ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Toyota ще предложи автомобили на “абонамент”

like0 unlike0
Auto-Press 11 Feb 2019 Новини
193
0
Toyota ще предложи автомобили на “абонамент”

Глобалните продажби на леки коли доближават сто милиона годишно и се смята, че това е възможният максимум след който се очаква спад. За да оцелеят автопроизводителите трябва да развиват нови форми на мобилност и владеене на автомобилите.

Toyota Motor, например е основала дъщерна компания с име KINTO и щаб-квартира в Нагоя при уставен капитал от 1,8, милиарда йени. Тя ще предлага на местния пазар нова услуга – владеене на лек автомобил по абонамент. Според копанията това ще са “нови отношения между автомобила и човека”. Акциите на KINTO са 66,6% на Toyota Financial Services (стопроцента дъщерна на Toyota), и 33,4% на Sumitomo Mitsui Auto Service Company.

От тръгването на програмата в услугата KINTO ONE ще се предлага един от петте модела по избор - Prius, Corolla Sport, Alphard и Vellfire, плюс Crown. Услугата е разделена на две части - KINTO ONE и KINTO SELECT. В ONE клиентът си избира модел и може да го владее три години с ежемесечно плащане вместо традиционното закупуване.

Това донякъде напомня лизинг, но в абонаментната сума са включени застраховките, транспортния данък, регистрацията и плановото сервизно обслужване. За Prius например, сумата е в размер от 49 788 /781,64 лв/ до 59 832 /939,32 лева/ йени месечно. За петметровият Crown цената е от 97 200 /1525,98 лв/ до106 920 /1678,57 лв/ йени в зависимост от комплектацията и опциите.

Услугата KINTO SELECT е аналогична, но с нея се предлагат само моделите на Lexus ES 300h, IS 300h, RC 300h, UX 250h, RX 450h и NX 300h. Цената обаче е фиксирана - 194 400 йени /3051,95 лв/. Тук, обаче клиентът има право на всеки шест месеца, ако пожелае, да си смени модела с друг и фактически за трите години да ги изпробва всичките пет предлагани по програмата.

Услугата KINTO SELECT тръгва от 6-и февруари тази година, а KINTO ONE от първи март. Първоначално проектът тръгва в Токио и околностите му на база от редица подбрани дилъри, като заявки могат да се подават и на специалния сайт на програмата KINTO. От това лято програмата ще се задейства и на цялата територия на страната, като през есента ще бъде увеличен и списъкът на предлаганите модели.

Новият Ford Puma (Видео)

Подобни

Статуетката на предния капак...

Статуетката на предния капак...

От соцминалото е останал изразът “волгата с еленчето”, като еманация на уважението към един добър автомобил. Но историята на...

Toyota предоставя разнообразна мобилност за Токио 2020, включително пълна гама електрифицирани превозни средства

Toyota предоставя разнообразна мобилност за Токио 2020, включително пълна гама електрифицирани превозни средства

- Приблизително 90 процента от превозните средства предоставени от Toyota на Олимпийските и Параолимпийските игри Токио 2020 ще...

Mazda и Lidl: Споделянето на автомобили не си заслужава!

Mazda и Lidl: Споделянето на автомобили не си заслужава!

С големи амбиции Mazda навлезе в зоната за споделяне на автомобили в Германия през 2018 година. Поради липса на перспективи, обаче,...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: