ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Фетел с четвърта поредна победа в Корея.

like0 unlike0
07 Oct 2013 Новини
132
0
Фетел с четвърта поредна победа в Корея.

Пилотът на Ред Бул триумфира в Корея и се доближи с още една крачка към четвъртата си поредна титла. Германецът беше безгрешен през цялото състезание и не остави никакъв шанс на съперниците си. Така Фетел увеличи още повече преднината си пред Фернандо Алонсо в пилотския шампионат и вече е с аванс от 77 точки.

Втори и трети завършиха пилотите на Лотус Кими Райконен и Ромен Грожан.Райконен успя да вземе максимума от състезанието, въпреки че стартира от 10-та позиция.

Четвъртото място беше за пилота на Заубер Нико Хюлкенберг, който направи страхотно състезание и успя да се пребори с Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо.

Петото място остана за Люис Хамилтън, който имаше проблеми с износването на гумите и не успя да се намеси в борбата за подиума. Състезанието беше тежко и за съотборника му Нико Розберг, чийто нос на болида се откачи при опит за изпреварване срещу Хамилтън и се наложи принудителна смяна в бокса. Въпреки това Розберг успя да финишира 7-ти и донесе допълнителни точки за Мерцедес.

Шестото място на Фернандо Алонсо сложи край на надеждите му за пилотската титла този сезон. Алонсо не успя да си пробие път на старта, след като беше затворен от Грожан и Розберг. Алонсо направи страхотна битка с Люис Хамилтън и Нико Хюлкенберг, но силите на болида не стигнаха за по-предно класиране.

Съотборника на Алонсо Фелипе Маса извади лош късмет, след като се завъртя още в началото на състезанието, опитвайки да избегне удар. Маса все пак успя да финишира девети и да донесе ценни точки за Ферари в борбата им с Мерцедес за второто място в конструкторския шампионат.

Марк Уебър също имаше проблеми и не можа да завърши състезанието заради инцидент. В 37-мата обиколка съотборника на Себастиан Фетел беше ударен странично от Адриан Сутил и болидът му се запали, което наложи излизането на кола за сигурност.

Макларън продължиха с неубедителното си представяне, но все пак Дженсън Бътън и Серхио Перес успяха да влязат в зоната на точките, финиширайки съответно 8-ми и 10-ти.

Състезанието в Корея беше белязано от кошмарното представяне на гумите на Пирели. Износването на гумите беше страхотно и не даваше възможност на пилотите да карат на ръба на възможностите си. Дори и победителят Себастиан Фетел беше на няколко пъти подсетен от бокса да внимава с темпото си и да пази гумите си в добро състояние. Марк Уебър и Фернандо Алонсо гласно критикуваха гумите, като испанеца заяви че не могат да издържат и пет километра със състезателно темпо. Упреците на пилотите се оказаха основателни, след като деградацията на супермеките гуми наложи първите спирания в бокса да започнат още в 6-тата обиколка, вместо около 15-тата. Най-сериозния инцидент беше свързан с пилота на Макларън Серхио Перез, след като предната дясна гума на мексиканеца се деламинира и спука на правата след втори завой. Отломките от гумата на Перес едва не предизвикаха сериозен инцидент с движещия се зад него Марк Уебър, който закачи част от тях и спука гума, след което се наложи да направи принудително спиране в бокса за нов комплект. Частите от гумата на Перез наложиха излизането на първата кола за сигурност, за да бъде изчистена пистата.

Ето и крайното класиране в Гран При на Корея:

  1. Себастиан Фетел - Ред Бул-Рено
  2. Кими Райконен - Лотус-Рено
  3. Ромен Грожан - Лотус-Рено
  4. Нико Хюлкенберг - Заубер-Ферари
  5. Люис Хамилтън - Мерцедес AMG
  6. Фернандо Алонсо - Ферари
  7. Нико Розберг - Мерцедес AMG
  8. Дженсън Бътън - Макларън-Мерцедес
  9. Фелипе Маса - Ферари
  10. Серхио Перес - Макларън-Мерцедес
  11. Естебан Гутиерес - Заубер-Ферари
  12. Валтери Ботас - Уилямс-Рено
  13. Пастор Малдонадо - Уилямс-Рено
  14. Шарл Пик - Катерам-Рено
  15. Гиедо ван дер Гарде - Катерам-Рено
  16. Жул Бианки - Марусия-Косуърт
  17. Макс Чилтън - Марусия-Косуърт
  18. Жан-Ерик Верн - Торо Росо-Ферари
  19. Даниел Рикардо - Торо Росо-Ферари
  20. Адриан Сутил - Форс Индия-Мерцедес
  21. Марк Уебър - Ред Бул-Рено
  22. Пол ди Реста - Форс Индия-Мерцедес
Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: