ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Фатални последици при катастрофа на кемпер

like0 unlike0
Auto-Press 25 Aug 2020 Новини
264
0
Фатални последици при катастрофа на кемпер

Хиляди от тях се движат по нашите улици: панелни микробуси, които са превърнати в мобилни домове. Но колко безопасни са подвижните компактни жилища в случай на авария? ADAC го изпробва на практика.

След челния сблъсък при скорост от 56 км/ч с комби, техниците бяха изправени пред много грозна картина. Смазаните зони на двете превозни средства бяха затрупани, пътническите клетки на двете превозни средства бяха повредени, а педалите бяха натиснати далеч в подножието. Резултатът: много висок риск от нараняване за водачите на двете превозни средства.

ADAC вижда място за много наваксване по отношение на безопасноста тук - "Предната част на превозното средство трябва да бъде проектирана по такъв начин, че енергията от удара да се разсейва в зоната на смачкване, а пътническата клетка трябва да остане стабилна като пространство за оцеляване."

Задните пътници в кемепера също са изложени на висок риск от нараняване. Основно заради задната седалка, която е предимно от тънка дървесина. В случай на удар, задната седалка се свива, главите на седналите отзад, в случая манекен на детска седалка и възрастен манекен, могат да ударят шофьорската седалка, увеличавайки риска от нараняване на корема.

От ADAC настояват за промени - "Подструктурата на пейката във втория ред седалки трябва да се подобри. Във всеки случай тя трябва да бъде достатъчно стабилна, за да не се срути под пътниците в случай на авария."

Двете двойни легла, банята, шкафовете отзад и привързаните неща в багажника издържаха на напрежението на удара - те и съхраняваният там багаж не представляват опасност за пътниците. Шкафовете в кухненския блок и тяхното съдържание прелетяха през интериора в случай на удар и застрашиха пътниците. "Тук трябва да обърнете внимание на повече стабилност и връзка с автомобила", казаха краш изпитателите.

Според автомобилния клуб използващите кемпери могат да направят много за по-голямата си безопасност, например тежките товари да са в отделния багажник, закрепени с ремъци през целия път. Най-добре е да се използват леки пластмасови съдове в кухнята и да не оставяте нищо изложено навън по време на шофиране. За да се избегнат наранявания, масата пред задния ред седалки трябва да бъде демонтирана или сгъната. И, разбира се, пътниците отзад също трябва да са с поставени колани.

Как екологичният бонус в Германия прави хибридите по-евтини Новите екстремисти на Cadillac идват след година

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: