ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Авто ревю на Ford Mondeo MK2 Hatchback 1995

like0 unlike1
8889
0
Ford Mondeo
Автор: Иван Стефанов
Дата: 19 Jun 2013
Марка: Ford
Модел: Mondeo
Година: 2000 г.
Пробег 444000 км.
Рейтинг
7.4
Рейтинг на ревюто Рейтинг на ревюто
Виж оценка
7.4101
Дизайн
Сигурност на пътя
Усещане за простор
Интериор
Екстри
Комфорт при шофиране
Разход на гориво
Цена/Качество
Плюсове:Минуси:
Няма посочени Няма посочени

Успях да се порадвам на Ford Mondeo (1-ва генерация) с 1,8-литров бензинов двигател (16V Zettec), произведено през 2000 г. За около половин милион километра (!) изминати с него колата се държи повече от достойно. Не е се е налагала смяна на амбриажа, а по окачването съм имал известни проблеми само с амортисьорите. Двигателят се оказа особено сполучлив с прекрасни параметри на динамиката. Направил съм му чип-тунинг, системата за впръскване и главата са сменени и от 115 „коня” успях да вкарам под капака над 150!  

За този пробег не се видя дефект по мотора. Само водната помпа се оказа, че има ресурс около 100 000 км и трябва да се подменя. Съвсем спокойно съм вдигал между 150 и 200 км/ч, разходът дори в най-натоварено градско движение е не повече от 9 литра на 100 км. Естествено, ламарините не са вечни, но така или иначе колата даде много от себе си.

Чувал съм, че дизелите са по-проблематични, но нямам преки наблюдения. И да има някакви слабости споменатият Ford Mondeo, това са дреболии по амортисьорите и на предните носачи. Признавам, точно тази генерация не е много „намазана”. Купето си е тежичко, интериорът вътре не е чудо невиждано, но пък определено е държелива.

Обмислях да се преориентирам към 3-ата генерация на модела, но се оказа, че в него има повече пластмаса, отколкото е необходимо. И доста от частите се амортизират бързо. Затова съм „пас”.

Авто ревю на VW Passat 1988 Авто ревю на Honda Jazz 2011

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: