ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Спорт на 4 гуми

Фетел и Алонсо сменят местата си
0 0
Speed-Press
19 Sep 2014

Германското издание Sport Bild хвърли в смут падока на Формула 1 във вторник с новината, че Себастиан Фетел и Фернандо Алонсо ще сменят местата си от 2015 г., а договорите им ще бъдат обявени преди ГП на Сингапур този уикенд. "Няма нищо ново. Имам контракт с Red Bull и съм щастлив в отбора", коментира веднага Фетел. Серхио Маркионе, шеф на FIAT и Ferrari след смяната на Лука ди Монтедземоло, пък потвърди, че Фернандо Алонсо и Кими Райконен остават пилоти на Ferrari за следващата година и са ключови фактори в преструктурирането на отбора. 

Забраниха на инженерите да съветват пилотите
0 0
Speed-Press
18 Sep 2014

Комуникацията по радиото между бокса и пилотите ще се промени тотално от ГП на Сингапур. Инженерите вече нямат право да дават информация, която се отнася до подобряването на времената на обиколка. В това число са напътствията за промяна на настройките, даване на данни за горивната консумация и темпото, различните сектори, състоянието на гумите и промените. Също така по време на формиращата обиколка вече е забранено да се дават напътствия за промени за по-добър старт. Инженерите могат да казват на пилотите кога да влязат в бокса, да предупреждават за трафик отпред или жълти флагове. Запазват се инструкциите при отборни заповеди за изпреварване на единия от пилотите, но във всички фрази не трябва да има кодирани послания. Често пилотите получаваха инструкции за промяна на настройките на диференциала, работата на спирачната система и картите на двигателя в съкратена форма.

Нани Рома спечели рали
0 0
Speed-Press
18 Sep 2014

Екипажът на Monster Energy X-raid Нани Рома и Мишел Перен спечелиха перуанското състезание "Десафио Инка". След 1000 км по дюните и 13 часа специални отсечки двамата финишираха с 90 мин преднина пред екипажа Морено/Арая от Чили.

20 състезания във Формула 1 през 2015
0 0
Speed-Press
18 Sep 2014

FIA потвърди календара на Формула 1 за 2015 г., който включва 20 състезания. Тази година в шампионата има 19 състезания, а през последните две години Бърни Екълстоун очакваше провеждането на кръг в Ню Джърси, но организаторите така и не успяха да намерят финансиране. 

Над 100 машини на старта на Balkan Breslau Rallye 2014 този уикенд
0 0
Speed-Press
17 Sep 2014

Броени дни остават до старта на международния офроуд маратон Balkan Breslau Rallye 2014, а страстите вече започват да кипят. Едноседмичното състезание, което ще се проведе от 20 до 27 септември у нас, е четвъртата поред българска серия на най-голямата европейска оф-роуд надпревара Breslau Rallye, провеждаща се вече над 20 години в Полша и Германия.

Марко Витман е шампион в DTM
0 0
Speed-Press
16 Sep 2014

Паскал Верлайн с Mercedes спечели първата си победа в DTM на пистата "Лаузитцринг", но титлата отиде при Марко Витман, който финишира 6-и. Основните му съперници за шампионата Матиас Екстрьом и Едуардо Монтара не успяват да се представят добре. Екстрьом отпадна, а Монтара рискува със сликове, но това се оказа грешно. 

Тройна победа и титла за VW в рали Австралия
0 0
Speed-Press
16 Sep 2014

Себастиан Ожие спечели рали "Австралия", а на втора и трета позиция завършиха съотборниците му във Volkswagen Яри-Мати Латвала и Андреас Микелсен. С натрупаните точки екипът дублира титлата при конструкторите от миналата година. 

Haas F1 ще бъде втори отбор на Ferrari
0 0
Speed-Press
10 Sep 2014

Преди седмица новият отбор във Формула 1 от 2016 Haas F1 обяви, че ще използва двигатели Ferrari. Постепенно става ясно, че сътрудничеството с Маранело е много по-голямо. Компанията на Джийн Хаас, който има и тим в НАСКАР, спонсорира Ferrari от 2014. 

Хамилтън спечели ГП на Италия
0 0
Speed-Press
08 Sep 2014

Люис Хамилтън успя да победи съотборника си в Mercedes Нико Розберг в ГП на Италия въпреки лошия си старт от първа позиция. Розберг остана втори, а Фелипе Маса с Williams записа първи подиум за 2014. 

Победи за Стайков и Дончев в рали „Сливен”
0 0
Speed-Press
08 Sep 2014

Рали „Сливен” стана второто след „България” с двама победители. В националния шампионат спечели Пламен Стайков с навигатор Рафи Кадир и автомобил Mitsubishi Lancer, който бе най-бърз в 7 от 11 отсечки. Екипажът Крум Дончев/Петър Йорданов пък победи в Европейската купа със своя Ford Fiesta R5. Миналата година Дончев също триумфира в града на 100-те воеводи, а това е негов 6-и успех в състезанието. Пилотът кара с хомологирани гуми, които на дъжда изостават от тези, които използва Стайков. Възможността да се участва отделно в националния шампионат с освободени правила за гумите и горивото и европейската купа, където има хомологирани гуми и гориво, раздели феновете и пилотите на два лагера. От една страна, автомобилът на Дончев е най-модерният у нас, но изостава 2,34 мин от Стайков и пилотът определя основната причина за това - разликата в правилата. Дончев вече направи пресконференция след рали „България”, в която съобщи, че ще се състезава с европейските пилоти и призова Стайков да направи същото. 

Най-четени

Коментари