ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Спорт на 4 гуми

E.Dams-RENAULT си намери спонсори за Формула Е
0 0
Speed-Press
08 Sep 2014

Съвсем скоро, на 13 септември, болидите от Формула E ще се впуснат в първия електрически шампионат на FIA. Тече усилена подготовка, спонсорите се прегрупират, ето че швейцарският производител на часовници Richard Mille ще помага на конюшнята E.Dams-RENAULT. Началото на първата в историята Формула от този род ще бъде дадено не къде да е, а на олимпийския стадион в Пекин. 

Жан-Луи Шлесер се състезава с Hyundai Santa Fe T1
0 0
Speed-Press
05 Sep 2014

Легендарният офроуд пилот Жан-Луи Шлесер стартира днес в пролога на "Балкан маратон рали" с прототип Hyundai Santa Fe T1 и навигатор Атанас Марков. Автомобилът е изцяло нов и отсечката в Самоков бе първият му тест. Поради все още неуточнените настройки на двигателя, Шлесер не успя да завърши в етапа.

Ferrari потвърди сделката с новия отбор във Формула 1
0 0
Speed-Press
05 Sep 2014

Американският отбор на Джийн Хаас - Haas F1, подписа договор за доставка на мотори с Ferrari от 2016 г. Екипът от НАСКАР вече участва като спонсор на Ferrari с компанията за инструменти Haas Automation и има дългогодишни връзки в Маранело. 

Алонсо остава във Ferrari
0 0
Speed-Press
04 Sep 2014

Два дни преди началото на ГП на Италия Фернандо Алонсо сложи край на спекулациите за преминаването му от Ferrari в McLaren. Испанецът е най-добре платеният пилот във Формула 1, но новата оферта на британския екип към него е още по-тлъста - 32 млн. долара годишно. 

Утре дебютира състезателният Hyundai Santa Fe Т1
0 0
Speed-Press
03 Sep 2014

Двукратният победител в рали "Дакар" и легенда в офроуда Жан-Луи Шлесер идва в България утре, за да участва в пролога на "Балкан маратон рали". Състезанието се провежда в България и Македония, а у нас центърът му е Самоков, където ще се проведе и първата отсечка. Французинът ще управлява прототип Hyundai Santa Fe Т1, а навигатор ще му бъде Атанас Марков, спортен редактор на AUTO BILD България и BBC TopGear България, които са медийни партньори на състезанието. Зад проекта стоят Hyundai България и Тодор Христов, организатор на "Балкан маратон рали", а изпълнител е „Вашимура Тунинг“ на Пламен Николов, участник като навигатор на Орлин Алексиев в двете последни издания на рали „Дакар“. 

Верстапен вече счупи болида си (ВИДЕО)
0 0
Speed-Press
03 Sep 2014

VKV City Racing е скоростно шоу в Ротердам, което се проведе този уикенд пред 600 000 души. Организаторите са осигурили болиди от Формула 1, но публиката ги видя не в най-добрия възможен план. 16-годишният Макс Верстапен, който подписа с Toro Rosso за 2015 г. и ще стане най-младият пилот в историята на Формула 1 следващата година, удари колата си в една от мантинелите. Преди това холандецът не прецени правилно маневрата си и се нуждаеше от бутане, за да може да направи обратен завой. 

Холовчик спечели Баха Полша
0 0
Speed-Press
03 Sep 2014

Местният пилот Кшищоф Холовчик показа класа с впечатляваща победа за тима на X-Raid в Баха Полша 2014. Холек, както го наричат, превзе прашните пътища на Шчечин със своето MINI ALL4 Racing, като още от самото начало се бе прицелил в златото. Той върна газта в началните етапи, за да може да натисне в края. 

McLaren дават 32 млн. долара на Алонсо
0 0
Speed-Press
02 Sep 2014

Въпреки че има контракт с Ferrari до 2016 г., Фернандо Алонсо има възможност да напусне. Според клауза, ако до 1 септември е на повече от 25 точки от лидера в шампионата, испанецът може да разтрогне договора си. Алонсо изостава на почти 100 т. от Нико Розберг. Този уикенд е ГП на Италия, където обикновено Ferrari потвърждават пилотите за следващата година, но сега няма да има официално съобщение.   

Стратиева спечели в Чехия и докосна титлата
0 0
Speed-Press
01 Sep 2014

Стратиева и Кармен Поенару (Citroen C2 R2) стартираха като аутсайдери рали „Барум”q и то след серия от финансови премеждия, но още след четвъртата отсечка бяха водещият екипаж при дамите. Късметът изигра голяма роля за тази първа позиция, тъй като абсолютният фаворит Мартина Данелова (Renault Clio R3) отпадна още във втория етап, а Инеса Тушканова (Mitsubishi Lancer Evo IX) - два по-късно. Въпреки това успехът на българката е изключително значим, тъй като я доближи само на крачка от титлата. Дори и да не стартира в нито един от оставащите до края на сезона три кръга, само три поредни победи на някоя от конкурентките й може да я измести от лидерската позиция, като единствено Тушканова планира да участва във всеки един от тях.

Шест дами ще спорят със Стратиева в Чехия
0 0
Speed-Press
26 Aug 2014

След второто място в Белгия Стратиева и Кармен Поенару (Citroen C2 R2) се утвърдиха в челото на дамския шампионат и са фаворити за спечелването на титлата. На предстоящото рали "Барум" обаче конкуренцията в Ladies Trophy ще бъде далеч по-силна от тази на "Ипр". Цели седем екипажа ще спорят за първото място при дамите, като фаворит за победата е представителката на домакините Мартина Данелова.

Най-четени

Коментари