ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

НОМЕР 37 ОТНОВО ЗАСТАВА НА СТАРТОВАТА ЛИНИЯ. СПЕЦИАЛНО ИЗДАНИЕ MINI PADDY HOPKIRK

like0 unlike0
Auto-Press 22 Sep 2020 Новини
4902
0

НОМЕР 37 ОТНОВО ЗАСТАВА НА СТАРТОВАТА ЛИНИЯ. СПЕЦИАЛНО ИЗДАНИЕ MINI PADDY HOPKIRK

НОМЕР 37 ОТНОВО ЗАСТАВА НА СТАРТОВАТА ЛИНИЯ. СПЕЦИАЛНО ИЗДАНИЕ MINI PADDY HOPKIRK
/add_images/news/092020/s_1600758004_147.jpg
  1. НОМЕР 37 ОТНОВО ЗАСТАВА НА СТАРТОВАТА ЛИНИЯ. СПЕЦИАЛНО ИЗДАНИЕ MINI PADDY HOPKIRK
  2. НОМЕР 37 ОТНОВО ЗАСТАВА НА СТАРТОВАТА ЛИНИЯ. СПЕЦИАЛНО ИЗДАНИЕ MINI PADDY HOPKIRK
  3. НОМЕР 37 ОТНОВО ЗАСТАВА НА СТАРТОВАТА ЛИНИЯ. СПЕЦИАЛНО ИЗДАНИЕ MINI PADDY HOPKIRK
  4. НОМЕР 37 ОТНОВО ЗАСТАВА НА СТАРТОВАТА ЛИНИЯ. СПЕЦИАЛНО ИЗДАНИЕ MINI PADDY HOPKIRK
  5. НОМЕР 37 ОТНОВО ЗАСТАВА НА СТАРТОВАТА ЛИНИЯ. СПЕЦИАЛНО ИЗДАНИЕ MINI PADDY HOPKIRK
  6. НОМЕР 37 ОТНОВО ЗАСТАВА НА СТАРТОВАТА ЛИНИЯ. СПЕЦИАЛНО ИЗДАНИЕ MINI PADDY HOPKIRK
  7. НОМЕР 37 ОТНОВО ЗАСТАВА НА СТАРТОВАТА ЛИНИЯ. СПЕЦИАЛНО ИЗДАНИЕ MINI PADDY HOPKIRK
  8. НОМЕР 37 ОТНОВО ЗАСТАВА НА СТАРТОВАТА ЛИНИЯ. СПЕЦИАЛНО ИЗДАНИЕ MINI PADDY HOPKIRK
  9. НОМЕР 37 ОТНОВО ЗАСТАВА НА СТАРТОВАТА ЛИНИЯ. СПЕЦИАЛНО ИЗДАНИЕ MINI PADDY HOPKIRK
  10. НОМЕР 37 ОТНОВО ЗАСТАВА НА СТАРТОВАТА ЛИНИЯ. СПЕЦИАЛНО ИЗДАНИЕ MINI PADDY HOPKIRK

Ексклузивен специален модел в чест на успешния пилот отбелязва първия триумф на класическото Mini на легендарното рали Монте Карло през 1964 г. – Специалното издание, се предлага от октомври 2020 г. на избрани пазари като MINI Cooper S с 3 врати, MINI Cooper S с 5 врати и MINI John Cooper Works.

Изминали са 56 години, но спомените за големия триумф, постигнат от малкия автомобил със стартов номер 37, все още не са избледнели. През 1964 г. класическото Mini Cooper S постига първата от общо три победи на легендарното рали Монте Карло. На волана: тогавашният 30-годишен северноирландски рали пилот Патрик „Пади“ Хопкърк. В негова чест MINI сега представя специално издание - модел с ексклузивен дизайн и характеристики на оборудването, за да отбележи едно от най-грандиозните постижения в историята на международните автомобилни състезания. Едно недвусмислено напомняне за постижението на Хопкърк с класическото Mini е стартовият номер 37 на печелившия автомобил, който е представен в стилизирана форма на вратите на водача и пътника на модела на изданието.

MINI Paddy Hopkirk Edition се предлага на избрани пазари от октомври 2020 г. като MINI Cooper S с 3 врати (комбиниран разход на гориво: 6,4 - 6,1 л / 100 км; комбинирани емисии на CO2: 147 - 139 г / км), MINI Cooper S 5 врати (комбиниран разход на гориво: 6,5 - 6,2 л / 100 км; комбинирани емисии на CO2: 141 г / км) и MINI JohnCooper Works (комбиниран разход на гориво: 7,1 - 6,9 л / 100 км; комбинирани емисии на CO2: 162 - 157 г / км ). Подобно на известния стартов номер и мощния двигател, изпълнението на каросерията в Chili Red и белия покрив на изданието са вдъхновени от историческия модел.

Победното участие на Хопкърк с Mini Cooper S предизвиква френетична реакция сред зрителите на състезанието и феновете на автомобилния спорт в Обединеното кралство. Зад волана на малкия британски автомобил заедно с английския си ко-пилот Хенри Лидон, Хопкърк изпреварва конкуренти, които разполагат със значително по-голяма мощност на двигателите. Формулата хендикап, която е в сила по това време, означава, че разликите в теглото и мощността на стартиращите автомобили се компенсират до известна степен. Но решаващите фактори в предизвикателното преследване на селските пътища и планинските проходи, по заледените и заснежени, тесни виещи се пътища и надолу по стръмните склонове са гъвкавостта и надеждността на шофьорските умения на Mini Cooper S и Хопкърк.

Изненадващата победа в Монте Карло прави Пади Хопкърк най-известния рали пилот във Великобритания за една нощ. В същото време класическото Mini се превръща от аутсайдер и „забавление“ за тълпата в легенда за моторните състезания. Този статус се затвърждава през следващите години, когато Mini Cooper S доминира в ралито Монте Карло. Съотборниците на Хопкърк, финландския тандем Тимо Мекинен и Рауно Аалтонен добавят още две убедителни победи към колекцията от титли през 1965 и 1967 г. Поредицата от победи в рали Монте Карло продължава да вдъхновява феновете на MINI по целия свят и до днес. С изданието MINI Paddy Hopkirk сега те имат възможността да изразят страстта си към състезанията по особено автентичен начин.

Специалният модел съчетава външно лаково покритие в стила на историческия победител в ралито със 17-инчови алуминиеви джанти John Cooper Works с дизайн Track Spoke Black или 18-инчови алуминиеви джанти John Cooper Works с дизайн Cross Spoke Jet, черен мат и множество други акценти в тъмни цветове. Рамката и хоризонталната скоба на радиаторната решетка са завършени във highgloss black, както и вложките за долните въздухозаборници, отвора в предния капак, дръжките на вратите, капака на резервоара за гориво, дръжката на багажника, логото MINI отпред и отзад както и рамките на фаровете и задните светлини.

Стартовият номер 37 се появява и на елементите около страничните мигачи, известни като side scuttles. Други ексклузивни отличителни елементи на екстериора са LED фаровете и стоповете с Union Jack дизайн, стикери с надпис „Paddy Hopkirk Monte Carlo“ и единична бяла ивица на капака от страната на водача, която подобно на багажника на модела от серията носи подпис на 1964 г. Победител „Монте“. В допълнение, известната комбинация от цифри и букви 33 EJB от регистрационната табела на печелившия автомобил от 1964 г. в Монте Карло е показана на лентата на капака, използвайки 3D графични ефекти.

Подписът на Хопкърк се появява и на декоративната лента от страната на пътника, която е част от high gloss вътрешните повърхности Piano Black. Друга запазена само за специалното издание дизайнерска характеристика са LED осветените прагове носещи името „Paddy Hopkirk“. MINI Excitement Package и Comfort Access също са включени в спецификацията на MINI Paddy Hopkirk. Конфигурацията, която се адаптира за различните пазари, включва и допълнителни фарове в Piano Black, ключ със стартовия номер 37 и финишър за облицовъчните ленти между каросерията и стъклата в Piano Black. Освен това специалния модел на изданието може да бъде съобразен с личния стил на водача, така че да създаде напълно уникален екземпляр – като за целта се предлагат почти всички опции от гамата за MINI с 3 врати и MINI с 5 врати.

Изместиха Автосалон Детройт 2021 за септември Електрическият Opel Mokka-e на цена от 23 420 евро (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: