, завършена с шевове, а долната част е изработена от фин метал.
Обновеният дизайн на вратите осигурява по-лесен достъп и повече пространство за съхранение на бутилки и други предмети, а бутоните на елетрическите стъкла са преместени по-надолу за по-лесно достигане от пътниците.

Новите седалки се отличават с по-широки облегалки, нови функции за масаж и подобрено покритие на отопляемите и охлаждащите зони. Релефен надпис Jaguar Leaper е поставен на всички подглавници на избрани модели, докато надписът „Est.1935 Jaguar Coventry“ подчертава историята на марката.

Серия от съвременни технологии гарантират за здравето и благополучието на всички пътници в автомобила. Йонизацията на въздуха в купето подобрява качеството на въздуха в автомобила чрез технологията Nanoe, която премахва алергените и неприятните миризми. Сега системата разполага и с филтрация PM2.5, която улавя ултра фини частици - включително частици от PM2.5 - за подобряване здравето и благополучието на пътниците. Клиентът активира системата само чрез натискане на бутона „Purify“.

Мощност и производителност

Новият F-PACE се предлага с двигател P400e PHEV, както и с най-новите четирицилиндрови и нови редови шестцилиндрови бензинови и дизелови двигатели Ingenium. Технологията Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV) също се предлага при избрани мотори за първи път. Моделите F-PACE разполагат с интелигентно задвижване на всички колела и осемстепенни автоматични трансмисии. Пълната гама двигатели включва:

Дизел:

• 163 к.с. MHEV 2.0-литров четирицилиндров турбо, осемстепенна автоматична скороста кутия, AWD

• 204 к.с. MHEV 2.0-литров четирицилиндров турбо, осемстепенна автоматична скороста кутия, AWD

• 300 к.с. MHEV 3,0-литров шестцилиндров турбо, осемстепенна автоматична скороста кутия, AWD

• 300 к.с. 3,0 литров шестцилиндров турбо, осемстепенна автоматична скороста кутия, AWD

Бензин:

• 250 к.с. 2.0-литров четирицилиндров турбо, осемстепенна автоматична скоростна кутия, AWD

• 340 к.с. MHEV 3,0-литров шестцилиндров електрически суперчарджър и турбо, осемстепенна автоматична скоростна кутия, AWD

• 400 к.с. MHEV 3,0-литров шестцилиндров електрически суперчарджър и турбо, осемстепенна автоматична скоростна кутия, AWD

• 404 к.с. PHEV 2.0-литров четирицилиндров турбо, осемстепенна автоматична скоростна кутия, AWD

Новият 2.0-литров четирицилиндров модел PHEV има обща системна мощност 404 к.с. и 640Нм от бензиновия си двигател и 105kW от електрическия мотор. Усъвършенстваният електродвигател се захранва от 17.1kWh литиево-йонна батерия и отделя едва 49 г./км. емисиите на CO2 и разход на гориво от 2.2 л./100 км.*, както и ускорява от 0-100 км./ч. за впечатляващите 5,3 секунди.

Когато е напълно зареден, новият P400e може да измине до 53 км. изцяло на електричество, което позволява на новия F-PACE PHEV да извърши средното ежедневно пътуване от и до работа в режим EV, без да се изисква презареждане**. Бързото зареждане (32kW постоянен ток) е в състояние да зареди от 0-80% за 30 минути, докато елетрозарядна станция в дома Ви от 7kW може да осигури заряд от 0-80% само за час и 40 минути.

Усъвършенстваната MHEV технология, предлагана при четири и шестцилиндровите дизелови двигатели и представена на шестцилиндровите бензинови двигатели, използва интегриран стартов генератор (BiSG) за събиране на енергия, обикновено загубена при забавяне и спиране. След това тази енергия се съхранява в отделна 48V литиево-йонна батерия, преди да бъде интелигентно преразпределена, за да подпомогне двигателя при ускорение, както и да предостави по-усъвършенствано спиране и потегляне.

С MHEV технологията следващото поколение 2.0-литров четирицилиндров дизелов двигател Ingenium с 163 к.с. постига емисии на CO2 от 163 г./км.* и разход на гориво от 6.2 л./100 км*.

Вграденият шестцилиндров дизелов двигател с мощност 300 к.с. осигурява висока производителност дори при ниски скорости, като същевременно разходът на гориво възлиза от 7.4 л./100 км.*, а емисиите на CO2 от 194 г./км.*. Освен конкурентната ефективност, производителността е също толкова впечатляваща с ускорение от 0-100 км./ч. за 6,4 секунди.

Новият дизелов двигател отговаря на строгите изисквания за вредни емисии, включително Euro 6d-Final, благодарение на редица съвременни технологии - последователни турбота и усъвършенствана система за последваща обработка, които го правят един от водещите дизели в света.

Клиентите, които предпочитат бензинови двигатели, могат да избират между 340 к.с. или 400 к.с. на 3,0-литровия редови шестцилиндров двигател, произвеждащи съответно 480Нм и 550Нм въртящ момент. И двата модела се отличават с най-новите технологии, включително електрически суперчарджър, подпомаган от twin-scroll турбо чарджър и система за плавно променяща се височина на повдигане на клапаните (CVVL). С мощност от 400 к.с. новият F-PACE е способен да ускори от 0-100 км./ч. за 5,4 секунди.

2,0-литровият четирицилиндров Ingenium бензинов двигател с мощност от 250 к.с. произвежда 365Нм въртящ момент, осигуряващ ускорение от 0-100 км./ч. за 7,3 секунди и емисии на CO2 от 209 г./км.* с разход на гориво от 9.3 л./100 км. *

Всички двигатели са снабдени с осемстепенната автоматична скоростна кутия на Jaguar, която може да се управлява с помощта на пера на волана за допълнително удоволствие и ангажираност на водача.

Колин Киркпатрик, Главен продуктов инженер на Jaguar, сподели: „Новият Jaguar F-PACE осигурява мощност, която да удовлетвори всички клиенти. Нашата следваща генерация PHEV технология осигурява голяма горивна ефективност и ниски експлоатационни разходи, докато изцяло електрическият обхват от 53 км. е достатъчен за покриване на ежедневните пътувания за повечето клиенти. Широкият избор на силови двигатели включва нашите най-нови бензинови и дизелови двигатели Ingenium, които се отличават с модерни технологии и осигуряват перфектната комбинация от производителност, усъвършенстване и ефективност.

Задвижването на всички колела е стандартно за моделите F-PACE, а системата Intelligent Driveline Dynamics поставя акцент върху задвижването на задните колела за постигане на по-добра динамика на управление, предоставяйки възможност за насочване на въртящия момент към отделните оси почти моментално в зависимост от условията.

Новото шаси на F-PACE е актуализирано, за да подпомогне въвеждането на новите електрифицирани двигатели, както и дава възможност за интегриране на най-новите системи JaguarDrive Control и Auto Vehicle Hold.

Най-новата система JaguarDrive Control разполага с режими Comfort, Eco, Rain-Ice-Snow и Dynamic, които могат да бъдат избрани ръчно от водача въз основа на пътните условия. Настройките, избрани чрез нов въртящ се превключвател, разположен до обновения селектор на скоростите, адаптират настройките на F-PACE за управление, трансмисия и (когато е посочено) настройки за адаптивна динамика.

Auto Vehicle Hold осигурява допълнително удобство и по-плавна работа в сравнение с конвенционалната система Automatic Hill Hold. Новата технология задържа спирачките за неограничен период от време, когато автомобилът е неподвижен и под наклон, като леко освобождава спирачките само когато водачът натисне педала за потегляне.

Иновативни технологии

Новият F-PACE разполага със системата Electronic Vehicle Architecture на Jaguar, наречена EVA 2.0, която поддържа редица нови технологии, за да се гарантира, че автомобилът е винаги свързан и актуален.

До най-новата информационно-развлекателна система Pivi Pro се достига чрез изцяло новия 11,4-инчов извит стъклен HD сензорен екран. Основните предимства включват подобрена яснота, а опростената структура на менюто позволява на водачите да имат достъп или да преглеждат до 90% от най-често използваните функции от началния екран с две докосвания или дори по-малко.

За да помогне на шофьорите да имат бърз достъп до жизненоважна информация, новият F-PACE разполага и с нов 12.3-инчов HD интерактивен дисплей с подобрена графика и конфигурируемо оформление, което може да показва навигацията на цял екран с инструкции от завой до завой, дигитален циферблат, медии, списък с контакти или информация за развлечения. Работейки заедно с опционалната технология Head-up Display, новият F-PACE дава на водачите цялата необходима информация с минимално разсейване.

Интуитивната нова информационно-развлекателна система включва Apple CarPlay® като стандарт и позволява на клиентите да свързват два телефона едновременно чрез Bluetooth. Android Auto™ и Baidu CarLife също се предлагат като стандартно оборудване в зависимост от приложимостта на пазара. Опционалното безжично зареждане на устройството с усилвател на телефонния сигнал позволява на пътниците бързо да зареждат своя смартфон. Системата осигурява и по-ясни повиквания чрез помощта на външна антена.

За да даде възможност за незабавно стартиране, Pivi Pro има специален източник на захранване, така че системата е готова да се използва веднага щом клиентите се качат зад волана.

Разнообразието от нови технологии включва и възможността за обновяване на софтуера по въздух (SOTA), което гарантира, че динамичният SUV винаги ще използва най-новия софтуер. Технологията също така подсказва, че не е необходимо собствениците да посещават търговците си, за да получат актуализации на софтуера на своя автомобил.

Усъвършенстваната свързаност на Pivi Pro се осигурява от най-новата вградена dual-sim технология с два LTE модема, позволяващи на системата да изпълнява множество функции едновременно, като слушане на музика и изтегляне на актуализации чрез SOTA, без да се компрометира производителността. Авангардната свързаност осигурява също така минимални прекъсвания, причинени от мъртви точки в покритието, защото системата автоматично се свърза с мрежата с най-добър сигнал.

Технологията Active Road Noise Cancellation постоянно следи вибрациите от пътната настилка и изчислява звуковата вълна на противоположната фаза, необходима за отстраняване на шума, чут от пътниците. Това означава по-ниски нива на шум в купето за превъзходно пътуване и намалена умора, често свързани с продължително излагане на нискочестотен шум. Звукът в купето се следи, като системата непрекъснато оптимизира производителността, за да осигури възможно най-доброто изживяване за всички. Леката технология гарантира, че теглото на автомобила и характеристиките на работа остават незасегнати. Системата изолира купето от нежелания шум от двигателя, за да увеличи още повече усещането за спокойствие.

За по-голямо удобство второто поколение Activity Key може да се използва за заключване, отключване и стартиране на автомобила, без да е необходимо наличието на стандартен ключ.

Новият F-PACE също така разполага с богата гама от технологии в помощ на водача. Това включва системата Clear Exit Monitor, която може да съобщава на пътниците както отпред, така и отзад за наличието на приближаваща кола или велосипедист при излизане от автомобила. Адаптивният круиз контрол поддържа зададено разстояние от автомобила отпред.

Най-новата технология 3D съраунд камера на Jaguar предоставя разширена 3D функционалност, използвайки последните технологии, за да предостави повече детайли и избор на изгледи в реално време при маневриране на автомобила. Изборът на настройки включва Junction View, 3D Perspective View и ClearSight Plan View.

Ангажиментът на Jaguar да създава динамични и леки автомобили продължава с новия F-PACE. Алуминиевата архитектура е създадена от рециклиран алуминий със затворен контур за по-голяма устойчивост и е важен принос за постигане на целта на компанията - Destination Zero, свят с нулеви емисии, нулеви инциденти и нулеви задръствания.

Клиентите могат да избират от нива на оборудване S, SE и HSE, всички налични със спецификация R-Dynamic. Също така опция за всички модели е и пакетът Black Exterior. Новият Jaguar F-PACE ще бъде наличен на българския пазар от началото на 2021 г.

*Източник: www.jaguar.bg

Уникална филтрираща система в автомобилите на Volvo (Видео) Два български екипажа на рали Breslau Poland 2020

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: