ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

На тази дата

Преди 104 години е регистрирана компанията собственик на пистата Indianapolis Motor Speedway
2 0
Владислав Георгиев
20 Mar

1895 - ражда се френският автомобилен състезател Робер Беноа. Победител в състезанието „24 часа на Льо Ман”. През Втората световна война става герой от френската съпротива. Като агент на бритаснкото разузнаване бива заловен от гестапо и през 1944 г. е екзекутиран в концлагера „Бухенвалд”.

Днес за „Честит рожден ден” да почерпят от Castrol
2 0
Владислав Георгиев
19 Mar

1897 - в завод в немския град Аугсбург е произведен първият работещ дизелов двигател конструкция на Рудолф Дизел. Агрегатът бил висок 3 метра, развивал 172 оборота в минута и мощност до 20 к.с.

На 18 март 1858 г. се ражда Рудолф Дизел
3 0
Владислав Георгиев
18 Mar

1858 - на днешната дата се ражда Рудолф Дизел, създателя на дизеловия двигател с вътрешно горене.

1895 - първият автобус с бензинов двигател с мощност от 5 к.с започва да извършва регулярни курсове на 15 километровото трасе между Зиген - Нефтен - Дойц (Германия).

Днес е рождения ден на Готлиб Даймлер
2 0
Владислав Георгиев
17 Mar

1834 - в град Шорндорф, княжество Вюртенберг се ражда Готлиб Даймлер. Като инженер и конструктор той разработва революционен за времето си двигател с вътрешно горене, а като предприемач и индустриалец той регистрира собствена компания, която по-късно се обединява с Benz и се получава Daimler-Benz, компания която винаги е била на върха в автомобилната индустрия.

Преди 98 години е регистриран първият Aston Martin
1 0
Владислав Георгиев
16 Mar

1910 - американския автомобилен пилот Барни Олдфилд на автомобил Benz с мощност 200 к.с. на първия километър от старта постига скорост от 211,977 км/ч., но международната автомобилна федерация за да изключи влиянието на попътния вятър решава, че ще признава рекорд ако е постигнат и в двете посоки.

На днешната дата преди 52 години е представен официално Jaguar E-Type
2 0
Владислав Георгиев
15 Mar

1897 - в Кливланд щата Охайо е основана Winton Motor Carriage Company. Компанията конструира един от първите американски автомобили. Конструкцията се отличавала с оригинален дизайн, меки кожени седалки, газови фенери и кожен таван. В тази компания през 1901 г. работи и Хенри Форд.

Както в миналото така и днес Женевския автосалон си остава изложението с най-много световни премиери
1 0
Владислав Георгиев
14 Mar

1924 – основателят на американската компания за производство на тежкотоварни камиони Mack – Джон „Джек” Мак загива в автомобилна катастрофа.

Преди 44 години излиза филм в който главния герой не е човек а автомобил - Volkswagen Beetle
1 0
Владислав Георгиев
13 Mar

1969 - по американските кина тръгва комедийният филм „The Love Bug” или още „Herbie The Love Bug”. Главния герой е перлено бял Volkswagen Beetle със състезателен номер 53 и неговия шофьор Джим Дъглас.

На днешния ден се появяват два легендарни спортни модела на Ferrari и Mercedes-Benz
1 0
Владислав Георгиев
12 Mar

1921 - ражда се Джовани Аниели-втори – глава на концерна FIAT SpA, той е внук на основателя на фирмата Джовани Аниели-първи. През 1966 внука оглавява концерна и разширява дейността му и FIAT SpA се превръща в един от най-крупните индустриални концерни в Европа.

Днес се навършват 128 години от рождението на сър Малкълм Кембъл
1 0
Владислав Георгиев
11 Mar

1872 - надзорния съвет на акционерното дружество „Завод за газови двигатели Дойц” (Deutz AG) одобрява предложението за назначаването на Готлиб Даймлер за шеф на компанията.

Виж какво се случи на: