ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Внимание отворена внезапно врата!

like0 unlike0
Auto-Press 08 Oct 2019 Новини
48
0
Внимание отворена внезапно врата!

С вратата на колата не бива шега. Ако забравите да погледнете в огледалото или през рамото си, докато излизате от колата и отваряте вратата, това застрашава не само колоездачите, приближаващи се отзад. Ако се сблъскат с вратата на автомобила, резултатът е падане с наранявания на главата или краката.

Според скорошно проучване на Forsa като част от кампанията "Завъртете главата си, вижте назад!", около 45 процента от анкетираните колоездачи са преживели поне веднъж почти подобен инцидент. То е поръчано от Германския съвет за пътна безопасност (DVR) и дава нови резултати относно риска от подобни злополуки. Общо 45 процента от анкетираните колоездачи поне веднъж почти са се замесили в подобна ситуация, а шест процента са имали сблъсък с отворена врата на превозното средство. Велосипедистите в жилищни райони с повече от 100 000 жители са преживявали подобна авария повече от веднъж.

Целта на кампанията е да повиши чувствителността на пътниците в превозните средства и велосипедистите към опасността от аварии при удар в отворена внезапно врата.

Шофьорите и пътниците трябва да са наясно със своето задължение при влизане и излизане и най-добре използвайте нидерландската хватка преди да отворите вратата. С т.н. „холандската дръжка“ не отваряте вратата на колата с ръката, която е най-близо до вратата, а с другата ръка. Това автоматично обръща горната част на тялото и по този начин улеснява погледа назад над рамото.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: