ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Авто ревю на VW Sharan I 1995

like0 unlike0
10234
0
VW Sharan
Автор: Иван Стефанов
Дата: 09 Jan 2014
Марка: VW
Модел: Sharan
Година: 1996 г.
Пробег 115000 км.
Рейтинг
6.8
Рейтинг на ревюто Рейтинг на ревюто
Виж оценка
6.8101
Дизайн
Сигурност на пътя
Усещане за простор
Интериор
Екстри
Комфорт при шофиране
Разход на гориво
Цена/Качество
Плюсове:Минуси:
Няма посочени Няма посочени

Sharan е един от първите германски ванове. Хубавият вариант на тази семейна кола е с 2-литров бензинов мотор (4 цилиндъра) и 115 „коня”. Той е напълно достатъчен, колата не се „задъхва”. Дизеловите варианти правят доста повече проблеми.

А и разходът бензин не е никак сериозен – около 6 – 7 литра на „стотях”! Моделът от 1996 г. при мен е с газов инжекцион и консумацията е малко по-различна, но в никакъв случай не надвишава 9 литра пропан-бутан на 100 км пробег.

Колата е много здрава. Става за семейно возило, за бизнес, за пазаруване, за... камион! Последното е шегичка, но като се махнат седалките се отваря доста пространство и няма проблеми с багажа.

За 115 000 км пробег проблемите са твърде малки и почти несъществени, а ремонтите – символични. В интерес на истината интериорът е леко претупан, но пък това не е лимузина, нали?

Ванът си заслужава парите, а и при нужда частите са достъпни. Чувал съм, че е добре да се следи износването на ангренажния ремък, за да няма после грозни сцени.

Иначе за „бъговете” по колата – те не са много, както писах по-горе. Климатикът леко „гъгне”, но като загрее автомобилът се оправя. По-интересен е проблемът с форсирането на мотора при висока скорост и вече загрят двигател. Това става ненадейно, не толкова често, но си е интересно за отбелязване. Но никакви странични ефекти не дава, проблемът си изчезва след 10-ина секунди.

Авто ревю на Mazda Premacy 1999 Авто ревю на Renault Laguna 1995

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: