ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Децата тръгват на училище. Как да стигат безопасно?

like0 unlike0
Auto-Press 14 Sep 2020 Новини
278
0
Децата тръгват на училище. Как да стигат безопасно?

След дългата лятна ваканция и изолацията в коронакризата децата тръгват на училище във вторник. Това значи че всички участници в движението трябва да внимават повече и да са наясно, че на пътя има много деца, особено сутрин.

Въпросът е как наследниите ни да стигнат безопасно до училището? Важно е да намерите най-безопасния начин и път за това. Защото най-краткият път до училище не е непременно най-безопасният. Родителите и децата им трябва да познават източници на опасност като многолентови пътища, объркване на преходи или входове и изходи към жилището си и след това да определят най-безопасния път до училището. Така наречените училищни маршрутни планове предлагат ориентация. Опасни точки като строителни площадки или оживени улици трябва да се избягват, ако е възможно. От друга страна, светофарите, тротоарите и централните острови са добри места за пресичане на улиците.

Родителите трябва да изучат маршрута с детето си, за предпочитане сутрин в работни дни при реални условия. Родителите могат да открият критични точки за маршрута на потомството си от различна от неговата гледна точка. Така децата поемат гледната точка на другите участници в движението и се учат къде могат да бъдат пренебрегвани като участници в движението. В крайна сметка децата могат да предвидят опасностите едва от около осемгодишна възраст.

Кога и дали децата могат да ходят на училище сами? Това зависи от местните условия, разстоянието до училище и не на последно място от развитието на детето. Добро облекчение за родителите е децата от квартала първоначално да ходят на училище, придружени от възрастен в група, и едва след доро усвояване на маршрута да ходят по-късно сами. Важно е децата също да се научат на правилното поведение в групата. Не бива да се разсейват или да се изкушават внезапно да препуснат да пресичат улицата. Особено важно е родителите да дават на децата си достатъчно време сутрин за отиването до училището.

Първокласниците трябва да ходят на училище пеша, ако е възможно. Ако пътят до училище е твърде дълъг, се препоръчва возенето с личен или обществен транспорт с родител. Правилното поведение на автобусната спирка, показването на билета или ученическата карта, държането в автобуса или трамвая и не на последно място своевременното излизане от превозното средство трябва да им стане автоматичен навик. Начинаещите в училището не трябва да карат велосипеди до него.

По-малките деца могат лесно да бъдат пренебрегнати от другите участници в движението. Следователно добрата видимост е абсолютна необходимост в движението по пътищата. Когато купуват чантата, родителите трябва да обърнат внимание да има достатъчно големи площи за отразяващ материал.

Mazda – винаги в авангарда Новото лице на Peugeot Sport (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: