ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Спорт на 4 гуми

Пилот на Audi ще кара Caterham във Формула 1
0 0
Speed-Press
25 Aug 2014

Мястото на Камуи Кобаяши и Маркус Ериксон в Caterham е застрашено. Новите собственици на отбора уволниха част от служителите и сега са на път да правят и пилотски промени. Не е тайна, че двамата си плащат, за да карат, а договорките с бившия собственик на екипа Тони Фернандес явно са история. 

Роси сменя Макс Чилтън в Marussia
0 0
Speed-Press
22 Aug 2014

Американският пилот Александър Роси ще се състезава в ГП на Белгия за Marussia на мястото на Макс Чилтън. Според официалното съобщение на екипа Чилтън доброволно е предпочел да не участва, докато не бъдат уредени някои въпроси по договора му. Британецът най-вероятно дължи пари на Marussia и това е причината за смяната му с Роси. Така в ГП на Белгия ще има още един дебютант освен Андре Лотерер, който ще кара за Caterham на мястото на Камуи Кобаяши. Роси бе тестови пилот на Caterham, а от този юли премина в Marussia.Само месец по-късно успя да намери път към пилотското място.

Битката за подиума във Варна става ожесточена
0 0
Speed-Press
18 Aug 2014

Екипът на шампионата V1 Challenge Bulgaria продължава да провокира феновете на автомобилния спорт с нови предизвикателства, като дава възможност нови пилоти да участват в спортните надпревари по централните булеварди на големите градове в страната и на картинг писти.

Победа за Тодор Славов в AVIS Босфорус рали 2014
0 0
Speed-Press
18 Aug 2014

Българския екипаж Тодор Славов и Петър Илиев (Renault Clio R3) спечели победата при автомобилите с един двигален мост в 43-тото AVIS Босфорус рали 2014. Българите показаха стабилна езда през втория и по-труден ден на най-престижното турско състезание, а това им донесе и прогрес в генералното класиране, където завършиха на седмо място.

Идва новото поколение Верстапен и Фитипалди
0 0
Speed-Press
15 Aug 2014

Макс Верстапен подписа с Red Bull, а Пиетро Фитипалди дойде в Европа с цел Формула 1 Синът на бившия пилот от Формула 1 Йос Верстапен - Макс, подписа с програмата за развитие на Red Bull с незабавен ефект. Холандецът остава във Формула 3, но за кариерата му вече отговаря екипът на д-р Хелмут Марко. Пилотът преговаряше също така с Mercedes. В същото време 18-годишният Пиетро Фитипалди, внук на двукратния световен шампион Емерсон Фитипалди, дойде в Европа, за да се състезава в едноместни формули с цел до няколко години да стигне до върха. Бразилецът е роден в Маями, но е част от програмата за развитие на пилоти със спонсор мексиканската Telmex на Карлос Слим, в която са Серхио Перес и Естебан Гутиерес.

Mercedes е вложил безобразно много пари в новия двигател
0 0
Speed-Press
14 Aug 2014

Жан-Мишел Жалиние, който доскоро ръководеше Renault F1, оправда доминацията на Mercedes с огромното количество отделен финансов и човешки ресурс. Бившият президент и управляващ директор на двигателното подразделение смята, че Ferrari и Renault са изгубили битката с германския отбор "заради нивото на инвестиции".

Съдебната сага на Екълстоун в Германия продължава
0 0
Speed-Press
12 Aug 2014

Въпреки че плати 100 млн. долара на провинция Бавария в извънсъдебно споразумение, патилата на Бърни Екълстоун в Германия въобще не са приключили. Една от страните по делото в Мюнхен - банката BayernLB, е отказала предложените от британеца 25 млн. евро компенсация. BayernLB бе акционер във Формула 1 при продажбата й на настоящия собственик CVC и Екълстоун е подсъдим за това, че е платил подкуп от 44 млн. долара на бившия й шеф Герхард Грибковски, за да намали цената на покупката умишлено. Самият Екълстоун не отрича, че е дал парите, но твърди, че е бил изнудван.

Райконен ще става баща
0 0
Speed-Press
07 Aug 2014

След като Себастиан Фетел стана баща в началото на годината, когато приятелката му Хана го дари с дъщеря, и друг шампион е поел по неговите стъпки. Финландските медии съобщават, че приятелката на Кими Райконен Минту Виртанен е бременна и в края на годината се очаква раждането. Бившата стюардеса публикува нови снимки с Райконен в Instagram и съобщения babyonboard и momanddadtobe. Коремът й за момента не изглежда много релефен, а говорителят на Райконен Рику Кувая отговаря на новината с думите: "Минту и Кими се надяват, преди всичко, на спокойствие от страна на медиите в тези щастливи времена".

Алонсо иска $50 млн. на година от Ferrari
0 0
Speed-Press
06 Aug 2014

Дали преговорите на мениджмънта на Фернандо Алонсо с Red Bull и McLaren, за които се говори в падока, са само опит да бъде вдигната цената на пилота? Двукратният шампион бе свързван с двата екипа, въпреки че има договор с Ferrari до 2016 г. Най-новите слухове обаче твърдят, че Алонсо иска да подпише нов контракт с Маранело, но за 50 млн. долара годишно, или 35 млн. евро. Дори в момента Алонсо е най-скъпоплатеният пилот във Формула 1, но взима около 30 млн. долара годишно. Ferrari са готови да удължат престоя на пилота с още три години до 2019, когато Алонсо ще навърши 39.

Pirelli искат 19-инчови гуми
0 0
Speed-Press
05 Aug 2014

След като вече тества експериментално 18-инчови гуми на "Силвърстоун" преди месец, Pirelli работи по вариант за доставяне на 19 инча от 2016 г. "Вършим страшно много работа - вероятно ще се фокусираме вече върху 19 инча, ако трябва да съм честен. Продължаваме с вътрешния анализ и развитие. От наша гледна точка всичко върви по план", потвърди Пол Хембъри, шеф на моторните спортове в Pirelli. Според британеца причината за смяната на размера е да се отличи Формула 1 от останалите спортове. "18 инча има навсякъде, 19 е различно. Колкото до широчината, все още е рано да се каже. Зависи от промените в аеродинамиката, които могат да доведат и до ново окачване. Имаше разговори за връщане на активното. Има много аспекти, които могат да се отразят на решението." В момента Формула 1 използва 13-инчови гуми.

Най-четени

Коментари