ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Toyota ще предложи автомобили на “абонамент”

like0 unlike0
Auto-Press 11 Feb 2019 Новини
193
0
Toyota ще предложи автомобили на “абонамент”

Глобалните продажби на леки коли доближават сто милиона годишно и се смята, че това е възможният максимум след който се очаква спад. За да оцелеят автопроизводителите трябва да развиват нови форми на мобилност и владеене на автомобилите.

Toyota Motor, например е основала дъщерна компания с име KINTO и щаб-квартира в Нагоя при уставен капитал от 1,8, милиарда йени. Тя ще предлага на местния пазар нова услуга – владеене на лек автомобил по абонамент. Според копанията това ще са “нови отношения между автомобила и човека”. Акциите на KINTO са 66,6% на Toyota Financial Services (стопроцента дъщерна на Toyota), и 33,4% на Sumitomo Mitsui Auto Service Company.

От тръгването на програмата в услугата KINTO ONE ще се предлага един от петте модела по избор - Prius, Corolla Sport, Alphard и Vellfire, плюс Crown. Услугата е разделена на две части - KINTO ONE и KINTO SELECT. В ONE клиентът си избира модел и може да го владее три години с ежемесечно плащане вместо традиционното закупуване.

Това донякъде напомня лизинг, но в абонаментната сума са включени застраховките, транспортния данък, регистрацията и плановото сервизно обслужване. За Prius например, сумата е в размер от 49 788 /781,64 лв/ до 59 832 /939,32 лева/ йени месечно. За петметровият Crown цената е от 97 200 /1525,98 лв/ до106 920 /1678,57 лв/ йени в зависимост от комплектацията и опциите.

Услугата KINTO SELECT е аналогична, но с нея се предлагат само моделите на Lexus ES 300h, IS 300h, RC 300h, UX 250h, RX 450h и NX 300h. Цената обаче е фиксирана - 194 400 йени /3051,95 лв/. Тук, обаче клиентът има право на всеки шест месеца, ако пожелае, да си смени модела с друг и фактически за трите години да ги изпробва всичките пет предлагани по програмата.

Услугата KINTO SELECT тръгва от 6-и февруари тази година, а KINTO ONE от първи март. Първоначално проектът тръгва в Токио и околностите му на база от редица подбрани дилъри, като заявки могат да се подават и на специалния сайт на програмата KINTO. От това лято програмата ще се задейства и на цялата територия на страната, като през есента ще бъде увеличен и списъкът на предлаганите модели.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: