ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Авто ревю на Volvo XC90 II 2007

like0 unlike4
21084
0
Volvo XC90
Автор: Ангел Евтимов
Дата: 11 Sep 2012
Марка: Volvo
Модел: XC90
Година: 2008 г.
Пробег 143000 км.
Рейтинг
7.6
Рейтинг на ревюто Рейтинг на ревюто
Виж оценка
7.6101
Дизайн
Сигурност на пътя
Усещане за простор
Интериор
Екстри
Комфорт при шофиране
Разход на гориво
Цена/Качество
Плюсове:Минуси:
Няма посочени Няма посочени

Автомобила е купен 2008 юли, исках нещо от типа на ML, X5 или Cayenne, но по съвет от приятели се спрях на волвото, просто всички ми казаха, че аз и без друго не обичам да „гоня”, пък и ми трябваше за семейството, аз, съпругата ми и двете ми деца. Живея извън града и често пътуваме в страната и чужбина така че ми трябваше нещо сигурно и удобно. На тестдрайва разбрах, че това е моя автомобил. И така през лятото на 2008 станах горд собственик на Volvo XC 90 дизел с автоматична скоростна кутия, златист цвят, обширен и уютен салона от светла кожа, 5 места и достатъчно голям багажник. Юни 2012 се разделих с любимата си кола поради причината че скоро ще ми трябва 7 местна. В резултат имам пробег от 143 000 километра, първите две години единствено и само задължителното гаранционно обслужване, след първите две години общо взето почти никакви съществени проблеми със сервизното обслужване, само стандартното, масло, спирачки, преглед на окачването гуми и т.н. Като ремонт, автомобила е претърпял смяна на задни лагери и някакъв си маркуч (не съм специалист по този тип термини).

Среден разход на гориво приблизително около 8,7 литра на сто. Просто без коментар, за такъв немалък автомобил... Не съм имал проблеми със запалването през зимата.

Окачването.

Специално за мен и семейството ми нямаме забележки, достатъчно меко и комфортно.

Управляемост

Като се има предвид, че не съм състезател – отлична управляемост.

Видимост

Предните колони малко пречат на видимостта, но не е болка за умиране, за страничната и задната видимост нямам забележки. Парктроника никога не ме е подвеждал.

Трансмисия

Много добра реакция на педала на газта, и доволно бърза и плавна смяната на скоростите без придърпвания или нещо подобно.

Звукоизолация

Като сравнение, по-добра от тази в X5, почти като в ML.

Комфорт

Що се отнася за пътниците, не съм имам забележки.

Акустика

Отлична!

Купе и багажник

Купето е просторно и удобно, налагало ми се е да почивам някой и друг час в колата, като се опънат задните седалки се получава достатъчно голямо двойно легло. Багажника винаги е бил достатъчен, дори когато се е налагало да се превозва и велосипед.

Като цяло съм доволен от колата и обслужване. Единствените ми забележки са може би в моментите, когато ми се е искало просто така да се отпусна и да дам малко „жега” на машината ... но разбирам че тя просто е предвидена за спокойно семейно пътешествие и не може да предизвика кой знае какъв прилив на адреналин и спортни емоции. Така че горещо я препоръчвам за спокойни и семейни натури, а за „спортните души”, няма смисъл да се качвате въобще.

Авто ревю на Toyota RAV4 2009

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: