ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

В Германия позволиха каране на мотор до 125 кубика с шофьорска книжка!

like0 unlike0
Auto-Press 23 May 2020 Новини
110
0
В Германия позволиха каране на мотор до 125 кубика с шофьорска книжка!

Промяна в разпоредбите на Федералната република направиха възможна тази интересна стъпка. Естествено има и някои задължитени подробности – шофьорите трябва да отговорят на някои изисквания свързани най-вече с безопасността им в движението.

Отсега нататък леките мотоциклети или скутери с ходов обем на мотора до 125 кубически сантиметра и с мощност до 15 к.с. могат да се управляват с шофьорска без допълнителен тест. Необходимо е само обучение с поне четири теоретични и пет практически урока по 90 минути всеки плюс пет години предварително притежаване на шофьорска книжка клас Б и минимална възраст от 25 години.

Това трябва да угоди особено на приятелите на по-мощни моторолери, чиято експлоатация в Германия преди това изискваше шофьорска книжка от клас А1 или стария клас 1б. С това изменение на регламента за шофьорските книжки Федералното министерство на транспорта твърди, че улеснява достъпа до скутера и по този начин насърчава алтернатива на автомобила, особено в движението в градовете.

Експертите обаче предупреждават за твърде бързото и небрежно преминаване към мярката и. Защото, за да управлява безопасно превозно средство в трафика, водачът трябва да може повече, отколкото зад волана на автомобила - като се започне от поддържане на равновесие до координиране на необичайни движения. Затова шофьорите ще трябва да отделят достатъчно време, за да се запознаят със специалните характеристики на скутерите.

Използваният защитен шлем трябва да отговаря на името си, т.е. да го предпазва от възможни сериозни наранявания на главата. Освен това използването на типичното защитно облекло за мотоциклетисти с добре поставени протектори в чувствителните зони на тялото и ръкавици е абсолютно препоръчително.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: