ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Textron Prowler EV превзема безшумно оф-роуда – видео

like0 unlike0
Auto-Press 06 Dec 2017 Новини
30
0

Textron Prowler EV превзема безшумно оф-роуда – видео

Textron Prowler EV превзема безшумно оф-роуда – видео
/add_images/news/122017/s_1512550802_863.jpg
  1. Textron Prowler EV превзема безшумно оф-роуда – видео

Ако Prowler EV изглежда познат, то е защото се правеше като модел на Bad Boy Buggies преди компанията Textron да го глътне като собствена оф-роуд подмарка. Prowler се базира на модела на Bad Boy - Recoil EV, с нова ембелма и обновена екипировка за да се противопостави на пазара на машините на водача в жанра Polaris.

Textron погълна Bad Boy Buggies в 2010-а и премести производството в собствените си мощности в Джорджия, Щатите, но досега всичкaта продукция излизаше на пазара с логото на Bad Boy. Нещата започнаха да се променят, когато Textron обяви поглъщането на компанията Arctic Cat в началото на тази година. Тогава Bad Boy и Arctic Cat бяха обединени под оф-роуд “чадъра” на Textron Off-Road и оттогава изделията носят логото на компанията-майка.

Някои от добре познатите дотогава модели като Alterra ATV и Stampede UTV останаха с имената си, но това не се случи с Recoil EV, който вече се предлага на пазара с името Prowler EV. Главният конкурент на машината е Ranger EV на Polaris, а на практика това са единствените два електрически модела в този пазарен сектор.

Textron запази основните характеристики на модела Prowler, като двата електрически двигателя с мощност38 к.с., задвижващи съответно и постоянно предните и задните колела. Машината, естествено, е с нулеви емисии на вредности.

Двата мотора с захранват от шест 12-Волтови акумулатора, чието презареждане става от 8 до 12 часа. От Textron не дават информация за пробега с едно зареждане, защото той зависи сериозно от условията на пътя и натоварването на машината. Тя предлага различни мощности при дивжението, според избора на водача. Режимът Max Speed позволява скорост на движение до 40 км/ч, а режимът Max Range ограничава максималнта скорост до 25.7 км/ч.

Машината е развита върху здрава високоякостна стоманена рамка, окачването е независимо с МакФерсън отпред, а отзад е с възможност за два варианта – винтови пружини или същото както опред. И за двата варианта се предлага изцяло дискова спирачна хидравлична система, която се ъпгрейдва с опцията Intellibrake, която блокира колелата автоматично, когатодвигателите не работят.

Prowler EV е четириместен, като задните двама пътници седят с гърбовете напред. Когато не се возят отзад пътници, седалката се сгъва за осигуряване на повече товарно пространство за багаж с тегло до 182 кг. Машината може да тегли и ремарки с тегло до э453.6 кг, ако е оборудван с опционална кука.

Textron предлага за Prowler EV два цветови варианта, а цената в Щатите тръгва от US$ 10 499 за стандартния вариант и от $13 499 за варианта с изцяло независимо окачване. За Prowler EV се предлага дълга листа от допълнителни аксесоари, някои от които са показани и във видеото.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: