ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Всичко за ... Новият Mercedes A-Class Sedan

like0 unlike0
Auto-Press 26 Jul 2018 Новини
689
0

Всичко за ... Новият Mercedes A-Class Sedan

Всичко за ... Новият Mercedes A-Class Sedan
/add_images/news/072018/s_1532606405_705.jpg
  1. Всичко за ... Новият Mercedes A-Class Sedan
  2. Всичко за ... Новият Mercedes A-Class Sedan
  3. Всичко за ... Новият Mercedes A-Class Sedan
  4. Всичко за ... Новият Mercedes A-Class Sedan
  5. Всичко за ... Новият Mercedes A-Class Sedan

Компактен модел в света на премиум лимузините на Mercedes-Benz

• Семейството на компактните автомобили на Mercedes-Benz продължава да се увеличава: A-класа лимузина ще се появи на пазара в края на 2018 г.

• Междуосие 2729 милиметра и с пропорции на динамична и същевременно компактна лимузина с къси надвеси отпред и отзад.
• Автомобилът е на първо място в своя сегмент по отношение на височина над задната седалка.

• Нови и ефективни двигатели, високо ниво на безопасност благодарение на съвременни асистиращи системи с функциите на S-класата, както и интуитивна, обучаваща се информационно-развлекателна система MBUX на Mercedes-Benz.

• С коефициент на аеродинамично съпротивление Cd = 0.22 и челна площ 2.19 м², новата A-класа лимузина е серийно произвежданият автомобил с най-малко челно съпротивление в света, благодарение на което Mercedes-Benz запазва своя световен рекорд, който досега принадлежеше на CLA купе.

Новата A-класа лимузина, която е разработена в Зинделфинген, Германия, ще се произвежда в Агуаскалиентес, Мексико и Ращат, Германия. Моделът ще бъде представен за първи път на широката публика на автомобилното изложение в Париж (4 до 14 октомври 2018 г.). Mercedes-Benz вече представи A-класа L лимузина на тазгодишното изложение Auto China в Пекин през м. април. Тази лимузина е разработена ексклузивно във версия с дълга база за китайския пазар и се произвежда само там.

"След успешния старт на A-класа, нещата в Mercedes-Benz се случват в бърза последователност по отношение на новата фамилия компактни модели. В отговор на желанията на много клиенти, ние сега за първи път предлагаме A-класата и като лимузина", каза Брита Зеегер, член на Управителния съвет на Daimler AG, отговаряща за маркетинга и продажбите на автомобили Mercedes-Benz. "Вече има нова привлекателна алтернатива за всеки, който търси компактна спортна лимузина с отделен багажник. Това ще ни помогне да спечелим нови клиенти на Mercedes-Benz."

Новото поколение компактни модели има ключов принос за обновяването и промяната на брандовия имидж на Mercedes-Benz. Моделът CLA купе с 4 врати, доставките на който в САЩ започнаха през 2013 г., бе първият компактен Mercedes-Benz, предлаган на американския пазар. През 2017 г. почти половината от всички купувачи на компактни автомобили Mercedes-Benz в САЩ преди това са притежавали автомобил на конкурентен производител, и повече от 50% от клиентите на CLA за първи път купуват автомобил Mercedes.

С A-класата през 1997 г. се създаде сегашният компактен сегмент на Mercedes-Benz и оттогава на световния пазар вече са продадени над шест милиона автомобила. A-класа лимузина, като седми модел, е поредното допълнение към гамата компактни автомобили на Mercedes-Benz. Логично допълнение, защото с C, E и S-класите Mercedes-Benz утвърждава своята доминираща позиция в сегмента на премиум лимузините спрямо повечето останали производители.

Основните размери на новата A-класа лимузина:

Дължина/ширина/височина: 4549/1796/1446 мм

Междуосие: 2729 мм

Обем на багажника: 420 литра

Разстояние от възглавницата на предната/задната седалка до тавана: 1024/944 мм

Ширина на нивото на лактите отпред/отзад: 1457/1446 мм

Ширина на нивото на раменете отпред/отзад: 1400/1372 мм

Ефективно разстояние за краката отпред/отзад: 1062/861 мм

Двигатели: като начало – по един дизелов и един бензинов двигател

Като начало се предлагат следните двигатели за A-класа лимузина1:

A 200 (120 кВт/163 к.с., 250 Нм); с 7G-DCT трансмисия с двоен съединител (разход на гориво в комбиниран режим 5.4-5.2 л/100 км, емисии на CO2 в комбиниран режим 124-119 г/км)

A 180 d (85 кВт/116 к.с., 260 Нм); с 7G-DCT трансмисия с двоен съединител (разход на гориво в комбиниран режим 4.3-4.0 л/100 км, емисии на CO2 в комбиниран режим 113-107 г/км).

Оборудване и компоненти: предлага се KEYLESS-GO с HANDS-FREE ACCESS

Базовият модел се предлага с богато оборудване. Стандартното оборудване включва информационно-развлекателната система MBUX на Mercedes-Benz със сензорен екран, както и асистиращи системи от последно поколение, напр. активен спирачен асистент и активен асистент за лентата за движение. Освен това, по-голяма индивидуализация на A-класа лимузина може да се постигне и с помощта на линиите на оформление и оборудване Style, Progressive и AMG, пакет “Нощ” и други предлагани опции.

Ще се предлагат различни опции, например пакет “KEYLESS-GO Convenience” с HANDS-FREE ACCESS. Функцията HANDS-FREE ACCESS позволява напълно автоматично отваряне на капака на багажника с рязко движение на крака под задната броня и без докосване с ръце.

В годината на пускане на пазара, A-класа лимузина ще се предлага и във версия Edition 1. Оформлението на специалния модел ще се отличава с различни екстериорни и интериорни акценти с цвят на мед.

Дизайн: изключително спортна и модерна визия

Със своя пуристичен дизайн и акцентиращи повърхности, A-класа лимузина излъчва едновременно топлина и хлад и по този начин отговаря напълно на дизайнерската философия “Sensual Purity”. Това включва изчистени форми, подчертаващи зоните с опростени линии и прецизно оформени отвори. Новата A-класа лимузина е с пропорциите на динамична и компактна лимузина с къси надвеси отпред и отзад.

Позиционираната назад остъклена част на купето и компактната задна част подсилват динамичното излъчване на автомобила. Спортната визия на A-класа лимузина се подсилва и от 16 до 19-цоловите джанти и релефните калници.

Предницата се отличава с устременост напред, като за това допринася дизайнът на ниския и удължен преден капак, тесните фарове с хромирани елементи, прожекторните дневни светлини, плюс едноламелната радиаторна решетка с дизайн “диамант” с хромирани нитове (опция) и централно разположена звезда.

Мускулестите и чувствени форми в най-широката част под страничните прозорци със специфична прецизно оформена надлъжна линия подчертават перфектните контури на страничните повърхности на автомобила. Външните огледала са разположени на нивото на долния ръб на прозорците.

Благодарение на двусекционните задни светлини, задната част изглежда по-широка и с по-изчистени форми. Задните светоотражатели са преместени върху модулната задна броня, състояща се от две части. В зависимост от избраното оборудване, задната броня се предлага с черен дифузер или с хромирана лайстна и хромирани накрайници на ауспуха.

Интериорен дизайн: революция отвътре

Интериорът на новата A-класа е напълно предефиниран, за да се постигне съвременна авангардна визия. Mercedes-Benz са приложили напълно нов подход, извършвайки революционна промяна отвътре в компактния клас и създавайки ново пространствено усещане. Авангардният дизайн на арматурното табло е основен акцент в уникалната интериорна архитектура: дизайнерите са премахнали напълно издадената напред горна повърхност на кокпита. По този начин арматурното табло с криловидна форма обхваща визуално и без прекъсване цялата ширина на купето между двете предни врати. Широкият дисплей (опция) е позициониран напълно самостоятелно. Вентилационните отвори със спортна турбинна визия също добавят специален акцент в оформлението.

Под тази основна част на арматурното табло е разположена долната секция, наречена “крило”. Крилото изглежда като носещо се в пространството, тъй като не е свързано и няма преходни форми към съседните повърхности. Този ефект на свободно носеща се конструкция се подсилва от амбиентното осветление. Предлаганото като опция амбиентно осветление с 64 цвята предлага пет пъти повече цветови нюанса в сравнение с предишните версии. Повишени са не само възможностите на това осветление, но и емоционалното въздействие, създаващо стандарти в този сегмент: различните цветове се комбинират в 10 цветови теми, като с промяната на цветовете се постига авангарден визуален ефект.

Напълно самостоятелно позиционираният кокпит се предлага в три варианта:

с два 7-инчови дисплея (17.78 см),

с един 7-инчов и един 10.25-инчов (26 см) дисплей и

с два 10.25-инчови дисплея.

MBUX - Mercedes-Benz User Experience: преживяване, което няма равно на себе си

Новата A-класа е първият модел на Mercedes-Benz, оборудван с изцяло новата мултимедийна система MBUX (Mercedes-Benz User Experience), която същевременно ни въвежда и в нова ера на системите за свързаност Mercedes me. Затова MBUX е част от стандартното оборудване на A-класа лимузина. Уникално свойство на тази система е способността й да се обучава, благодарение на изкуствен интелект. MBUX може да се настройва и адаптира според изискванията на потребителя.

В зависимост от спецификациите, оборудването включва и други компоненти, отличаващи се с висока ефективност: широкоекранен кокпит със сензорен мултимедиен дисплей, навигационен дисплей, базиран на технология за добавена реалност, плюс интелигентно гласово управление с разпознаване на естествен говор, активиращо се с ключовата дума "Hey Mercedes". Предлага се и Head-Up дисплей. Сензорният дисплей е част от всеобхватната концепция за сензорно управление MBUX, включваща три компонента – сензорен екран, тачпад върху централната конзола (опция) и сензорни бутони върху волана.

MBUX е революционно нововъведение, създаващо специални усещания в автомобила. С помощта на емоционално ефектни функции се улеснява работата с органите за управление, като се използват изключително атрактивни и красиви 3-D графични изображения с максимална разделителна способност, създадени на базата на изчисления в реално време.

Новото поколение на информационно-развлекателната система MBUX се предлага с нови и подобрени услуги “Mercedes me connect”.

Това включва навигационни функциията Vehicle Tracking, която улеснява намирането на паркирания автомобил и също така изпраща съобщения за удар или изтегляне на паркирания автомобил.

Върху екрана може да се създават удобно икони за приложенията Mercedes me, които може да се организират и подреждат по желания начин върху началната страница, подобно на всички останали приложения.

Intelligent Drive: функции от S-класа

A-класа е оборудвана с най-новите асистиращи системи, които ефективно помагат шофьора и по този начин осигуряват по-високо ниво на активна безопасност в този сегмент с помощта на функции, заимствани от S-класата. За първи път А-класата може да се движи полуавтономно в определени ситуации. За тази цел автомобилът следи внимателно ситуацията на пътя: усъвършенстваните видеокамери и радарни системи му позволяват да вижда до 500 метра напред. А-класата също така използва пътни карти и навигационни данни за функциите за подпомагане на шофирането. Например, функцията Active Distance Assist DISTRONIC, включена в пакета “Асистиращи системи”, помага на шофьора в множество специфични за маршрута ситуации, като удобно и предвидливо регулира скоростта, напр. преди завои, пресечки или кръгови кръстовища. Бордовото оборудване включва и други функции, напр. активен асистент за аварийно спиране и интуитивния активен асистент за смяна на лентата за движение.

Новата А-класа е стандартно оборудвана с активен спирачен асистент с разширени функции. В зависимост от ситуацията, той може да помогне да се намалят ефективно последствията или да се избегнат удари с движещи се отпред превозни средства, дори когато те се движат бавно или спират, както и при опасност от инциденти с пресичащи пешеходци и велосипедисти.

Активният асистент за лентата за движение (също част от стандартното оборудване) предупреждава шофьора с пулсиращи вибрации на волана при неволно отклоняване на автомобила от лентата за движение при скорости между 60 и 200 км/час. При пресичане на непрекъсната линия, системата може автоматично да върне автомобила в правилната лента за движение чрез задействане на спирачките от съответната страна. Ако линията е прекъсната, системата се намесва по този начин само ако има опасност от удар с автомобил в съседната лента (включително и насрещно движещи се автомобили).

PRE-SAFE® PLUS реагира при опасност от неизбежен сблъсък отзад. При спрял автомобил, ако опасността от сблъсък не е преминала, системата активира спирачките на автомобила, за да намали до минимум риска от наранявания, като ограничи тласъка, възникващ при удар отзад.

Пасивна безопасност: изключително устойчиво пътническо отделение и съвременни обезопасителни системи за пътниците

Новата A-класа е и първият модел на Mercedes-Benz, разработен в новия Технологичен център за безопасност на превозните средства (TFS). Конструкцията на автомобила отразява заключенията от извършените проучвания на реални пътнотранспортни произшествия. Всеки отделен компонент на каросерията е разработен с оглед на натоварванията и напреженията, на които е подложен, вземайки предвид геометрията, дебелината на материала, технологията на свързване на компонентите и качеството на материала (повишен дял на високоякостна и ултраякостна стомана).

Основният елемент на концепцията за безопасна каросерия е повишената здравина на конструкцията на пътническия отсек. Високата устойчивост на конструкцията на въздействия, предизвикани от пътнотранспортни произшествия, например при челни, странични или задни сблъсъци и преобръщане, се дължи най-вече на по-широкото използване на високоякостна, ултраякостна и пресована стомана.

Седалките на шофьора и пътника отпред са с триточкови предпазни колани с обтегачи и ограничители на силата на опън. Ако автомобилът е оборудван с предлаганата като опция систева PRE-SAFE®, предните седалки са с механизми за реверсивно опъване на предпазните колани. И двете странични места на задната седалка са оборудвани с предпазни колани с обтегачи и ограничители на силата на опън. Новата A-класа е стандартно оборудвана с челни въздушни възглавници за шофьора и пътника отпред, възглавница за коленете на шофьора и прозоречни въздушни възглавници. За разлика от много други конкурентни модели, прозоречната въздушна възглавница покрива и А-колоната, осигурявайки пълна защита на пътника. Въздушните възглавници за гръдния кош/таза са част от стандартното оборудване на предните седалки и се предлагат като опция за задните седалки.

MULTIBEAM LED фарове: Оптимална видимост при всякакви условия

Предлаганите като опция фарове MULTIBEAM LED са друг пример за трансфер на технологии от луксозния в компактния клас. Те позволяват изключително бързо и прецизно електронно регулиране на фаровете в зависимост от конкретните условия на пътя. Всеки от фаровете съдържа 18 индивидуално управлявани светодиода. Светлината на светодиодите, наподобяваща дневна светлина, не уморява очите и подпомага концентрацията. Пътят напред е прецизно и ярко осветен. Като опция се предлагат и високоефективните фарове LED High Performance. Стандартното оборудване на новата A-класа включва халогенни фарове с вградени LED дневни светлини.

Окачване: пъргаво и комфортно

За A-класата се предлагат различни системи на окачване, в зависимост от версията на двигателя и предпочитанията на шофьора. Предлаганите джанти са с размер от 16 до 19 цола.

Предната ос на новата A-класа е от тип McPherson. По-мощните версии и модели с 4MATIC, адаптивна демпферна система или по-големи джанти са със сложно 4-звенно окачване на задната ос. Останалите модели са с торсионна задна ос.

Производство: в Агуаскалиентес, Мексико и Ращат, Германия

Производството на новата A-класа лимузина ще започне още тази година в Агуаскалиентес. Съвместното предприятие COMPAS (Cooperation Manufacturing Plant Aguascalientes) в централно Мексико ще разшири производствената мрежа на Mercedes-Benz Cars за компактни автомобили, която вече ще се състои от пет обекта на три континента. COMPAS е създаден в резултат на сътрудничество с Renault-Nissan Alliance. Daimler и Nissan притежават по 50% от дяловете на COMPAS.

През 2019 г. ще започне и производството на новата A-класа лимузина в завода на Mercedes-Benz в Ращат, Германия.

В България, новата А-класа лимузина ще бъде представена през нември месец от Оторизирания генерален дистрибутор на Mercedes-Benz за България – Силвър Стар.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: