ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

МОЩЕН ДВИГАТЕЛ И НИСКИ ЕМИСИИ ЗА НОВИЯ SORENTO PHEV

like0 unlike0
Auto-Press 27 Aug 2020 Новини
364
0

МОЩЕН ДВИГАТЕЛ И НИСКИ ЕМИСИИ ЗА НОВИЯ SORENTO PHEV

МОЩЕН ДВИГАТЕЛ И НИСКИ ЕМИСИИ ЗА НОВИЯ SORENTO PHEV
/add_images/news/082020/s_1598511610_255.jpg
  1. МОЩЕН ДВИГАТЕЛ И НИСКИ ЕМИСИИ ЗА НОВИЯ SORENTO PHEV
  2. МОЩЕН ДВИГАТЕЛ И НИСКИ ЕМИСИИ ЗА НОВИЯ SORENTO PHEV

КИА Моторс представи новия Sorento плъгин хибрид – една версия на глобалния SUV флагман на КИА с ултра ниски вредни емисии. Новият модел съчетава изключителна практичност с ниски експлоатационни разходи и висока мощност.

Sorento плъгин хибрид е втората електрифицирана версия в моделната гама на Sorento. Новият вариант комбинира мощен турбо бензинов двигател с батерия с голям капацитет и мощен електродвигател, което дава възможност на водачите да изминават кратки разстояния изцяло на ток, с нулево ниво на вредни емисии.

Sorento плъгин хибрид е базиран на ново поколение SUV платформа на KИА, която гарантира функционалност и обширно вътрешно пространство.

Пабло Мартинес Масип, директор продуктово планиране и ценова политика в КИА Моторс Европа, заяви: ‘Sorento плъгин хибрид допълва гамата на четвърто поколение от SUV флагмана на КИА и е една от двете електрифицирани версии, които автомобилният бранд ще предложи на европейските потребители. Моделът се задвижва от турбо хибриден двигател, който значително увеличава производителността, като същевременно намалява разхода на гориво и вредните емисии. Плъгин хибридните модели набират все по-голяма популярност в Европа, а новият Sorentо ще бъде един от най-просторните, практични и функционални електрифицирани модели, които се предлагат на автомобилния пазар.’

Sorento плъгин хибрид е не само моделът с най-ниските емисии в гамата на Sorento, но и най-мощният. В неговото ‘турбо-хибридно’ сърце е разположен 1.6л T-GDi двигател, който генерира до 180 к.с. и въртящ момент от 265 Nm. Двигателят е окомплектован с 13.8 kWh литиево-йонна полимерна батерия и мощен електрически мотор, който произвежда 66.9 kW, и въртящ момент от 304 Nm. Комбинираната максимална мощност от 265 к.с. и въртящ момент от 350 Nm предоставят ниско ниво на вредни емисии и висока ефективност на новия електрифициран задвижващ агрегат.

Мощността се разпределя между 4-те колела посредством 6-степенна автоматична трансмисия, която позволява пълната мощност на двигателя и мотора да се прехвърля равномерно с минимална загуба на енергия. Това осигурява мигновенна реакция при ускорение на всяка предавака и директен достъп до мощността на батерията при движение с висока скорост.

Поредицата иновации в задвижването на новия Sorento плъгин хибрид го правят най-модерния PHEV на КИА. Новият модел е оборудван с първата за марката независима система за водно охлаждане на батерията, която поддържа температурата на батерията в оптимални граници и води до подобрена ефективност на високо-волтовия акумулаторен пакет.

Sorento плъгин хибрид предлага обширно вътрешно пространство за 5 или 7 пътника в зависимост от избраната модификация. Моделът притежава и един от най-обемните багажни отделения в своя клас – до 809 л (за 7-местната версия) или 898 л (за 5-местната версия).

Визуално Sorento плъгин хибрид запазва модерния екстериорен облик на другите модификации в моделната гама, с инкорпорирани ‘eco plug-in’ лога и порт за зареждане. По отношение на интериора, моделът е със сходна на останалите версии конструкция, с изключение на рестилизирания 12,3” изцяло дигитален инструментален панел с нови, ясно очертани графики и визуализации. Водачите могат да следят в реално време състоянието на заряда на батерията, както и потока на електрическа и бензинова мощност на задвижващия агрегат. Съвременната мултимедийна система с 10,25" сензорен екран е с нова функционалност, която позволява на водача бърз достъп до локацията на зарядните станции по запланувания маршрут.

Подобно на останалите модели в SUV гамата, Sorento плъгин хибрид предлага редици технологии, които увеличават степента на безопасност, свързаност и информационно-развлекателни системи.

Иновативната телематична система UVO Connect предоставя полезна информация на водача при шофиране. UVO Connect включва Live система на КИА, чрез която водачът получава достъп до информация за трафика, прогнозата за времето, POIs, както и подробности относно паркирането на посочен адрес – включително такса за платен паркинг, местоположение и свободни места, в допълнение и най-близката зарядна станция. Вторият елемент от диагностичните данни на UVO Connect позволява на водача да изпраща дистанционно към автомобила инструкции за маршрута преди пътуването, да проверява местоположението на автомобила и да има достъп до данни и диагностична информация.

Sorento плъгин хибрид предлага набор от високотехнологични асистиращи системи (Advanced Driver Assistance Systems на КИА), които оказват съдействие на водача в различни ситуации на пътя, за да ограничат риска от катастрофа.

Пакетът за сигурност “ADAS” включва системата за автономно спиране (Forward Collision-Avoidance Assist) с функция за разпознаване на пешеходци, колоездачи и други превозни средства. Системата също така сигнализира за наличието на трафик при завиване в задръстванията. Sorento плъгин хибрид предлага и камера за контрол на мъртвата зона (Blind-spot View Monitor), камера за наблюдение на 360o около автомобила (Surround View Monitor) и система за предупреждение при наличие на автомобил в мъртвата зона (Blind-spot Collision-avoid Assist), интелигентен асистент за ограничение на скоростта (Intelligent Speed Limit Assist), интелигентен автопилот с функция за тръгване и спиране (Smart Cruise Control с Intelligent Stop & Go), система за следене на пътната лента (Lane Following Assist), подпомогнати и от система за предупреждение при загуба на внимание и сънливост от страна на водача (Driver Attention Warning) и асистент за шофиране по магистрала (Highway Driving Assist). Sorento плъгин хибрид предлага още камера за движение на заден ход (Rear View Monitor) с асистент за избягване на сблъсък при паркиране на заден ход (PCA) и асистент за предупреждение за пресичащи отзад автомобили (RCCA).

Sorento плъгин хибрид ще се произвежда в завода на марката в Хвасунг, Корея. Продажбите в Европа ще започнат от началото на 2021г. Всеки модел ще се предлага с безпрецедентната за КИА гаранция от 7г. или 150 000 км.

SEAT обновява гамата Трудната борба за бъдещето на DTM

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: