ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Volvo и Waymo ще разработват автономни автомобили

like0 unlike0
Auto-Press 26 Jun 2020 Новини
60
0
Volvo и Waymo ще разработват автономни автомобили

Volvo Car Group, заедно с Polestar и Lynk & Co, обяви, че компанията е подписала споразумение за стратегическо партньорство с гиганта Waymo (част от Google) за разработката на системи за напълно автономно управление.

От Volvo анонсират, че Waymo ще бъде ексклузивен партньор на компанията, като двете компании ще работят за интеграцията на решения за напълно автономно управление (Ниво 4) в изцяло ново и 100% електрическо решение на мобилност, което ще бъде с основно предназначение за употреба при автомобили за споделено наемно ползване.

"Напълно автономните автомобили имат потенциал да подобрят пътната безопасност до невиждани до момента нива и да направят революция в това как хората живеят, работят и пътуват", коментира Хенрик Грийн, технологичен директор на Volvo Car Group. "Нашето глобално партньорство с Waymo разкрива нови и вълнуващи възможности за Volvo Cars, Polestar and Lynk & Co".

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: