ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

С канабис зад волана - напълно законно в Германия при определени условия?

like0 unlike0
Auto-Press 27 Mar 2020 Новини
180
0
С канабис зад волана - напълно законно в Германия при определени условия?

Още в шофьорската школа се учи, че шофирането под въздействие на алкохол или наркотици е наказуемо. Доста хора загубиха шофьорската си книжка за известно време по тази причина. Но може ли хората легално да шофират с наркотици?

Оказва се че може. В Германия, например засегнатите по този параграф хора могат да получат шофьорската си книжка отново, въпреки че приемат канабис - но за медицински цели. Работна група по Закона за движението по пътищата на Германската асоциация на адвокатите (DAV) предоставя информация за решение на Административния съд в Дюселдорф на 24 октомври 2019 г. (AZ: 6 K 4574/18).

Случката е следната - Мъж иска отново да получи шофьорската си книжка, но властта отказа. Медико-психологическият доклад (MPU) стига до заключението, че ако му бъде издадено свидетелство за управление на МПС, той няма да може да се унесе зад волана, като приема медицински предписания канабис и управлява МПС.

Административният съд в Дюселдорф задължи властите да не отказват на мъжа възможността за нова шофьорска книжка. Той има право на това, защото за разлика от незаконната употреба на канабис, тези, които използват канабис, предписан от лекар, може да са подходящи за шофиране на моторни превозни средства.

При дългосрочно лечение е важно той да приема само канабис по лекарско предписание, че няма трайно увреждане на работоспособноста си и основното заболяване не противоречи на шофирането. Според медико-психологическия доклад мъжът напълно изпълнява тези изисквания.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: