ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Авто ревю на Mercedes C class - 2011

like4 unlike0
5848
0

Mercedes C class

Авто ревю на Mercedes C class
/add_images/reviews/092012/s_prof_695.jpg
 1. Mercedes C class
 2. Mercedes C class
 3. Mercedes C class
Автор: Stan T
Дата: 18 Sep 2012
Марка: Mercedes
Модел: C class
Година: 2002 г.
Пробег 160000 км.
Рейтинг
7.5
Рейтинг на ревюто Рейтинг на ревюто
Виж оценка
7.5101
Дизайн
Сигурност на пътя
Усещане за простор
Интериор
Екстри
Комфорт при шофиране
Разход на гориво
Цена/Качество
Плюсове:Минуси:
 • стабилна
 • комфортна
 • удобна за дълги пътувания
 • много маневрена
 • не изморява при пътуване
 • Потенциални проблеми с дизеловите дюзи
 • Трябва да се пази много турбото
 • Честа смяна на консумативи

Със своите 170 коня под капака и тегло от около 1 500 кг., този автомобил C 270 cdi е перлата на Ц класите от моделите 2001-2003 г. Добрите страни са свързани с бързото ускорение, голямата маневреност, удобните габарити и изключително стегнатото и комфортно возене. Прибавете към това и автоматична скоростна кутия и кожен салон и ви обещавам, че можете и да заживеете в този автомобил.

Основен проблем, на който се натъкнах при купуването й беше ръждата по цялата ходова част, благодарение на немските пътища, време и химикали, с които обработват пътищата през зимата. Няма да излъжа ако кажа, че ми коства около 3500 лв. да подменя почти изцяло ходовата част, с което всички проблеми изчезнаха. При дизеловите модели е добре поне 1 път месечно да я изкарате на магистралата, да двигнете 180-190, за да изгорят всички сажди и натрупани боклуци от некачественият дизел, който ни предлагат бензиностанциите. Основен недостатък е наличието на 6 дизелови дюзи, чиято смяна коства около 600 лв. бройката. Турбото трябва да се щади, тъй като смяната му е четирицифрена сума, както и автоматичната скоростна кутия да се поддържа на 20 000 километра със сменени консумативи, тъй като се натрупват метални стърготини, които могат да я развалят за отрицателно време.

Като изключим потенциланите проблеми, които могат да се появат, това малко бижу е истинско удоволствие да бъде карано. Истина е, че е нужно малко свикване със задното предаване - особено през зимата, но приказката, че "Който се е качил на Мерцедес веднъж, на друга кола не се качва до края на живота си" са абсолютна истина.

Авто ревю на Opel Astra 2010 Авто ревю на Chevrolet HHR 2005

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: