ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Volvo Cars и POC провеждат първи в света краш тест с велосипедна каска, удряща се в автомобил

like0 unlike0
Auto-Press 03 Jun 2019 Новини
441
0

Volvo Cars и POC провеждат първи в света краш тест с велосипедна каска, удряща се в автомобил

Volvo Cars и POC провеждат първи в света краш тест с велосипедна каска, удряща се в автомобил
/add_images/news/062019/s_1559559606_157.jpg
  1. Volvo Cars и POC провеждат първи в света краш тест с велосипедна каска, удряща се в автомобил
  2. Volvo Cars и POC провеждат първи в света краш тест с велосипедна каска, удряща се в автомобил
  3. Volvo Cars и POC провеждат първи в света краш тест с велосипедна каска, удряща се в автомобил

Двете компании търсят нови начини за повишаване на безопасността на колоездачите

Volvo Cars, лидерът в автомобилната безопасност, обединява усилията си с водещата шведска марка за спортни стоки POC в поредица от тестове, провеждащи се за пръв път в света, свързани със сблъсъци между велосипедни каски и автомобили. Това е част от иновативен изследователски проект, който има за цел да подобри безопасността на велосипедистите по пътищата.

Това партньорство е още една амбициозна стъпка, водена от основната ценност на Volvo Cars – да повиши безопасността за всички участници в пътния трафик чрез сътрудничество и обмен на знания.

Инцидентите между велосипеди и автомобили често могат да доведат до сериозни наранявания или смърт. Затова Volvo Cars има ясна стратегия за избягването им, изцяло с помощта на технологии за повишаване на безопасността.

Проектът на Volvo и POC се състои от редица специално разработени тестове в известните изследователски центрове за безопасност на Volvo Cars в Гьотеборг, Швеция. Те са част от по-широк проект за изследване на видовете дълготрайни наранявания, които велосипедист може да получи при сблъсък с автомобил.

По време на тестовете, велосипедните каски на POC се поставят на манекени, които се монтират на тестова площадка. Оттам те се насочват към различни зони на предния капак на статичен автомобил Volvo, с различна скорост и под различен ъгъл.

Тестовете се основават на вече съществуващите защитни способи, свързани с протекцията на колоездачите. Това позволява на Volvo Cars и POC да направят пряко сравнение между велосипедисти, които носят каски и тези, които избират да не използват такива.

Текущите процедури за тестване на здравината на каските са доста опростени. Те се изразяват в пускане на каски от различни височини върху плоски или наклонени повърхности, без да се взема под внимание превозното средство. Проектът на Volvo и POC има за цел да подобри и развие тези тестове.
 
Опитът от изследователския проект ще помогне на POC да направи своите каски по-безопасни в случай на злополука с автомобил. Също така тестовете ще дадат ценни познания на Volvo Cars относно тези инциденти, което ще спомогне за бъдещото развитие на технологиите за безопасност.

„Този ​​проект с POC е добър пример, показващ нестихващия ни пионерски дух по отношение на безопасността.“, заяви Малин Екхолм, ръководител на Центъра за безопасност на Volvo Cars, и допълни още: „Често разработваме нови методи за тестване на опасни сценарии. Нашата цел е не просто да изпълним законовите изисквания или да преминем рейтингови тестове, а използвайки реални ситуации от трафика, да разработим технологии, които допълнително да подобрят безопасността.“

С над 60 международни награди за безопасност, иновации и дизайн, POC е изградила репутация на компания, която се стреми към иновации, с които да намали пътните инциденти.
 „Подобно на Volvo Cars, безопасността винаги е била наша мисия и задвижва всички наши идеи и иновации.“, казва Оскар Хус, ръководител на отдел „Разработка на продукти“ в POC. „Чрез тясното сътрудничество с научните лидери в POC Lab, ние се стремим да достигаме и да въвеждаме нови идеи за безопасност.“

През последните години Volvo Cars се фокусира и върху защитата на хората извън автомобилите. Например, през 2010 г. компанията представи технологията за разпознаване и защита на пешеходци, а през 2013 г. представи същата технология, но вече разпознаваща и велосипедисти. И двете технологии са стандартни във всички автомобили на Volvo като част от пакета City Safety и са спомогнали за подобряване на цялостната безопасност на трафика.

Системата City Safety на Volvo, благодарение на която автомобилът може да засича велосипедисти, използва камерата и датчиците на превозното средство, известява шофьора за сблъсък и би могла да активира спирачката при нужда. Системата може да засича и автомобили, пешеходци и големи животни. Тази технология е поредното доказателство за постоянството във визията на Volvo, които винаги са поставяли на първо място повишаването на безопасността. 

В предишно сътрудничество, Volvo Cars и POC са работили върху създаването на "котролер", който да свърже велосипедната каска с автомобила, като по този начин допринесе за избягване на пътни инциденти.

Renault с три състезателни версии на новото Clio (Видео)

Подобни

Западна Европа с повече от 500 000 дизелови коли по-малко от началото на годината

Западна Европа с повече от 500 000 дизелови коли по-малко от началото на годината

През първите седем месеца на годината, в Западна Европа са били закупени с повече от 517 000 нови дизелови автомобили по-малко в...

44 539 нарушения на скоростта за 7 дни

44 539 нарушения на скоростта за 7 дни

44 539 нарушения на скоростните режими са установени на територията на цялата страна по време на специализираната полицейска...

Автомобилен салон София 2019 - SUV-манията продължава да владее всички класове, дори и луксозния

Автомобилен салон София 2019 - SUV-манията продължава да владее всички класове, дори и луксозния

Безспорно най-бурно растящият сегмент в последните години е този на кросоувър автомобилите, като започнем от най-малките и стигнем...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: