ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

В Англия ще ловят шумните машини на пътя с пътните камери

like0 unlike0
Auto-Press 13 Jun 2019 Новини
36
0
В Англия ще ловят шумните машини на пътя с пътните камери

Феновете на яките автомобили и най-вече на мотоциклетите обичат да вдигат децибели на пътя. Но техният ентусиазъм не се споделя никак от широката публика, особено от хората живеещи да речем около южната дъга на околовръстното в София. В Обединеното кралство няма спорове по този въпрос и вече се взимат мерки звуковата пътна вакханалия да бъде прекратена.

За целта ще се използва нова технология с помощта на звукови “камери”. Подобно на традиционните за скорост те ще са разположени по пътищата и ще водят 24-часово непрекъснато наблюдение /ослушване/ на пътя. Ще идентифицират “гръмогласните” машини и съответно на това ще бъдат раздавани по справедливост глоби.

Министърът на транспорта на Обединеното кралство Крис Грейлинг подчерта във връзка с нововъведението - “ шумът по пътищата прави живота на хората с къщи около тях абсолютно неприятен и има сериозно влияние върху тяхното здраве и психика. Затова поръчах да де вземат мерки срещу тези водачи на коли и мотори, които взривяват с шума си нашите улици”.

Сред предвидените от министерството мерки е и възможността през интернет хората да докладват за прекалено шумни мепесета. Основната задача, обаче ще се пада на автоматизираната система от звук следящите камери, които ще комбинират запис на видео и аудиосигнал, както и автоматично разпознаване на регистрационните номера на машините на нарушителите.

Един от проблемите, които предстоят за решаване са различните изисквания за шумност за различните типове превозни средства. Специално за автомобилите нивото на шумност непрекъснато се затяга и от предишните 82 дециБела на иналия век, днес границата е вече 74. Идеята, обаче е добра и е насочена най-вече срещу тези които си позволяват да демонстрират ненужно егото си с помощта на възможно най-високия рев на моторите си.

Системата ще бъде изпробвана през следващите седем месеца и ще бъде прилагана все по-усилено и широко нататък. Дано от водещия британски пример си вземат поука и нашите “специалисти” по пътно движение, подпомогнати от здравните власти...

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: