ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

С чорапи зад волана? Забравете!

like0 unlike0
Auto-Press 24 Aug 2020 Новини
773
0
С чорапи зад волана? Забравете!

Температурите в лятото изкушават някои шофьори да шофират боси, носейки само чорапи или джапанки. Но това може да има тежки и доста скъпи последици в Германия например. Висшият районен съд в Бамберг (OLG Bamberg, Az. 2 Ss OWi 577/06) постанови, че шофьор, който шофирал само с чорапи, е нарушил задължението си за безопасно каране и му е наложил глоба.

В случай на произшествие застраховката за гражданска отговорност покрива щетите, претърпени от жертвата на произшествието. Проблеми с нея могат да възникнат при повреда на вашето собствено превозно средство, ако грубата шофьорска небрежност е била причината за произшествието, обяснява експертът по щетите Маргарета Бьосл от застраховка uniVersa.

В зависимост от тежестта на вината, застрахователят има право да намали пропорционално възстановяването на щетата или да откаже. По-добре е винаги да карате със здрави обувки, така че ако внезапно стъпите на педала на спирачката, да имате сигурно задържане и кракът да не се подхлъзва.

Вие също ще сте на сигурна страна, когато изберете договор, с който да гарантирате, че грубата небрежност също е застрахована, казва Бьосл. Тогава, в случай на повреда, не се намалява премията, ако например е пренебрегнат червен светофар или знака стоп, гумите вече са износени или се сблъсквате с обвинението, че не сте адаптирали скоростта си към пътните условия.

Покупка на зареждаем хибрид втора употреба Битката на електрическите титани: Tesla Model S срещу Porsche Taycan Turbo S (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: