ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Защо колата “нов внос” е в пъти по-опасна? -видео

like0 unlike0
Auto-Press 17 Apr 2018 Новини
171
0
Защо колата “нов внос” е в пъти по-опасна? -видео

Колата втора ръка тип “нов внос” е по-опасна не заради възраста си, а заради ръждата по нея, особено тази която не се вижда с просто око. Налице е вече практически тест, доказващ че старите автомобили с ръжда са в пъти по-опасни в катастрофа.

Шведската организация с идеална цел Villaagarnas Riksforbund с помоща на застрахователната компания Folksam, реши да провери нивото на безопасност на старите автомобили. Отчитайки само данните за здравината на купето, специалистите й са използвали за тест добре подържани Mazda 6 и Volkswagen Golf с елементи на ръжда.

Моделът на народната кола е правен в периода 2004-а - 2008-а, в Mazda 6 през 2003-а - 2008-а. Това означава че колите не са особено стари, но са били активно ползвани 8-10 години и вероятно купетата им са подложени на корозия. Те са били подложени на челни и странични удари, по стандартната методика за краш-тестове на EuroNCAP, действащи по времето на производство на моделите.

Резултатите от тестовете са заснети на видеото и много добре показват, че употребяваните коли не могат да се сравнят по нивото на безопасноста си в сравнение с времето, когато са били нови. Специално употребяваната Mazda 6 при теста за челен удар е получила множество сериозни повреждения, показвайки много по-лош резултат от състоянието си като нова.

Челният удар е предизвикал сериозна деформация на предницата на старата Mazda 6, като седалката на водача е отишла сериозно назад и към средата на купето. Манекенът в нея е получил як удар на главата си в средната колонка на покрива.

В крайна сметка употребяваната Mazda 6 е получила много трудно едва 3 звезди по петзвездната система за оценка на EuroNCAP, събирайки оценка от само 18 точки. Според експертите при този удар, возещите се в такава стара кола имат 20% възможност за смърт.

Старият Golf /знаят в Перник, знаят/ е показал по-добри резултати, губейки с възраста си само една звезда, събирайки оценка от 32 точки и четири звезди.

2 100 000 долара за първата нова Supra

Подобни

BMW с нова колекция часовници

BMW с нова колекция часовници

BMW разпространи информация за новата си лятна колекция часовници, за която от автомобилната марка споделят, че са вдъхновени от...

FORD с отделен завод за електромобили в САЩ

FORD с отделен завод за електромобили в САЩ

FORD обяви, че компанията ще разшири производствените си възможности в Съединените Американски Щати, като изгради нов комплекс за...

55 години SKODA 1000 MB

55 години SKODA 1000 MB

На 11 април 1964 година SKODA стартира производството на емблематичния си модел 1000 MB в Млада Болеслав. През септември същата...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: