ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

SEAT ускорява електрическата си офанзива във Франкфурт

like0 unlike0
Auto-Press 10 Sep 2019 Новини
73
0
SEAT ускорява електрическата си офанзива във Франкфурт

• CUPRA показва концептуалния автомобил Tavascan, първият изцяло електрически автомобил на марката

• plug-in хибридния SEAT Tarraco се появява в края на 2020 г.

• Mattias Ekström, нов посланик на CUPRA

SEAT пристига на автомобилното изложение във Франкфурт на висока скорост с електрическата си офанзива. След обявяването на SEAT Mii electric и el-Born, първите два изцяло електрически модела на марката, на международното изложение CUPRA представя своя нов концептуален автомобил Tavascan. Към него ще се присъедини новият SEAT Tarraco FR PHEV, първият хибриден електрически всъдеход на марката, който ще направи своя дебют във Франкфурт и е четвъртият електрически модел от шестте, които компанията обяви, че ще лансира до 2021 г.

След CUPRA Formentor, първият модел, разработен специално за марката, оборудван с хибриден двигател и планиран за пускане на пазара през следващата година, концептуалният автомобил Tavascan е първият изцяло електрически автомобил на CUPRA и е разработен на платформата MEB.

SEAT пристига във Франкфурт, след като постигна най-високата цифра на продажбите от януари до август в своята история. Доставките на компанията в световен мащаб се повишиха със 7,2% за общ обем от 411 600 автомобила.

На пресконференция президентът на SEAT Лука де Мео заяви, че „IAA идва в страхотно време за нас с исторически продажби и финансови резултати. Нашата позиция ни позволява да останем ангажирани и да продължим да инвестираме в мобилност за бъдещите поколения с решения, които се адаптират за утрешния ден. Електрификацията е ключова част от тази мобилност, както и микромобилността и разработването на решения, които се грижат за нея. “

Два внушителни модела на сцената

Новият CUPRA Tavascan и SEAT Tarraco FR PHEV представляват крачка напред в настъплението си за електрическа мобилност. Концептуалният автомобил CUPRA обединява солидността на SUV със спортността на купе, замислен с най-високите стандарти за изтънченост, елегантност и дизайн, които отличават марката. В багажника той интегрира концепцията CUPRA eXS kickScooter, специално разработена за случая.

Освен това новият SEAT Tarraco вече се предлага във хибридна версия на двигателя и FR версия, която се характеризира с обхват над 50 км и емисии под 50 г / км. Предоставяйки 245 к.с. благодарение на бензиновия си двигател със 110 кВт / 150 к.с. и електромотора си 85 кВт / 116 к.с., Tarraco PHEV е най-мощният в гамата.

На пресконференция вицепрезидентът на SEAT за научноизследователска и развойна дейност Аксел Андорф подчерта, „че plug-in хибридът Tarraco отлично илюстрира нашата стратегия за по-устойчива мобилност и в същото време запазва цялата динамика и забавление в шофирането, които характеризират всеки модел SEAT и особено нашите FR модели."

Цел: демократизиране на електрическата мобилност

SEAT също използва рамката на автомобилното изложение, за да обяви, че предпродажбите на новия Mii electric ще започнат от средата на септември, като по този начин ще допринесат за по-достъпна електрическа мобилност с автомобил, който е пъргав и решително градски.

Семейството CUPRA расте

За да продължи да стимулира бъдещето на моторните състезания, CUPRA представя Mattias Ekström като нов посланик на марката. Шведският състезател се присъединява към племето, за да ръководи стратегията за електрически състезания на CUPRA. В допълнение, Ekström ще стане официален пилот на e-Racer на CUPRA на бъдещите електрически състезания и ще си сътрудничи при разработването на моделите за електрически състезания на марката.

Вицепрезидентът на SEAT за продажби и маркетинг и изпълнителният директор на CUPRA Уейн Грифитс сподели, че „CUPRA Tavascan е впечатляващ концептуален автомобил, който демонстрира огромния потенциал на марката. Големият му размер, спортен дизайн, изисканият интериор и технологично усъвършенстваният двигател съответстват на съществен момент по пътя, който пътува CUPRA. “Той продължи „ автоспортът е в основата на ДНК на CUPRA. Ние ръководехме създаването на първия изцяло електрически състезателен автомобил, CUPRA e-Racer. Сега можем да разчитаме на ноу-хау и опита на Mattias Ekström както за разработването на този модел, така и за електрическата стратегия на марката за състезания, за да продължи да бъде лидер в тази област. "

Тази новина следва консолидирането на организационната структура на CUPRA с назначаването на висшия мениджърски екип и разширяването на работната сила с 50%. Новата марка чупи рекордите тази година и от януари до август е продала 17 100 автомобила, което е със 71% повече в сравнение със същия период на 2018 г. Освен това тази година е започнало изграждането на новото й седалище, разположено до Съоръженията на централния офис на SEAT в Марторел. През август CUPRA обяви споразумението с FC Barcelona, превръщайки се в глобален партньор на автомобилния и мобилния екип на Barça.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: