ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Tata представи концепта си H2X в Женева, колата инспектира самият Ратан Тата

like0 unlike0
Auto-Press 13 Mar 2019 Новини
69
0

Tata представи концепта си H2X в Женева, колата инспектира самият Ратан Тата

Tata представи концепта си H2X в Женева, колата инспектира самият Ратан Тата
/add_images/news/032019/s_1552471206_203.jpg
  1. Tata представи концепта си H2X в Женева, колата инспектира самият Ратан Тата
  2. Tata представи концепта си H2X в Женева, колата инспектира самият Ратан Тата
  3. Tata представи концепта си H2X в Женева, колата инспектира самият Ратан Тата

Tata Motors представи концептуалната си разработка H2X Concept на автосалона в Женева. Автомобилът беше инспектиран лично от патриарха на компанията Ратан Тата на щанда на марката. Новият модел е предназначен за пазарния SUV А-сегмент и се предполага, че серийният му вариант, засега обозначен с кода X445, ще бъде представен на международния автосалон Auto Expo 2020 в Ню-Делхи през февруари.

Външният вид на концепта H2X е подчинен на новата дизайнерска философия на компанията Impact Design 2.0. Външно в предната си част новият концепт повтаря почти напълно по-големият концептуален модел H5X. Броните са доста едри и яки, с по-ясно изразени ръбове, така както е решен и целият силует на автомобила. В профил правят впечатление яките вежди на калниците, големите колела с туркуазни акценти и черните колонки на покрива.

Интериорът на Tata H2X е решен минималистично, има вграден 10.2-инчов сензорен дисплей, воланът е със самолетна инспирация. Интересно са решени блутут високоговорителите във вратите, които могат да се вадят лесно и да се използват навън от колата. Дизайнерите са работили съвместно с компания за 3D-принтиране, резултатите от което ще видим в редица детайли на серийното изпълнение на модела.

Според компанията Tata H2X Concept е предвeстник на субкомпактен сериен SUV, който ще предложи “сериозно представяне, свързаност на ниво за бъдещето и изключителен интериор”. Моделът ще ползва новата модулна платформа на компанията - Agile Light Flexible Advanced (ALFA). В сравнение с вече серийния модел Altroz, новият субкомпактен Suv ще има по-късо с 50 мм междуосие.

Задвижването на серийното изпълнение на Tata H2X ще е поверено на същия изцяло нов атмосферен двигател1.2 л, използван в модела Altroz. Дали ще се предложи и дизелов двигател за колата засега не е ясно, заради засилващите се изисквания към емисиите на дизелите, правещи невъзможно използването им при евтините стартови модели.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: