ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

VW e-Golf става тестов обект за автономност

like0 unlike0
Auto-Press 13 Nov 2019 Новини
35
0
VW e-Golf става тестов обект за автономност

Автономното шофиране трябва да стане бъдещето на автомобилизацията. Системата му, обаче обаче все още не е напълно зряла. Сега Volkswagen предприема тестови изпитания по темата с автопарк от пет напълно автоматизирани за шофиране e-Golf. Според VW, тези превозни средства са напълно съобразени с правилата дори при гъст градски трафик.

Автономните E-Golf-ове бяха подготвени за деветмесечната тестова фаза по маршрута за автоматизирано и мрежово шофиране (TAVF), създадено от ханзейския град Хамбург. Усилието по подготовката им е впечатляващо - автомобилите са оборудвани с различни сензори на покрива, в калниците, в предната и задната част, които анализират околната среда с единадесет лазера, седем радара, 14 камери и ултразвук. Във всеки багажник е монтиран компютър тип “изкуствен интелект – AI, с изчислителната мощност равна на тази на 15 лаптопа, които си обменят данни в размер на до пет гигабайта в минута.

Според производителя автомобилите са в състояние да предвидят потенциалното развитие на трафика около десет секунди напред. По този начин системата може да “предвиди” възможните сценарии с многобройните си бързи изчисления и значително да намали времето за реакция на управлението на автомобила.

Проектът работи и върху различни подходи към изкуствения интелект (AI), като дълбоко и широко “обучение”, невронни мрежи и разпознаване на образи. Трафикът се преизчислява многократно и постоянно във всяка секунда въз основа на получените данни от сензорите.

Новосъздаденото звено Volkswagen Autonomy GmbH (VWAT), като център за компетентност за автономно шофиране от ниво 4, трябва да осигури използването на новата и собствено разработена “самоходна” система до серийното производство на групата VW.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: