ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Volvo пуска на пазара четири нови камиона, които промотира в зрелищен филм (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 27 Feb 2020 Новини
37
0
Volvo пуска на пазара четири нови камиона, които промотира в зрелищен филм (Видео)

Филмът за премиерата на най-новите модели на Volvo Trucks достигна нови висоти. За да демонстрира мощността и здравината на новите товарни автомобили, Volvo построи колосална 15-метрова, 58-тонна кула от камиони, подреждайки четирите си нови модела един върху друг. В допълнение към нея, най-отгоре застана президентът Рогер Алм.

В индустрията на товарните автомобили пускането на пазара на един камион е огромен проект. Но излизането на четири едновременно е почти нечувано. При обновяването на цялата гама тежкотоварни камиони с кабина над двигателя, Volvo Trucks избра различен подход.

Необичайният филм е заснет през нощта и започва с показване на кулата от камиони като огромен, светещ в далечината монолит. По-нататък виждаме вълци на преден план и зърваме за малко жена водач. С приближаването към кулминацията на филма, изпълнена с дим и светлинни ефекти, виждаме, че човекът, който стои върху кулата от камиони, всъщност е президентът на Volvo Trucks Рогер Алм.

Излизането на филма се случва един ден преди официалното пускане на европейския пазар на гамата тежкотоварни камиони Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM и Volvo FMX. Четирите камиона представляват около две трети от доставките на Volvo Trucks.

Това е най-мащабното пускане на пазара на нови модели от Volvo Trucks. Те ще имат огромно влияние върху рентабилността и способността на нашите клиенти да се конкурират както за бизнес, така и за най-добрите водачи. Свикнал съм да контролирам нещата, но за мен снимането на кулата от камиони определено беше необичаен работен ден. Нека го кажа така – изпитвам известен респект към височините. Аз съм земен човек.

Рогер Алм, президент на Volvo Trucks.

Филмът е заснет в края на 2019 г. на полигон извън родния град на Volvo, Гьотеборг, Швеция. Както кулата от камиони, така и по-голямата част от визуалните ефекти са истински, включително димът и светлините, което е показано във филм зад кадър.

Около месец бе необходим, за да проектираме и изградим кулата и да се уверим, че е безопасно да се движи. Това стана възможно най-вече благодарение на здравия строителен камион Volvo FMX и новия му спомагателен мост за 38 тона, който може да издържи теглото на останалите. Но също така изискваше постоянна скорост и посока, които бяха постигнати чрез технологията Volvo Dynamic Steering и опитен водач на камиони.

Маркус Викстрьом, инженер във Volvo Trucks и част от инженерния екип, работил по кулата.

Автосалон Женева 2020: BRABUS показва пикап с 800 конски сили BMW iNEXT в гореща фаза от разработката си към серийно производство

Подобни

Ford и Мото-Пфое носят доброто до #вкъщи

Ford и Мото-Пфое носят доброто до #вкъщи

На 5 април Ford и Мото-Пфое предоставиха лекотоварни автомобили за ползване от дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична...

Mercedes: Единадесетгодишната кръстница

Mercedes: Единадесетгодишната кръстница

Всичко е започнало преди 120 години от едно единадесетгодишно момиче. То дава името си на марка, която се превърна в олицетворение...

Разходки с железния приятел в кризата - какво е позволено в Германия?

Разходки с железния приятел в кризата - какво е позволено в Германия?

Великден е точно зад ъгъла, времето се подобрява и хората се привличат навън от по-топлото и хубаво време. Във времена на вирусната...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: