ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Shell изгражда 50 станции за зареждане с бензин, дизел, газ и електричество

like0 unlike0
Auto-Press 14 May 2019 Новини
309
0
Shell изгражда 50 станции за зареждане с бензин, дизел, газ и електричество

До края на 2019 г. Shell ще изгради 50 високоефективни станции за зареждане със 100 точки за зареждане с ток в цяла Германия на своите бензиностанции. Партньор на компанията за сътрудничество в офанзивата за електрическата мобилност е доставчикът на електроенергия EnBW (Energie Baden-Württemberg). Зарядната мощност на точките за зареждане ще бъде 150кВт и повече.

"В бъдеще клиентите ще могат да зареждат електрическия си автомобил в обектите на Shell само за няколко минути," - казва мениджърът на Shell Ян Тошка. - “50-те станции са само началото на инвестиционната ни кампания.” - добавя представителят на компанията.

Според EnBW 100% от енергията в бензиностанциите със зарядни устройдства е “зелена” и се доставя от генератори работещи с възобновяеми източници. Акцентът в новата програма пада върху зарядни устройства с висока мощност (HPC) с CCS, CHAdeMO и AC (тип 2) конектори.

В зависимост от конфигурацията на електромобила, две електрически превозни средства могат едновременно да зареждат в акумулатора си при мощност на поста от 150 кВт от шест до осем минути, достатъчно електричество за изминаването на 100 километра. Ако само едно електрическо превозно средство се зарежда при мощност 300 кВт, то времето за зареждане на ток за 100 километра се намалява на три до четири минути.

Надяваме се нещата и при нас да започнат да се развиват по този начин, след като ШЕЛ България вече има няколко подобни зарядни точки в бензиностанциите си.

Harley-Davidson може би скоро със скутер, но той няма да е първият им - видео

Подобни

Вижте музея на Mercedes-Benz и трилъчните класики от хола си

Вижте музея на Mercedes-Benz и трилъчните класики от хола си

160 превозни средства и общо 1500 експоната в архитектурно високо оценена сграда - това е музеят на Mercedes-Benz. С повече от 800...

УАЗ пикап вече и с автоматик - видео

УАЗ пикап вече и с автоматик - видео

Относително ниските й цени в Русия и сериозната подготовка на машината за каране из лоши пътища, улесненият ремонт направиха пикапа...

И доставчиците в режим на криза

И доставчиците в режим на криза

Ако автомобилното производство спре, големите доставчици като Continental, ZF, Bosch или Schaeffler също трябва да спрат....

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: