ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Scania залага на електрическите камиони

like0 unlike0
Auto-Press 17 Sep 2020 Новини
170
0
Scania залага на електрическите камиони

Производителят на камиони Scania ще разчита вече и на електрически задвижвания, които ще трябва да се предлагат в цялата й продуктова гама.

„Горди сме да обявим началото на дългосрочния ни ангажимент за електрификация на Scania“ - казва шефът на компанията Хенрик Хенриксон - "Ще пускаме електрически превозни средства за цялата ни продуктова гама ежегодно през следващите години и в момента сме в процес на реорганизация на производството си за тази цел."

От особено значение е след няколко години да бъдат въведени и електрически камиони за транспорт на дълги разстояния, които да са адаптирани към бързо зареждане по време на задължителните 45-минутни почивки за шофьорите. За Scania електрификацията на парка й от тежки търговски превозни средства е от решаващо значение, за да се постигне целта на Парижкото споразумение и да се ограничи глобалното затопляне до под 1,5 градуса по Целзий.

В началната фаза на новия си етап на развитие Scania иска да разработи и използва хибридни и напълно електрически камиони в партньорство с ориентирани към бъдещето клиенти. Мощните хибридни и електрически камиони отначало ще се концентрират върху използването им в градски условия.

Първо трябва да се извърши електрификацията на по-кратките превози, защото там енергийната инфраструктура ще се подобри най-бързо. Електрифицираният пробег непрекъснато ще се увеличава и потенциалът на електрическото товарно превозно средство непрекъснато ще нараства защото батериите ще стават все по-ефективни, по-леки и по-евтини.

Новата Skoda Octavia и със задвижване на природен газ MINI Cooper SE : Електрически MINI-мализъм

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: